28 Ocak 2015 Çarşamba

Bugüne bugün meşhur bir bilogır var karşınızda ona göre!

Fi hakkında yorum yazıyordum. IG’de kitap paylaşımlarını bayılarak takip ettiğim fuufu’ya yazı içinde link verecektim, yani IG profil linki lazım. Kendisini google’ladım. Ekşi Sözlükte de bir entry’si varmış. Güzel ve doğru bir entry yazmışlar, hoşuma gitti.

Sonra şeytan dürttü, ulen dedim, yazayım mı bir "günün çorbası" şu arama şeysine? Madem böyle sosyal medya hesapları hakkında yazıyorlar, belki mercimekten, ezogelinden başka bir de benim "günün çorbası" vardır sözlükte.

ŞEREFSİZİM VARMIŞ!

Ahan da işte burada! Tıkla bak.

Benim adımı google’lasan, sosyal medya hesaplarımdan gayrı yıllar önce yazdığım teknik bir makaleye tosluyorsun, başka da bir numaram yok şu internet evreninde. Ama bloğun var!

Magazin dergilerinde boy boy fotoğraflarım çıksa bu kadar havalara girer miydim bilmiyorum (ay kesin girerdim deli misin:P) ama çok hoşuma gitti. Sözlük mühim bir mecra benim nazarımda. Bir de yazan hakkımda "kafa kadın" filan demiş, yirim, hayatımda aldığım en iyi iltifatlardan biri:) Ha bu arada kim yazdı bilmiyorum, torpil yok yani:)

Hakkımdaki iddialara da cevap vereyim, hayır maalesef sözlük yazarı değilim, keşke olsaydım… Geç keşfettiğim ama sevdiğim bir mecradır sözlük.

Bu vesile ile aklıma geldi. Hani ben son zamanlarda sürekli bir pas veriyorum ya okuyanlara; yok efendim nasıl keşfettin, yok efendim challenge listesi yapıyorum, el atıverin… baydığımı düşünüyorsanız, korkmayın tepelemeyeceğim, zira katılıyorum, kendimden tiksindim yeminle. Tam bir şöhret havaları filan… Ama bak tevazu göstereceğim, hazır sözlüklerde filan adım geçmişken, yani şöhret basamaklarını birer ikişer tırmanmaya başlamışken hakkımda merak ettiklerinizi, fırsat varken sorun bacım. Cevap vereceğim, vallahi:) Sonra burnum dötüm büyüdü mü, tanımam hiçbirinizi!

Bir de peşinen bir uyuyan Arca fotoğrafı koyayım, gözünüz gönlünüz bayram etsin.

(Fi yorumu da piç oldu, sonraki yazıya kalıversin gari)


 

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeliz hanım.. cesaret verdiniz madem sprayım. Çok merak ediyorum. arca nın büyüme serüvenine şahit oldunuz.bu fotoğraf da evlat sevgisinin resmi olmuş.. benzer bir serüveni yeniden yaşamak isteği doğmuyor mu hiç.. arcaya benzeyen küçük bir bebek.. ?? imza; duyguları karışık, Üç aydır ikinci kez anne olan üç buçuk yaşında oğlan anası okuyucunuz

yeliz dedi ki...

çok samimiyetle söylüyorum, hayır:) en başından beri düşünmedim, hala da düşünmüyorum. Maddi ve manevi olarak karşılayamayacağım kadar ağır bir yük olacağını düşünüyorum.

Kitapsız Kedi dedi ki...

Yalnız eşinin ekşi sözlük yazarı olma ihtimalinden şüphelendim ben de :D Çünkü "muhteşem eş İlker" falan, ne bilim belki kendi yazmıştır :P

yeliz dedi ki...

puahhahah ayol o sms yazmaz ne sözlüğü:))) muhterem diyor zaten ben öyle diyorum ya:)

Kitapsız Kedi dedi ki...

Yuh bana, muhteşem okudum iyi mi :)))

Adsız dedi ki...

