9 Ocak 2022 Pazar

Lüzumsuz bilgiler Vol.4: Kendime notlar

Aralıklarla şahsıma ait lüzumsuz bilgilerle blogu şenledireyim diyorum. Neden? Hiçbir fikrim yok, paşa gönlüm diyelim.

Dün Denizi'in önerdiği psikolglardan biriyle görüştüm. O kadar seçeneğin arasından nasıl seçtin dersen, tamamen hissiyat diyeceğim bakalım.. Terapide kendimi anlatmam isteneceğini biliyordum, evvelden blog adresimi mi versem diye düşünmedim değil. İlla ki vereceğimdir. ,

Lakin ben olsam biri benim danışanım olmak istese direkt google'larım. Bak google'la beni, hemen bir intagram sayfam düşüyor, oradan da bloga ulaşıyorsun zaten. Sonra Linkedin düşüyor tabii, bir de yirmi sene evvel yazdığım teknik makale, hani ısı pompası nedir diyecek olursan... İşte meslekle ilgili hepi topu o ikisi var, gerisi, aman sabahlar olmasın laylaylom Yeliz. 

Blogu okusa, lüzumsuz bilgiler hashtagine tıkla tamam işte, donumun rengine kadar oradayım.

Bazı bazı sisteme ne kadar entegre olmuşum diye şaşırıyorum, sonra aman ko gitsin, geçti artık "big brother watching us" bile kalmadı resmen "big brother is manipulating us" noktasındayım.

Yine bir "nerden başladım, bir türlü konuya gelemedim" döngüsünden çıkarayım sizi. 

Diyecektim ki, benim şahsım hakkındaki lüzumsuz bilgiler arasında bir whatsapp grubu var, 
adı " kendime notlar " zira grubun tek üyesi benim. 

Kendi kendime yazıyorum. Şizofrenik? Yok lan... Tamamen pratik. 

Tavsiye ederim. Not almak için, whatsapp gruplarında paylaşılanları ve onlarca mesaj arasında kaybolanları biriktirmek için birebir.

Pratikte şöyle yapıyorsunuz... 

Kocanızı (veya kardeşinizi, çocuğunuzu işte ne bileyim gruba alınıp atılmaktan çok da alınmayacak kim varsa onu) ve kendinizi bir whatsapp grubu olarak oluşturuyorsunuz.

İkinci adım, kendiniz haricindeki o hesabı gruptan şutlamak. İşte kendi başınıza gruptasınız, bireysel grupsunuz! Sonra gelsin linkler, gitsin kayıt altına alınmak istenen whatsapp paylaşımları... 

Bir de tüyo vereyim, mesela ben her sabah yarım saatlik egzersizim (Leslie booster walking) için youtube bağlantısı kurarsam sürekli reklama bağlanıyorum ama whatsapp üzerinden çalıştırırsam videoyu, hiç kesintiye uğramıyorum, nihohahahaha bana reklam kakalayamayan youtube düşünsün! Abicim egzersiz Belçika çikolatası reklamıyla kesilir mi, allahın yok mu senin? yuh bir de sabahın altısında bira koysaydın!

Bir de ben bu sohbetlerimi en başa iğneledim, mis... Her zaman ulaşabiliyorum. Linkler atıyorum kendime, kitap önerileri, bazı editlenecek fotoğraflar, sonradan okusam iyi olur dediğim tweetler... grup yıkılıyor :))

Ve bazen ufak minik tatlı mutluluklar.. Isparta'dan aşağıdaki dedem gibi ... (görmüş koymuşum bir yerlerden, kim çektiyse bu fotoğrafı teşekkürler, you made my day! ) 




4 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

:)

Adsız dedi ki...

Aklinla bin yasa. Kaybolmasin diye notlari esime gonderip sonra bulamamaktan bikmistim! Harika fikirmis. Hemen yaptim. Tesekkurler

ahu dedi ki...

Yeliz, Leslie gerçekten işe yarıyor mu? Son 2 yıldır sıfır hareketle yaşan ben , bir yerden başlamam gerektiğini düşünüyorum ama Leslie'ye de burun kıvırıyorum :P kendi haspalığıma da ayrıca şaşırıyorum

yeliz dedi ki...

Leslie bende şöyle işe yaradı: her gün spor yapma alışkanlığı verdi. Hafyada 1 ağır bir spor yerine her gün 30dk iyi geldi bana ama kilo verdiriyor mu dersen tek başına olmuyor, zaten diyet de yapmadıktan sonra mümkün değil.