4 Ocak 2011 Salı

Çocuklar ne işe yarar?



Madem istedik, doğurduk, büyütüyoruz, elimizdeki malzemeyi verimli kullanalım, heba etmeyelim.

Çocuklar köşe yastığı değildir, etinden sütünden faydalanabiliriz.

Günün çorbası ailesi çocuk denen canlıdan faydalanma kılavuzunu iftaharla sunar!!!

- Güldürür, eğlendirir: Bu canlı türünün konuşanı pek makbuldür. Eğlencenin etkisi o uyuduktan sonra da devam eder. Kendi aranda "ay şöyle dedi, ay böyle dedi" diye tekrarlarla neşeni bulursun

- Kitap sevgisi aşılar, daha doğrusu zorla enjekte eder : Kitap okumayan insan türleri üzeride ciddi bir yaptırımı vardır çocuğun. Ömrü hayatında okumadığı kadar çok kitabı bir gecede babasına okutarak öğretmenlerinin bile başaramadığını başarır. Azimli bir türdür.

- Sevmediğin misafire bahane olurlar : Misafirin geldi, sevmiyor musun, yanlarında durmak istemiyor musun? Kolayı var. Alırsın bebeni “ay çok uykusu gelmiş, bi uyutup geleyim” dersin bir saat odada takılırsın sonra “bi türlü uyumak bilmedi” diye kıvırırsın. Genelde konuşamadıklarından ve anneyle başbaşa geçirilen vakitten hoşnut olduklarından gönüllü suç ortağı olurlar.

- Sosyal olmanızı sağlar : Başka bebelerin anneleriyle dostluk kurarsın, yeni arkadaşlar edinirsin. Ev ziyaretleri, oyun grupları derken bakmışsın sosyal olmuşsun!

- Zorunlu egzersiz yaptırır : Bu canlının özellikle henüz ayaklanmış türleri yürüme bandı etkisi yaparlar bünyeye, illa ki 3-5 kalori yaktırırlar.

- Tüketim çılgınlığınıza bahane olur: napalım çocuğun ….si eksikti aldık, ….sız mı gezsin bebem?

- Blog mu yazıyorsunuz? konu sıkıntısı çekmenizi engellerler: en basitinden yedi içti zıştı yazısı karalayabilirsin, bi de fotoğraf koydun mu tamam!!

- Tespitlerin efendisi yaparlar (Hülya :) ): Hele de şöyle bir 1 yaşını geçti mi kendini hafiften tecrübeli sayarsın ya tamam işte!! Gelsin tespitler, gitsin gözlemler

- Bir çocuk doğurmuşsundur ama artık uzman doktorsundur, yerine göre eczacı, yerine göre pedegog… her şey hakkında ucundan kıyısından bir şeyler söylersin

- Yaratıcılığınızı geliştirirler: En son ilkokulda elinize aldığınız boya kalemleri ile (kisd senden bahsetmiyorum) kendinizin bile inanamadığı şaheserler çıkarırsınız. Yeri gelir hamur heykeller, yeri gelir bloklardan binalar... Bir bakmışsın heykeltraş, bir bakmışsın mimar, hey yavrum hey!!

- Sizi dünyanın merkezinde gören bu canlı tattığı ilk aşk duygusu ile tanrılaştırır sizi, o hamur olur siz sanatçı yoğurur şekillendirirsiniz, egonuz şişer, şişer şişer şişer...

Aman dikkat!
2 yaş dolaylarında PATLAR!!!

15 yorum:

Oz dedi ki...

Yelizim,
söylediklerinin hepsine katılıyorum ama en çok ta 2 yaş dolaylarında patlar olayına:) Daha ne patlamalar görecek bu bünye der, Arcayı da seni de öperiz!

zero dedi ki...

Ay insanın çocuk doğurası geliyor hem bunları okuyunca, hem de Arca'ya baktıkça:))) Ama benim önce, yaklaşık 30 yıl kadar önce doğmuş bir erkek evladı bulmam gerekiiyor bunun için sanırım:))))))))))

İlknur dedi ki...

haha benimki patladi elimde :) canima ot tikiyor desem de olurdu aslinda.

Deli Anne dedi ki...

ahahaha çok fena ama bu yazı.. tanıdıklar okumamalı.. misafir kısmı felan.. vermeyin annelik tüyolarımızı..

bir de babaya; -alışverişe gitmem lazım, -hayrola? -çocuğun bodysi eksik... hepsi bahaneeeeee:)

ElfAna dedi ki...

siser ve patlar! cok sevdim cok:)

Unknown dedi ki...

Off süper yazı yaw. Eline sağlık Yeliz. Hem tespitler, hem de anlatım harika.

Fatma dedi ki...

Harika bir yazı olmuş:) Canım çarşı pazar yapmak istediğinde oğluşa şunu alıcam bunu alıcam der kaçarım hep, eşim hiç itiraz etmez bu bahaneye:)

Fatma dedi ki...

Harika bir yazı olmuş:) Canım çarşı pazar yapmak istediğinde oğluşa şunu alıcam bunu alıcam der kaçarım hep, eşim hiç itiraz etmez bu bahaneye:)

alev ertürk dedi ki...

süper süper süpeeeer :)))

larcencielblog dedi ki...

Tanıdığım en yaratıcı yazarsın Yeliz :))) Daha da bir şey demiyorum!

yeliz dedi ki...

çok sağolun hakikatten deli anne söylemese miydik yav:P

yeliz dedi ki...

fadiş çarşı pazar bahanesi şahaneymiş:)

yeliz dedi ki...

başak bana yazar mı dedin??? aman tanrım dötüm kalkar bak demedi deme:)

Damla dedi ki...

Her şişmiş anne, baba kendini sorgulayacaktır, ben diyeyim 2, sen de 2,5 :)

Sonrası güzel ama, onun senden ayrı bir insan olduğunun ve o bir yıldaki taktiklerin yöntemlerin sökmeyeceğinin acılı kabulü, evde yanında küfür edecek kadar olmasa bile daha bir insanlaşma, doğallaşma, rahatlama, onun birey olarak kabulünü takiben rahatlaması, başka insanları memnun etmekten mutlu olmaya başlaması, espri anlayışının bir kademe gelişmesi, komik üçkağıtçılıklar yapması falan. Bebekliğe on basar. Dayanın az kaldı.

yeliz dedi ki...

off iple çekiyorum damla. bu süreç de çok güzel ama konuşmaya başladı beridir çok keyifli, iyice çocuk halleri gelse hemencecik:)