8 Nisan 2013 Pazartesi

250 gr tuzlu çağla badem

Çok boktan hissettiğin zamanlar olur hani, hani geçmiş on senenin muhasebesini yaptığında birkaç pişmanlık arka arkaya sıralandı mı, daral gelir. Hani hava da lodos da iyice bastı mı, hönküre hönkere ağlayasın gelir. İki damla gözyaşı süzülmesin diye salak saçma şeylerle ilgilenmeye çalışırsın.

İşte öyle zamanlarda hiç soru sormadan arabayı kenara çekip sana bir torba tuzlu çağla badem alacak bir insanın olacak abicim. Yoksa inan ki bu hayat çekilmez!


250 gr çağla bademi sayfiye yolunda paylaştın mıydı, “bugün de hiç sosyalleşesim yok” dediğin gün neşen yerine gelir. Tuzlu çağla bademin ve onu en sevdiğinle paylaşmanın tedavi edemeyeceği pişmanlık yoktur.

Bir de dört yaşında bir yer cücesinin ağaca tırmanıp ceplerine doldurduğu eriklerin : )

Ne alaka deme bacım! Ben çocukken eriği çağla bademin ermişi zannederdim. Ee okulun önünde aynı amca önce çağla badem satardı sonra o el arabasına erikleri koyardı, çağla bademler eriğe dönüşür gibi gayri biyolojik bir tezim vardı ve ben epey süre buna inandım.

Güleni, “salak lan bu kadın” diyeni tepelerim! Ben çocukken serçeleri de kumruların çocuğu sanırdım. Eee annemin balkona koyduğu ekmeklere hep birlikte geliyorlardı, ailecek!

9 yorum:

Colorful dedi ki...

Ah ah cagla badem de yok bu Norvec denen memlekette!Tamda o lodoslukmoddayim halbuki :(

Asortik Krep dedi ki...

Çağla bademi de yeşil eriği de çok severim... :)

oyun skor dedi ki...

Tuz olmadan çağla badem olur mu hiç ?

park etme oyunları dedi ki...

:)) Olsa da yesek yahuu

Adsız dedi ki...

Ben tatlıcıyım ama tuza erik banmayı ben de severim :) Çağla bademe henüz rastlayamadım :(
Bir de ben serçeleri güvercinlerin yavrusu sanırdım, kumruyu da ergen boy... :))) Bilge

Adsız dedi ki...

iki gündür son 5 senemi inceliyorum bende, burçlarımızdan mı yoksa havadan mı acaba bu ruh hali yeliz? en azından tuzlu çağlayla hafifleyecek keşkelerin var demek ki buda sevindirici.. mercan

yeliz dedi ki...

Yok be mercanım hafiflediği yok da biraz unutturuyorlar bizim evin oğlnları:) az önce canım daha da sıkıldı etrafta ilker de yok:(

Adsız dedi ki...

borsa gibi hayat zaten mutluluk inip çıkıyo:) sağlığınız yerinde olsun, biraz tuzlu fıstık, taza patatesten anne kızartması ve soğuk bir dark acıtsa da öldürmüyor.. günün geyiğini de yapmadan geçmeyeyim bari ne çektin be yeliz, klimanın kitabı, arcanın dizanterisi ne çektin be yavrum.. ee çekmeyencede napacan!! mercan:)))

Leylak Dalı dedi ki...

Arca da büyüyünce Yeliz mi olacak bu durumda :)