12 Kasım 2012 Pazartesi

Yaşlandığını nasıl anlarsın? Vol.2

“Aynaya bak anlarsın” şeklinde bir geyik yapasım geldi ama tamam sustum!
Geçenlerde yolda gidiyorum, yabancı müzik kanalı açık, o şarkı bu şarkı. Of ben bunların hiç birini bilmiyorum. Bir mırıldanamıyorum. Derken bir şarkı başladı süper, eşlik ediyorum, sesini açtım, ohh be yüksek sesle söylemeye bile başladım. (evet yalnızdım zira İlker’in 5 metre yakınına şarkı söyleyen sesimle yaklaşmam yasak! Çok zorlarsam mahkeme kararı bile çıkarabilir, çocuğumun babasız büyümesini istemiyorsam dikkat etmem gereken bazı kurallar var.)

Ay bir keyifliyim sorma. Derken şarkı bitti, yüzümde gülümseme dondu kaldı… Meğer bilmem ne sponsorluğunda “retro songs” kuşağıymış. Evet abicim eşlik edebildiğin şarkılar “retro” olmuş ise yaşlanmışsındır.

Pazar günü Zeynep ve Gül ile muhabbet ediyoruz, bu ikisi elemanlarının rahatlığından bahsediyorlar. Haklılar. Biz X kuşağı böyle miyiz? Mücadeleci, sorumluluk sahibi, çalışkanız, yeni nesil…. Derken jeton düştü, yeni nesil diye dudak büktüklerimiz artık öğrenci bile değil bildiğin kariyer sahibi insanlar oldular. Ve evet biz bir önceki nesil olduk bile! Hiç abartmıyorum “önceki nesil” olmuşsan anla ki yaşlanmışsın!

Yeni nesil demişken… Geçtiğimiz haftalarda Ege’nin doğum gününe gittik. Elif’in arkadaşlarından biri ve iki kızı da oradaydı. Kızlardan ufak olanı (ki sanırım yaş 7 civarı…) oyuncak bebeklerini getirmiş yanında. Barbie gibi bir şey sandık önce. Ahan da bu aşağıdaki fotoğraf. Evet o kadar hayrete düştüm ki fotoğraflarını çektim.
Yeni nesil erkek çocuk oyuncaklarını görmeye cesaretim yok.
Bunlar zombi ile vampirmiş. Biz üç-dört kadın aynı anda gözlerimizi dehşet içinde kocaman açıp öyle bir “hiiiiii” demişiz ki, yavrum kızcağız açıklama ihtiyacı duydu: “hayır onlar iyi kalpli vampir ve iyi kalpli zombi…” Allah seni inandırsın gece rüyana girer.

Senin hayallerini süsleyen Barbie’lerin yerini zombi ile vampirin (ama iyi kalpli aman diyim) aldığını fark ettiğin gün yaşlandığını fark ettiğin gündür abicim.

Haydi cümlemize geçmiş olsun!



10 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ben de bugün bir film süresince 3 kere tuvalete gidince arkadaşıma şöyle dedim: "Yaşlanmak her gördüğün sofrada yemek, her gördüğün tuvalete işemektir" :)

kuzunun annesi dedi ki...

Gecen jokerde yine 6-7 yas gurubu bir kızın bu korkunc bebeklerden aldıgını ve kızın minnet duygusuyla neredeyse anneciğin etegini öpecek durumdaki tarifsiz sevincini görünce , o günkü durumun istisnai olmadıgını farkına vardım. Umarım Ela bu sevimsiz seyleri sevmez birgün

gülcan dedi ki...

Yeliz Hanım sizin nereniz yaşlanmış yaa kimse inanmaz oğlunuz olduğuna tunikoda resimlerinizi gördüm imrendim valla maşallah 41 kere saçlara da bayıldım ayrıca

laleninbahcesi dedi ki...

Ben son moda şarkıları söylerim, o bebeklerden benim de var...O Leylak çok su içmiştir o gün:))

cenebaz dedi ki...

Ben Leylağın sözüne bayıldım:)))))Ben henüz ilk aşamadayım, allahın izniyle ikinci aşamaya da geçicem inşallah:))))

Adsız dedi ki...

yeliz yazını okurken fotoya gelene kadar, bu değil, bu değil, bu hiç değil (ağaoğlu mod on) şeklinde paragrafları geçtim amaaa bebek fotolarını görünce zurna zırt dedi puhaa:)) onlar ne imiş ya süper bayıldım özellikle zombinin dolgu topuklarına ve bacak döğmesine. kabul ettim yaşlanmışım! bizim bebeklerimizde ruj bile olmazdı hatta hatırlıyorum biraz makyajlı bir sindy çıkarmışlardı da çocukları makyaja özendiriyorlar diye karalama yapmışlardı. iyi kalpli(!) zombi ve vampir ile oynayan kızların 15 yaşlarını merak ediyorum ben:)) berbat başlayan günümde yüzümü güldürdün mercan..

Sevilay dedi ki...

aaah ah benim kızın var ondan bi tane adı da draculara, barbieler ve winx bebeklerinden sonra şimdi moda bu monster high bebekleri imiş winxler demode olmuş 7 yaşındaki sıpama göre, ardından yetişen 2 yaşına yaklaşan oğlumla hangi oyuncakları göreceğiz bakalım

Adsız dedi ki...

Mk otobuste yer verirseler yaslanmissinizdr jsbshsbsbsbbs

İnekhane dedi ki...

Yabancı şarkılar mı arıyorsunuz? Aradığınız yabancı şarkılar burada: yabancı şarkılar 2021

muzikdinledur.com dedi ki...

Çocuklarınız için bir birinden güzel masallar dinlemek için tıklayın
Sesli Masal Dinle