2 Mayıs 2021 Pazar

Yaşlandığını nasıl anlarsın? Vol.8: doğum günü özel



 Nüfus kağıdına bak anlarsın :)

Benimki dün itibariyle 43 rakamını gösteriyor. 

Yani yeni yaşımın ilk gününden sesleniyorum. Sesim geliyor mu?


Bilgece bir şeyler söylemeyi isterdim, ne de olsa okuduğumu-izlediğimi-gezdiğimi-yediğimi-gençliği-gebeliğimi-anneliğimi-ergenimi kısacası hayat hikayemi hiç kesintisiz paylaştığım bu blogda on üç sene evvel otuzuma girdim, otuzlarımı devirdim, kırkıma girdim ve şimdi kırklarımın tadını çıkarıyorum. 


İnsan bir bilgelik beklentisine kapılıyor ister istemez, bundan on sene sonraki ben de dahil burayı okuyacaklara, bu yaşıma dair bir şeyler bırakmak istiyor.


Sabah tuvaletleri temizlerken bunu düşündüm. Yeni yaşının ilk sabahı için şahane bir aktivite değil mi? Halbuki uyandığımda, İlkere çemkiriyordum: “bana dünkü doğum günü yetmedi, kutlamalar, kaprislerimin pohpohlanması, yaymalar keyifler bütün haftasonuna yayılsın! Tek gün çok kısa!” “Peki” dedi. Sonra? Sonra yüzümü yıkadım ve tuvaletlerin hijyenden ne kadar uzak olduğu gerçeğiyle silkinip klorağı elime aldım. 


Detaya girmeyeyim, düşünüyordum, çünkü evişleri düşünmek için fırsattır, bloga dedim, bir şeyler yazayım, ama ne? Diğer doğumgünü yazılarımdan farklı bir şeyler bırakayım geleceğe. 


Mesela mutlu muyum? Mutluluk toplumun dayatması bir kutsanma gibi, ne yaparsan yap, mutlu olmak için yap. Hayır. Mutluluk klişesiyle kendimi yıpratmaya gerek yok. 


Asıl mühim olan...

Huzur ve neşe var mı hayatımda?

Evet bu! Çok defalar huzur ve neşeyi mümkün kılmaktan ve muhafaza etmekten bahsetmişimdir, zira bu iki olguyu hayatımın merkezinde tutmaya niyetliyim.


Ve şöyle bir arkama yaslanıp hayatımı gözden geçirdiğimde “evet var” diyebiliyorum.

Peki bunu nasıl yaptım/yapıyorum? Bak işte bunu bulup bloga yazabilirim, belki birilerine ilham olur ya da yıllar içinde kendime dönüp baktığımda 43 yaşındaki Yeliz ne düşünmüş hatırlayabilirim...


Buldum:


Seçimlerimi benimsiyorum, iyisiyle kötüsüyle, doğrusu ve yanlışıyla benimsiyorum. Ve seviyorum, evet seçimlerimi seviyorum.


Pek bilgece olmadı biliyorum, ama işte öyle...


Sevgiyle...







14 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Yeliz. Mutlu ve sağlık dolu seneler saçların ve sen harikasın. Benim saçlar düz olduğu için kıvırcık saçlara bayılırım. Kuaföre gidince şimdi hayal muhakkak kıvırcık yaptırırım. Sevgiler.

*mehtap dedi ki...

Nice güzel yaşlar olsun. Kutluyorum 43 gayet güzel görünüyor.

yeliz dedi ki...

Çok teşekkürler

yeliz dedi ki...

bir türlü yorumumu yayınlayamadım :( tekrar yazayım çok teşekkürler öncelikle ve ben de düz saç hastasıyım, her fırsatta fön çektirirdim ama burada tabii pek mümkün değil :(

Leylak Dalı dedi ki...

Saçlarını da sev bence, hem de çok sev, ben bayıldım çünkü :) Nice huzurlu yaşlara o zaman...

Evde Yazar dedi ki...

Nice huzurlu ve neşeli yaşlara :)

hüznün tadı dedi ki...

Nice mutlu 43 yıllara...

dlkgzr dedi ki...

nice mutlu senelere ...

okuyanguzel dedi ki...

Hzuzurlu ve neşeli nice mutlu yıllara :)

Sevgiyle,

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun Yeliz! :)
Nice mutlu yaşlarınız olsun, laf aramızda en güzelleri henüz başlıyor. :))

Adsız dedi ki...

Mutlu, sağlıklı nice güzel yıllarınız olsun. Saçlarınız muhteşem, çok güzel görünüyorsunuz. Sizin sessiz takipçilerinizdenim, yazılarınızı genellikle gülümseyerek okuyorum ve çok beğeniyorum. Selamlar, sevgiler. Ayla G.

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Yeliz:)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Nice mutlu senelere, doğum gününüz kutlu olsun. Daha önce rastlamamışım size ama bundan sonra takipteyim.

GeCe dedi ki...

Bir yil geriden takipteyim :)) nice guzel yaslara ❤️ GeCe