22 Ocak 2022 Cumartesi

Beyaz Torosun (?) sırrı

 Bu memlekette aksiyon bir bizim oğlanın göbeğine düştüğü tanker devrilmesi bir de Nuri Alço barmen hadisesi( inanmazsın içkisine hap attığı yüzlerce kadının ırzına geçmiş, nuri alço filmlerinden ilham almadıysa şerefsizim) 

Başka bir şey yok.


Biz de ergenimle napalım sokağı mesken tutmuş beyaz araca sardık hani anlattıydım…


Neyse ki bu araçtaki farklılığı fark eden bir biz değilmişiz. Bizim sitede ona 92. Daire diyorlarmış.


Dur baştan anlatayım. Geçen haftalarda Areklere gittik, idiller de geldi. Sohbet bu beyaz araca geldi. Öğrendik ki meğerse, bizim bütün site aynen bizim gibi aracı gözlemlemekteymiş. Düşün ki, apartman yöneticisi gibi Sabri beylerden en az on tane var bizim sitede. Her türlü organizasyon bunlarda. Yaza merhaba ve veda partileri, benim de dahil olduğum bostanlar, orta göletler temizleme sistemleri, otobüs geçmesin diye belediyeye ayaklanmalar ve bizleri de kışkırtmalar… hepsi ve daha fazlası için bizim sitenin 70+ sakinlerine müteşekkiriz. 


Ve işte bu abilerimiz, bu beyaz araca da takmşlar. Jean François camını tıklatmış bunun, tam da bizim istediğimiz gibi “sen ne ayaksın kardeş” diye sormuş ve eklemiş “bir şeye ihtiyacın varsa söyle lütfen” (kibar insanlar netekim)


Bu kişi Fransizca bilmiyormuş, ingilizce cevap vermiş, işine bak demiş, bak bak bak terbiyesize bak! 


Bizim sabri bey tayfası yer mi lan! Polise haber vermişler. Polis de pek sallamamaış olacak, birkaç gün sonra yanına yanaşmış , almış merkeze götürmüş arkadaşı. “Al bunu al al al al” mı dedi ne dediyse… 


Sonra kimse bilmez nedendir nasıldır, dönmüş gelmiş bizim beyaz arabanın sakini. Yapacak bir şey yok. O gün bu gündür artık o beyaz Toros değil artık o bizim sitenin 92. Dairesi. Hala da orada. 


Artık İlker de aramıza katıldı, mutfak penceresinden takipteyiz, aa bisikleti de tekere bağlamış, aa bak arkadaşı geldi. Gör bak yaza sandalye masa atar kaldırıma.. bir ara gidiyor bizi bir hüzün kaplıyor, ya dönmezse? Alışmıştık vallaha… yok yok dönüp geliyor aylar aylar oldu gitmiyor. 


Bu arada sokağa bir de minibüs dadandı, acaba 93. Daire olmaya aday mı?

Hiç yorum yok: