20 Ocak 2011 Perşembe

İki eğlence bir şikayet

Görmemişin çam ağacı olmuş, Ocak ayının sonu gelmiş, hala başköşeyi işgal edermiş: )



Yok Arca üzülürmüş, ağacı pek severmiş, yok İlker üşenirmiş… Hepsi hikaye! Bildiğin toplamak istemiyorum işte!! Bu yaşıma gelmişim çam ağacım olmuş bir de büyük çaba harcamışım almak için 2012’ye kadar dursun köşede diyordum. Laf aramızda karşısına oturup seyretmekten hiç bıkmadım.

Ama eve gelen giden misafirin alay konusu olmaktan sıkıldım!

Arca’ya uzun uzun ağacın neden kaldırılması gerektiğini anlattım. Sandım ki çok üzülecek, kaldırmayalım isteyecek. Hatta küçük bir hikaye uydurdum, Noel baba gelmeden önce evimizi görsün hediyeler getirsin diye ağacı süslüyoruz, hediyeleri getirdikten sonra ağacı kaldırıyoruz, taa ki Noel baba tekrar gelesiye kadar. Arca “hokkayay” dedi ağaca, döndü kıçını gitti.

Anladım ki o hikaye benim kendime tesellimmiş.

Cumartesi öğle uykusunu tam alamamış Arca’yı fazla aktive etmeyecek aktiviteler düşünürken, ampul yandı! Ağacın süslerini kaldıralım mı? Arca bayıldı!! Hoplaya zıplaya süsleri söktü, kutularına yerleştirdi. Eğlenceliymiş be!! Ben de gözümde büyütmüşüm. Şimdi evin büyük oğlu İlkerin keyfini bekliyoruz, ağacı tamamen kaldırmak için.

Parmak boyası denedik Arca ile!! Çok eğlenceli çookk!! Keşke biri bana daha önce bu parmak boyalarının çabucak çıkabildiğini söyleseydi de kendimizi banyoya kapatmasaydık, Arca’ya artık küçük gelen kollu önlüğü zorla giydirmeseydim boşu boşuna, keşke: )

Arca bayıldı, vıcık vıcık diye diye elleriyle daldı boyaların içine. Ayak izi çıkarmalıydık ama öyle kolay olmadı tabii, önce gıdıklandı, sonra kıkırdadı. Banyoya gireceğiz vaadi çok işe yaradı.

Hem eğlendik hem de bir sosyal sorumluluk projesine minicik de olsa bir katkıda bulunduk.



Bu arada sarı boyamız yolda patlamış atmak zorunda kaldım. Bu vesile ile Yurtiçi kargoyu kınamak istiyorum.

Bu kargonun takibini yaptım ve evimize gelindiğini adreste kimse bulunmadığı için not bırakılıp paketin şubeye götürüldüğünü öğrendim. Şubeyi arayıp “sakın geri göndermeyin, ben gelip alacağım” dedim. Gitmeden önce tekrar aradığımda paket çoktan geri gönderilmişti. Sinir katsayımı hesaplamaya hesap makinasının basamakları yetmez!

Proje sorumlusunu arayarak durumu anlattım, sağ olsunlar paketi tekrar göndermişler ama boyamızın birini yitirmiş olduk. Benzer bir olay Monami’nin hediye paketlerinde yaşandı, ama Yurtiçi kargonun bu hareketi sebebi ile muhtemelen geri gönderildi paketler, bizimle iletişime geçen firma yetkililerine durumu anlatmama rağmen bir daha da bize ulaşmadı. Ne yapalım sağlık olsun.

Cep telefonlarımız alıcı kısmında yazıyor, çok mu zor mesaj atılması, paketimizin geldiğinin haber verilmesi? Ben mi çok şey istiyorum? Bilemedim?

6 yorum:

Burcu.. dedi ki...

2 sene önce yılbaşı ağacı kurduğumda Mart ayında toplamıştım. Şimdi 2 senedir kuramıyorum, seneye bu hevesle kurunca kaldırmam 6.ayı bulur herhalde. Seninki iyiymiş yani gene de:))

kuzunun annesi dedi ki...

Benim bildiğim paketler subede 3 gün kalmak zorunda ..

yeliz dedi ki...

hehe burcu o zaman biraz daha dursun:) zaten ilkerin gönlü olacak da ağaç toplanacak:)) bizimki de haziranı bulur bu gidişle.

yeliz dedi ki...

yok hayatcım 3. günde yakaladım, bekletin geleceğim alacağım dedim dikkate almamışlar.
diğer firmaların paketiniz gelmiştir, ulaşmıştır gibi uyarı sms leri oluyor diye biliyorum. bu yurtiçi kargo ile yaşadığım 4. problem olunca böh geldi. şikayetimvar.com a da ileteceğim. belki de bizim şube hödük:P

ÇokBilmiş dedi ki...

Yok yok, sizin şubeden değil, ben de şikayetçiyim Yurtiçi Kargo'dan. Başka şirketler gelip bulamayınca arayıp randevu alıyorlar. Bunlar kafalarına göre getiriyor. Almaya şubeye gidiyorum, biz gönderdik diyorlar. Kime sordun da gönderdin kardeşim? Çok mu zor telefondan arayıp da randevu almak? Bazıları da ikinci defa getiremiyoruz diyorlar. Geldik, bulamadık, paketiniz şubede, gelin alın. Adam gibi bir kurye şirketi yok mu acaba?

Berceste dedi ki...

Iste tam da bu yuzden olsa gerek, Ingilizler Ocak ayinin ilk haftasinda agac toplanmazsa ugursuzluk getirir der :) Pasa pasa toplayip kaldirirlar boylece :P

O Yurtici Kargo beni de uyuz ediyor, dogrudan Genel Mudurluge sikayet et bence! ISO belgeleri olsa daha kolay olurdu isin.