18 Eylül 2020 Cuma

İkinci dalga yayında

 Nisan başı gibi yeşillendiğini ilk defa bu yıl fark ettiğim kavakların ilk yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Bu coğrafyanın bir baharı bir de güzü güzel. Güz geliyor. 

Güz, serin esen rüzgarını da, kısalan günlerini de, beraberinde getiriyor... Ve bu yıl ikinci dalga pandemisini de...

Pazartesi, pastırma sıcağı bir gündü (burada Indian summer diyorlar), ofisteydim, öğle yemeğimizi terasta yedik. Artık terledim de, ofisin klimasından üşüttüm mü, ne oldum bilmiyorum, akşamına feci bir boğaz ağrısı çöreklendi. Sabahına kalmadı, aynı belirtiler İlker'de de başladı. Bildiğin grip olduk bence. Bende hafif, İlker'de yüksek ateş, eklem ağrısı vesaire.... Ne yapsak kar etmiyor, kelle paça çorbası bile içtim, şifa niyetine düşün artık.

Bir taraftan iş de yoğun çalışıyorum ama ofise gitmiyorum, zira halsizlik, boğaz, eklem ağrısı, hapşırma, ateş, nefes alamama, öksürme, koku - tat kaybı gibi belirtilerin en az ikisini gösterenin ofise gitmesi yasak, evden çalışacak ya da rapor alacak. Hadi salı çarşamba önemli toplantılarım var, çalıştım, ama yok akşamı zor ediyorum. Hatta öğle tatillerinde yarım saat uzanmasam günü çıkaramayacağım. 

Doktoru aradım, bana bir rapor yaz. (Pandemi başından beri konsültasyonların büyük kısmı telefonla yapılıyor.) Doktor dinledi, notlarını aldı ve COVID testi olacaksınız dedi. Ya gerek yok, ben biliyorum grip bu, iki gün yatarsam iyileşirim, dedim, dinletemedim. Mecbur bugün test olduk. Ulen 6 ay önce yalvardıydık doktora, test yapın dediydik, "herkese yapılmıyor" deyivermişlerdi. Ellerinde test yoktu tabii, şimdi, aksırana test yapılıyor. 

Bakalım pazartesiye sonuçlar gelir.

Çayımızı, çorbamızı içip dinleniyoruz. Yapacak bir şey yok.

Aslında var. Gevşettiğimiz kişisel önlemlerimizi artırabiliriz. Herkes bu hastalığı geçirecek diye bir şey yok. Sosyal mesafemizi artırır, maskemizi takar, hijyen kurallarına uyarsak bulaşma riskini düşürebiliriz. Ne oluyorsa gevşemekten oluyor, eski normalimize duyduğumuz özlem, azalan vaka sayıları, "nasıl olsa herkes geçirecek" rahatlığı riski artırıyor. Bir yaz arası vermiş gibi görünse de, virüs işinin başından hiç ayrılmadı, yaz arası yanılsamaydı, her şey yeniden başlıyor. Yeni sezonda ikinci dalga yayında.


10 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

çok fazla covid olan var şu sıralar ama hafif atlatıyor insanlar
çoğunlukla. olsanız bile moralinizi bozmadan tedavinizi olursunuz
merak etme. bakalım sonuç ne olacak. artık her üşütmeyi, faranjiti buna yoruyoruz.

Adsız dedi ki...

Geçmis olsun Yeliz. Antikor testi yapiyorlar bir de daha önce geçirdin mi diye. Sizin 6 ay önceki hastalıgınız covid ise bu degildir heralde. Arca nasıl? İyidir umarım.
Acil şifalar
Pınar

Sadece C. dedi ki...

Geçmiş olsun.. Pazartesi yaz olur mu, merak ederiz durumunu.

Leylak Dalı dedi ki...

Valla Ankara kırılıyor, burada yaz arası falan vermedi, aksine hız arttırdı, kışın ne halt edeceğiz bilmiyorum, etrafımda o kadar çok vaka duydum ki. Kendimden korkuyorum, zira bronş hassasiyetim ve alerjik öksürüğüm var, kendimi eve kapattım ama o da çözüm değil. Hayırlısı diyelim. Size de çok geçmiş olsun, dilerim griptir...

Okuyanguzel dedi ki...

Daraldım bunaldım artık. Çok sıkıldım. Oh be sıkıldım demek yasak sanki. Dikkat ediyorum ama çok sıkıldım. Geçen hafta da bana test yapıldı. Ben de olmadığımı düşünüyordum. Soğuk algınlığı dedim ama yaptılar. Negatif çıktı.
Ama çok daraldım bir de en sevmediğim mevsim geliyor. Çok daraldım 😊

yeliz dedi ki...

İnşallah öyle olur. Bence de başka bir virüs. Teşekkürler

yeliz dedi ki...

Pınarcım bu antikor testlerinden yaptırmayı çok istemiştik. Ama sonradan baktık ki geçiren bir daha geçiriyor yani bağışıklık kazanamıyorsun vazgeçtik. Arcada bir şey yok çok şükür

yeliz dedi ki...

Tabii ki :) çok teşekkürler

yeliz dedi ki...

Aman Nurşen abla risk grubundasın çok dikkat etmen lazım. Ankarayı ben de üzülerek takip ediyorum. İnşallah geçecek bu günler

yeliz dedi ki...

Çok şükür Ahucum ama cidden ben de sıkıldım. Kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama gerçekten bu yeni normlara alışmak çok zor