10 Ekim 2021 Pazar

Ne yapıyorum? Ne okuyorum? Ne izliyorum?

 Yırttık bu defa. En azından biz. ikinci testimizin de sonucunu negatif aldık, Arca okula döndü ve rahat bir nefes alır gibi olduk. 

Tekrar ediyorum: aşı olun!

Gerçi bu blogu okuyan üç beş kişiyiz, kime söylüyorsun diyeceksin. Olsun. Bir kişinin aklımda şüphe varsa bile belki biraz netleşir. Aynı evde yaşayan bizlerden iki biontach aşısının üzerinden 2 haftadan fazla geçmiş iki birey negatif. 


Ve bugün bizim ailenin Whatsapp grubunda yazdığım gibi, aşı da olsanız hala ve katiyen önlemlerinize dikkat edin! 

Aşımız vardı, rahattık ama yine de oğlanı izolasyona aldık maskesiz odasına girmedik. Dışarıda markette avmde etrafındakinin pozitif olmadığı ne malum? Herkes pozitifmiş gibi önlemini almaya devam. 


Kamu spotu burada sona erdi. 


Kafamızı sokağa çıkarmayalı epey oldu. Mevsim döndü. Sonbahar kokusu rüzgara sindi. Hani o yağmurla karışık nemli toprak çürümüş yaprak kokusu…



Ama güneş haylaz bir çocuk gibi ara sıra başını uzatıyor bulutşarın arasından ve ısıtıyor. Tıpkı bugün olduğu gibi. 


Ne okuyorum? 


Klara ve Güneş



Son sayfalara bugün öğle birası ve sonbahar renklerine bürünmüş güneş eşlik etti. Bitti. Oshiguru’nun Nobel’den sonraki ilk romanıymış. Akıcılığına, şiirselliğine hayran kaldım. Hikayesi bakımından çocuk kitabı gibiydi, bitirir bitirmez Arca’ya verdim. 


Ne izliyorum?


Netflix dizileri için İlker’i beklemiştim. SQUID game izledik, epey gerildim. Genel olarak beğendim, sonu hariç. Neyse daha izleyecekler vardır spoiler vermeyeyim. 


Maç akşamları da Aşk101’in ikinci sezonunu izledim. İlki kadar beğenmedim. Hep bir ters köşe çabası, şaşırtma filan kasmışlar gibi geldi. Yani büyü bozulmuş. Ama o yıllarda gençliğini Beyoğlu’nda geçirmiş bizim kuşak izleyicisini bağlar mı bağlar :)


Ee siz neler yapıyorsunuz? Neler okuyor, izliyorsunuz?

6 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Diz ağrısı çekiyorum, çocuklar bizimleydi çok yoruldum ama minik torun hayat ağacı gibiydi :) Dün "Temizlikçi Kadınlar İçin el Kitabı" diye bir öykü kitabına başladım, şahane. Bu ara pek bir şey izleyemiyorum, uzun süre oturmak dizlerimi zorluyor. Bugün Mubi de bir film başladım ama yarım bıraktım. Bu ara hayatım okumak ve egzersizle geçiyor. ama antalya güzel, latif, güneşli ve hala yaz.Pek sokaklara çıkamasam da tadını çıkarıyorum. Sayı günü de 2 Sinovac ve bir Biontech üstüne 2. Biontech aşısını olacağım, ya kısmet.
Çok sevgiler Antalya'dan...

Leylak Dalı dedi ki...

Bir önceki postu yeni okudum, o zaman geçmiş olsun diyorum hepinize, en çok Arca'ya :) Ucuz atlatmışsınız şükür, gitsin, bir daha gelmesin...

yeliz dedi ki...

Nursen ablacim cok gecmis olsun tekrardan ama egzersizlerle rahatlayacaksin insallah. ben de bebek goresim var diyorum ne vakittir, hani yorgunlugunu aliverir ya... neyse bu corona tantanasi gecti simdilik artik arkadasimin bebegine saldirabilirim :)) soguk Brukselden limonata ~Antalyaya sevgiler... (kitabi da not aldim, Ursula K/LeGuin'den beri oykulere epey dustum)

*mehtap dedi ki...

Arca'ya ve tabi anne babaya çok geçmiş olsun. İlaç falan vermemeleri kesin daha iyidir , bizde ilk gün 16 hap yutturuyorlar, hem de herkese. Kızıma vermişlerdi , hastalık mı ilaç mı zarar verir diye endişe içinde kıvranmıştım.
Aşı olmak şart. Biz de 2 sinovac bir Biontech olduk bakalım, gerisi şans artık.
Aşk 101 i ilk bölümden sonra bırakmıştım, sarmadıydı. Ama baya reklamı dönüyor.

Satır Arası dedi ki...

Geçmiş olsun. Aşı olmayanları anlayamıyorum.. elbet bizimde tereddütlerimiz, soru işaretlerimiz vardı kafamızda ama doktorlarında bir bildiği vardır diyerek aşımızı olduk...
Okul ev kurs arasıyız bizde buralarda. Henüz o diziyi izleyemedim. Clicbit yazılışını eksik yazmış olabilirim onu izliyoruz...
"Uyandırılmış Toprak" kitabını okuyorum.
İyi akşamlarrr Yeliz :)

pelinpembesi dedi ki...

Tekrardan geçmiş olsun. aşı hakkında ne doğru ne yanlış bilmiyoruz ama
görünen o ki olmayanlar çok ağır geçiriyor. bende 3 aşı oldum. sınıfta devamlı maskeyle
duruyoruz. küçük çocuklar bunda daha çok dikkat ediyor inan.
neler okuduk neler seyrettik bende cuma yazımda paylaşacağım.