4 Ocak 2022 Salı

Ne yapıyorum? Neler okuyor, neler izliyorum?

 Hala tatildeyim. Aslında ofis dün açıldı ama ben iki gün daha izin aldım, maksat geç gelmiş kocamla ve hala tatil olan oğlumla 1-2 gün daha geçirmek. İdi. Maalesef dün 3.doz aşı olduk ve kocamla ancak karşılıklı kanepelerden sızlanıyor, sakar oğlan kolumuza dokunur diye de Arca'ya yaklaşmıyoruz. Arkadaş bu nedir ya!? Pertimiz çıktı resmen. Hayır bir de dediler ki, yarım dozmuş, booster dozuymuş. Hee boost etti ebemizi. Aslında yine bu tatili iyi ki almışım dedim, zira çalışmam imkansız resmen hasta hasta yatıyorum. 

Geçen hafta da çok farklı değildi. İlker İzmir'den geldi, aşılı da olsan 2 defa (1. ve 7. gün) test olmalısın. İlki negatif, biz bir planlar yaptık, işte arkadaşlarımız gelecek, kutlama yapacağız partileyeceğiz filan... Derken İlker bir akşam son gün vedalaştığı arkadaşının oğlanın ve tüm ailenin pozitif olduğunu öğrendi. Gerçekten Türkiye'de sanki herkes pozitif. O gün sesi de kısılmasın mı? Dedik ki omicron bumicron bir şey bu. Planlar iptal. İnsanları Köln'den getirip bir de mikrobumuzu mu verelim?

Diğer testine daha birkaç gün var, hızlı ev tipi testlerden aldık, oh negatif, planlar geri döndü. Neyse ki iyileşti filan (içtiği buzlu sulara verdik ses kısılmasını). Yılbaşını da oh mis gibi rakılı tandırlı kutladık, içimize sinsin. Bizim çekirge son testinden de negatifini alınca aşı olabildik. Uzun lafın kısası, son on gündür yılbaşı arası vermemiz dışında evde hep bir hastalık, hep bir yeni pozitif vaka haberi… 

Neyse bu kadarla kalsın.

Muhterem beyran yapmıştı, şimdi acıyı limonu basıp gömeceğim. Beyran bilir misin? Antep yöresinden sulu bir yemek bence çorba ama onlar çorba demiyormuş. Çakayım beyranı da aşı bir afallasın.

Bu arada aynı içerik için (3.dozda yamulma) bir benim bir de Ayşe Arman’ın fotoğrafına bakar mısınız?

Beyrandan sonra nasipse ben de aşıyı böyle atlamayı umuyorum:



Neler okuyorum?

Çaktım geldim, ateş bastı ama şifa olacak amin. Beyran bu işte nefissss


Lizbon’a Gece Treni okuyorum.

Kitap kulübündeki kızlar okuyordu her şeyi bir kenara bıraktım başladım. Yarısını geçtim ve çok ama çok beğendim. Portekiz’e gidesim geldi. 

Neler izliyorum?

Muhterem gelesiye kadar netflix platformunda ne kadar noel temalı film varsa sildim süpürdüm, böyk geldi. 

Muhterem gelince Hasan Can Kaya programlarına daldık. Çok eğlenceli ya … çıkan tiplerin bazıları özellikle efsane. Ha bir de Cem Yılmaz’ı izledik.

Ertesi sabah Twitter timeline’m ikiye bölünmüştü: gösteriyi beğenenler ve beğenmeyenler

Bölünmeye ne kadar meraklıyız. Ne kadar meraklıyız ahkam kesmeye. Alt tarafı bir gösteri. 

PS: Ben güldüm ya, özellikle bazı bölümler gayet de eğlenceliydi. 

3 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Yamulma var, yimilme var şekerim :))))

Asortik Krep dedi ki...

Bizim blog dünyasının Ayşe Arman' ı da sensin bence.. Bir tek evde her daim fotoğrafçın eksik.. Güzel güzel dinlen lütfen, aşı herkesi sallıyor genelde.

Adsız dedi ki...

Hiç birimiz Ayşe Arman olamayız Yeliz. Bak çam ağacını bile süslemişsin daha ne olsun. Aşı hepimizi sarstı İnşallah geçecek. Beyran nefis görünüyor. Hülya