16 Mayıs 2014 Cuma

Biz bunu hak edecek ne yaptık?

Yapmamıştır dedi, İlker, o kadarını yapamaz, olur mu canım?

Açtı videoyu kendi gözleriyle gördü, ben de gözlerindeki dehşeti gördüm.

Bir başbakan bir vatandaşı darp etti. “İstifa et” dediği için. Çünkü maden ocaklarının ruhsatlarının yetki onayını kendine bağlamış olan başbakan, ortaçağ koşullarıyla çalışan işçisini değil, bu işçilerin sırtından milyon dolarlar kazanan patronu kollamıştı, denetlememiş, koşulları iyileştirmemiş, partisi diğer partilerin Soma hakkındaki önergesini reddetmişti. Başbakan = Başsorumlu idi ama o, dünyanın hiçbir yerine değil sadece ülkemdeki maden işçilerine musallat olan “kader”e bağlamıştı olayı. Alay etmişti, her zamanki gibi…

Her zamanki gibi bir coşkulu karşılama yerine yuhalama ve “istifa et” çağrıları gelince halktan, sinirleri bozuluvermişti. Delikanlı ya, dik duruşunu bozmayıp çaktı bir tane.

O çakarken bir tane, birkaç tekme de öte yandan geldi, müşavirinden, üstelik güvenlik güçleri tarafından yerde sürüklenmekte olan bir vatandaştı tekmelerin hedefi.

Bunlar Türkiye Cumhuriyetinde oldu.

Yıllar evvel “ananı da al git” ile başlayan dayılanmalar, vatandaşını darp etmeye vardı. Peki sonraki adım ne? Çekip vuracak mı tepesini attıranı?

Biz bunu hak edecek ne yaptık? 

3 yorum:

Okuyanguzel dedi ki...

Bilmiyorum ne yaptık acaba? Ama Ilker haklı inanilacak gibi değil. Ben de inanamiyorum ve söyleyecek birşey bulamıyorum.

Adsız dedi ki...

Daha da acisi, onun yaptigi herseyi normal sayan - sasirmayan - ona korukorune inanmis insanlarin coklugu.... Dehsete dusuyorum onlarin dusuncelerini okuyunca, cocuklarimin gelecegi icin cok umutsuzum.
Beyhan.

Julide dedi ki...

Almanya'da tvde kızı nasıl darp ettiğini de gösterdiler.
Biz bunu hak edecek ne yaptık? 80lerin bastırılmışlığı ile apolitik olduk. Sustuk ve susturulduk.
Kanlı 1 Mayıs vd olaylarda evlatlarını, arkadaşlarını,sevgililerini, abilerini, amcalarını vd kaybedenler, ebeveynlerimiz bizi korumak istedi.
Eğitim sistemi ile aptallaştırıldık. Düşünmeyi, kitap okumayı, kendi fikrimize sahip olmayı bilemedik ülke olarak. O kadar çok neden var ki, hangisini anlatsak.