26 Eylül 2020 Cumartesi

Kaçınılmaza özlem duymak

 Geçen hafta sonu ortalama bir Belçikalının uğruna çok şeyler feda edebileceği muhteşem bir hava vardı. Hem de eylül sonu... 

Belki hastalıktan muzdarip olduğumuzdandı, bilemiyorum, hiç de dışarıda vakit geçirmek istemedim. Hatta günün yarısını yatakta geçirmeye isyan bile etmedim. - bu arada test negatif çıktı, ki zaten biliyorduk ama dinletemedik doktora :) -

Bence ben artık sıcaktan, boğulmaktan hatta güneşten bile sıkılmışım. Dışarı çıksan maske takacaksın keyifsiz, evde oturunca da dışarıya bakıp iyice keyfin kaçıyor ay neyse şiştiydim yani...

Bu hafta sonu tam tersi! An itibariyle Arca’nın kursunun bitmesini bekliyoruz arabada, çılgın gibi bir yağmur var. 10 dereceye düşen hava sıcaklığı ve inanır mısın özlem duyduğum şey buymuş, enerjim yerine geldi. 

Hani bazen diyorum ki, kışın kapıda olması, yağmurların yağacağını bilmek, ne bileyim hani kaçamayacağın bir köşeye sıkışmışken, tadını çıkarmaya mı meylediyor psikoloji? Hani o kaçınılmaza bir özlem duyarak kendini mi hazırlıyor?

Yok ya! 

Ben resmen yağmurseverim, adım bile var:  “pluviophile”, ne güzel bir kelime... 

5 yorum:

deeptone dedi ki...

pluviophile hoş kelimeymiş. sonbahar canlandırıyo işteee :)

Adsız dedi ki...

Yağmuru öyle severim ki kızımın adını Yağmur koydum:) güneşten sıcaktan bunalıyorum. Hava bulutluysa oh be bugun hava ne güzel diyorum:)sonbahar kış en sevdiklerim. Gel gör ki kat kat giyinmektense tiril tiril bir elbise giyip çıkmayı da cok seviyorum. Tam bir açmazdayım yani:))
Pınar

yeliz dedi ki...

Ben de bayıldım :)

yeliz dedi ki...

Ben de yazı en çok rahat rahat giyinebildiğimiz için seviyorum. Bir süre sonra lahana kış stil basıyor hep sonbahar ilkbahar olsa:)

okuyanguzel dedi ki...

"Hani o kaçınılmaza bir özlem duyarak kendini mi hazırlıyor?" demişsin ya ben onu yıllardır yapmaya çalışıyorum ama olmuyor :)
Yapabilsem yapardım. Havalar erken kararmaya başlayıp hırkalar ortaya çıkınca diyorum ki; kışın da güzellikleri var onları görmeye çalışayım. Olmuyor olmuyor. Ne kadar bunaltırsa bunaltsın yaz bitmesin kış gelmesin istiyorum. Sonbaharı bile sevemiyorum çünkü ardında kış var. Yağmur sevmiyorum ıslanmayı sadece denizde seviyorum. Ekvatora taşınmalıyım ama olmadı :)