Dünkü yazınıza yazacaktım, kitaplar hakkında bu güne kısmetmiş.Sizi blog blog avare bir şekilde gezerken buldum.İlk olarak İzmirli mi acaba derken tam da tutturdum ve sürekli okuyorum artık.
Galiba bir de metroda sizi gördüm siz olduğunuzu tahmin ettiğim biriydi ama vakit dardı soramadım.
Ben tek çocuğum ve sizden bile büyüğüm yani zor arkadaşım tek çocuk madden ve manen yaş ilerledikçe çok daha zor. (buda bir yerde dursun.)
Bu arada İzmir'de kitapları değişim ile okuyabildiğimiz bir eski kitapçı var.Dünkü yazı içindi
Arca'yı öper Muhterem'e selam eder, tekrar metroda karşılaşırsam sohbet etmeyi dilerim

Öykücü dedi ki...

Eşinizle nasıl tanıştınız? Lisede falan gibi bir cevap değil de uzun bir hikaye şeklinde cevaplasanız keşke:P

En meraklı okurunuz benimdir kesin.Böyle bir fırsatı hayatta kaçırmam.Bir de herkese tek soru sınırlaması yok değil mi?:))

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Arca'nın adı nereden? Cüneyt Arcayürek'ten diye okumuş muydum sanki yazıların birinde? Ya da uyduruyor muyum bir yerimden?

Unknown dedi ki...

şu son yorumu AFİŞ olarak hazırlasak, tişört olarak bastırsak mı:))

yeliz dedi ki...

evet evet karşılaşalım ve tanışalım:)) nerede o kitapçı bu arada? Adı ne?

yeliz dedi ki...

ya çok komik olacak ama cidden öyle:) lise sonda dershanede aynı sınıftaydık. ben en önde pür dikkat çalışkan öğrenci, o en arka uyuklayan çocuk. Fark etmemiştim, kankam Deniz, sesi çok güzel bir çocuk var, arkada oturuyor diye beni dürtmüştü, diğer kankam Zeynep de çok daha uzun zaman sonra, ilker sana bakıyormuş biiliyor musun diye farkındalığımı artırmıştı. Birlikteliğimiz çok çok daha sonrasına dayanıyor. Ama sanırım üniversitede tercihlerimizi beraber yapmamış olmamıza rağmen aynı fakülteye düşmemizle kader ağlarını ördü. Arkadaşımdı, aşkım oldu. Artık hem arkadaşım hem aşkım:)) öyle işte

yeliz dedi ki...

ha bu arada istediğiniz kadar sorabilirsiniz sınırlama yok:)

yeliz dedi ki...

bebek isimleri sözlüğünden aslında:))) biz efe istiyorduk. Sonra efeler yaramaz olur dediler, alt komuşumun oğlu da korkunç yaramaz bir efeydi, caydık. Ama tabii isim bulamadık. Deniz dedik, çok sayıda deniz amcası ve deniz teyzesi olacaktı. Arda dedik, eh kuzenin ismi... Sonra ablam isim sözlüğü verdi. Arca ismini görünce vurulduk, çünkü anlamı nefisti. Temiz namuslu ve eski Rumcada yağmurdan sonraki toprak kokusu demekmiş. Sonra bir arkadaşım Aaa Arcayürek gibi ne güzel deyince Cüneyt Arcayürek'i de çok sevdiğimden Arca oldu.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Ben Arca'dan sonra muhterem ile ilişkinizin nasıl etkilendiğini ve bu işi nasıl başardığınızı soracağım. Cevaplamayabilirsin ama. Niye sorduğumu da söylemek isterim çünkü biz 5 yıl sonra çocuk yaptık ve bu işi kotaramadık. Çünkü eşim halen oğlumuz doğdu böyle oldu benimle artık eskisi gibi ilgilenmiyorsun diyor.

Ahu (okuyan güzel)

Yeseren Yaprak dedi ki...

Kesinlikle beklenmedik bu tür durumlar ile karşılaşmak insanı en mutlu eden konulardan. Sözlükte yazılan yorumların siteyi çökertecek durumda olması dileğiyle :)

Ogrenen Anne dedi ki...

Yarasıııın, hak ediyorsun şöhreti! :D Bu arada o nasıl çılgın uyumaktır öyle yaaaa! İyi uykulaaaar!