5 Kasım 2012 Pazartesi

Kemeraltı kazan biz kepçe

Termal atlet denen naneyi ablam ve Arca’dan çok olmasın çok ama çok terleyen Duru sayesinde öğrenmiştim. O vakitler Arca portakalda vitamin bile değil. Ablamlar İstanbul’a geldiklerinde M&S’dan almıştık. Sonra Duru büyüdü, M&S’ler açıldı İzmir’de…


İlker aslen tekstil mühendisi olduğu için (bakmayın buradan inşaatçı ve baterist gibi görünüyor ama diploma tekstilden) ona sormuştum, ne iş diye. Bir olayı yok aslında, dokuması filan farklı ve en güzel tarafı terletmemesi değil, terlediğinde çabucacık kuruması, vücut terli kalmıyor. Arca koşup oynayıp terleme yaşına geldi beridir M&S’i zengin etmekteydim. En son yaptığım alışverişten tatmin olmayınca alternatiflerin peşine düştüm.

Annem Kemeraltında varmış dedi, daha uygunmuş dedi. İlker’in annesi, Arca ve ben sabahın köründe indik Kemeraltına. Katlı otoparkın oradan girdik, sora sora Kızlarağası Hanının oralara uzandık. Hemen her dükkana sorduk. Yok Allah yok, Allah seni inandırsın iki saat bütün Kemeraltını aradık. Bir ara İlker’in annesi “yok sıkma canını bugün besmelesiz çıktık herhalde, bulamayacağız” şeklinde umutsuzluğuma tercüman oldu ama yok yılmadık. Arca’yı iki oyuncak araba ve tatlı vaadiyle kandırıp her yere soktuk.

A: Annem burası neresi?
Y: Kemeraltı annecim
A: Annem bir daha buraya gelmeyelim, her gün bile gelmeyelim
(her gün bile gelmeyelim = hiç gelmeyelim, asla gelmeyelim)

Heheh Agora’ya benzemez oğlum burası. Ama var ya ben de nefret ederdim Kemeraltından. Annem hemen her hafta getirirdi, her şeyin alası buradadır çünkü, her şeyi bulabilirsin.

Neyse bir şekilde şekercilerin sokağında meşhur şekerci Kemal Kutucu’nun sırasında işportacıdan bozma bir çamaşırcıda hallettik. Farklı, bambudan mı ne öyle ilginç bir şeyden dokuma. Türk üretimi, Black spade diye bir marka. Denedik beğendik (Arca bile yumuşacık annem dedi) o bakımdan reklama girmez, öneriye girer : ) Neyse mutlu mesut Özsüt’e girdik. Bu Özsüt zilyon tane dükkan açmadan önce burada tek başına takılırdı. Kemeraltına gittin mi Özsüt’ten kazandibi yerdin. Nefisti! Sonradan çocuklar işi büyüttü sanırım, Kemeraltı’ndaki bu ilk dükkan hala müze gibi durur ve Türk kahvesi işte böyle sunulur : )

Arca’nın yürümekten helak olmuş minik bedeni “süpangule” ile dinlendirildi, otoparka yürümeye enerji depolandı.


Otoparka girmeden önce bu şaşkın üçlü ne gördü? Marka meğer otoparkın dibindeki büyük çamaşırcıda varmış! Alkış büyük alkış.

Var ya bu postun başlığı “Arca oğlum senin annen bir salaktı!” olur da İlker’in annesine hürmetimden sesimi çıkarmıyorum, gelin kaynana toprağındandır filan demiyorum : )



13 yorum:

Selcen dedi ki...

hergün bile gitmeyin siz de annesi :)) çok tatlı :)

Adsız dedi ki...

Black spade markası buca tekstil organizede 1.kısımda üretiliyor ve satış mağazası var.ayrıca boyner satıyor.

Bizden dedi ki...

:) ben çok severim Kemeraltı'nı ama Cansu'yla gitmeye gözüm yemiyor...

laleninbahcesi dedi ki...

oy oy Arca o Kemeraltını bir yaz sıcağında dolaşmış ve ben de sevmemiştim Arca dostum çok haklı... Hergün bile gidilmez.

Elif dedi ki...

Ahh be YEliz'im o markayi o kadar aramana gerek yoktu..BUca'dan otobana cikarken sag tarafta fabrikasi var..en ucuz oradan alirsin..boynerde de gormustum..aklinda olsun
Dum m&s'dan kendime termal atlet aldim..kampanya var..bir alana ikincisi %40 indirimli..

yeliz dedi ki...

puhahha salağım diyorum "yok canım" diyorsunuz, harbi salağım:)) Elifçim o kampanyadan aldım Arcaya ama beden yoktu, yarım kollusu yoktu falan filan:)

Bizden, sabahın köründe çıkarsanız boş oluyor fazla mızırdanmaz:)

Adsız dedi ki...

önce şunu söyliim yani yeni blogun takipçisi olarak günlük okuduğum bloglardan oldunuz çok sevdim yazılarınızı ve arcayı :)
ben manisalıyım bi ilçesinden. buralarda bulamıyoruz tabi M&S falan:) ablam blackpade termal atletlerini 6 yaşındaki oğluna yıllardır kullanır çok memnun hatta onların bi de soğuk kış günleri için alt içlikleri vardır çocuğa külotlu çorap giydirmektense çok daha rahattır. yani diyceem memnun kalıcaksınız büyük ihtimalle.

asli@b dedi ki...

Benim çocukluğum da annemin bizi Özsüt'te kazandibi ile kandırıp, o mağaza bu mağaza çılgın gibi dolaştırması ile geçti. Annem Sefer Usta'ya sık sık, siz başka mağazalar da açsanız, bu mağazayı da büyütseniz der dururdu, amca da hiç sıkılmaz, bize bu kadar yeter yenge derdi, oğulları sonradan bu kadar yaydı. Bir de sağda muzlu süt, havuç suyu, vb.. satan bir büfe vardı. Özsüt'ten sonra da oraya az kaldı mı, ne zaman alıcaz diye yaygara koparırdık. Şimdi düşününce, annem niye hemen almıyor diye sayıkladığımız zamanları, çok çektirmişiz kadıncağıza diyorum :)

gunebakan dedi ki...

canikom blakcspade sahipleri bizim izmirli annelere üye.
geçen yıllarda kampanya falan yapmıştı hatta...

kuzunun annesi dedi ki...

Valla bende Ankarada 2 tane aldım yine M&S den , blackspadei duymustum ama gecen sene pahalıydı oda nette bakmıstım , sen kaca buldun tanesini ayıptır sorması ?

Deneyimsel Tasarım Seminerler dedi ki...

Selam, Black spade'ler Boyner'ler de de satılıyor.

yeliz dedi ki...

hayatcım şöyle diyeyim M&S'in kampanyalı fiyatında kolsuz atletlerin tanesi 20 tlye geldi, bu marka birkaç lira daha düşük. Arca çok beğendi, yumuşacık diyor ve cidden ter üzerinde kalmıyor.

Arkadaşlar cahilliğimi de böylece görmüş olduk:) teşekkürler

Adsız dedi ki...

M6S atletleri sevmedim ben. Sertleşiyor ve tüyleniyor. Black Spade yumuşaksa denemeye değer;ama internet sitesindeki fiyatlar M6S ile yarışır.