30 Ocak 2015 Cuma

#2015te15challenge : açıklamalı tam liste!

Nerden baksan on beş gün olmuş ben dediğimi yutmuşum! İşte yoğun iş temposu böyle bir şey… İşte eve geldiğinde kendine söz verdiğin o bir saatlik “kendine ait yazma, kendinle kalma” rutinini yorgunluktan “sızma” rutinine çevirmek böyle bir şey. Ama laf ağızdan çıkar.

Günün çorbası’nda #2015te15challenge bir ay gecikme ile başlıyor gençler! Ben her birini yerine getirirken nasıl eğleneceksem siz de okurken eğleneceksiniz, eminim!

Sayfa bile hazırladım:) 

Katkıda bulunan herkeslere peşinen teşekkür eder, gözlerinden öperim.


Challenge 1: #2015te50kitap
Şimdiden 4 kitap oldu! Bu listeyi IG hesabımdaki #yelizinokdukları2015 etiketinden de takip edebilirsiniz. Yorumlamaya vakit bulduklarımı tabii ki bloğa yazmaya devam edeceğim.

Challenge 2: #yarımkitaplarıbitirmece
En kısa zamanda başlıyorum. Bu konuda son derece ciddiyim. Bir araştırmaya göre kadınların asla bir işi yarım bırakmadıkları tespit edilmiş. Belki de bu yüzden geç ölüyoruz, hep tamamlanmayı bekleyen bir işimiz var!
Kitaplar:
Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Bozkırkurdu, Sylvia Plath Günlükleri ve Kafka’dan Milena’ya mektuplar.

Challenge 3: #2015te3klasik
Oblomov, Don Kişot, Suç ve Ceza.
Allah sonumu hayır etsin!

Challenge 4: #30çocukkitabıtanıtımı
Demek ki ayda en az iki çocuk kitabı tanıtmam lazım.
Hiç dert değil! Mış gibi ile başladım bile. Burada hile var kabul ediyorum, cocukmedyasi.com’a yazdıklarım da buna dahil:)

Challenge 5: #2015teArcaile15ilk
Uzun soluklu kitap okumanın yerine bunu aldım. Zaten uzun bir kitap okumak da bizim için bir ilk olacaktı. Çok heyecanlıyım. Harika bir kategori olacak.

Challenge 6: #2015te15film
Bunu yapmazsam şerefsizim!

Challenge 7: #2015te15fotoğraf
Tabii ki fotoğraf makinesiyle çekilmiş fotoğraflar… telefonla babam da çeker!

Challenge 8: #2015te10yenitarif
Şimdiden aklımda pratik ve keyifli tarifler var.

Challenge 9: #100mutluan
Evinde olmak, anda olmak, mutlu olmak… Ne koyarsan koy adını, fark etmez. O anı biliyorsun… Daha geçende yazmıştım, kitap kulübünde olmak mesela… 

Challenge 10: #2015te5öyküdenemesi
Bunu tamamlamak zor olacak biliyorum. Çünkü öykü yazmak bir blog postu girmeye benzemiyor, çok başka bir alan ama bu konuda kararlıyım.

Challenge 11: #2015te15yenikeşif
Bir lokanta olabilir, bir mekan, yemek ya da herhangi bir şey…

Challenge 12: #2015te5içselkeşif
Kendimle ilgili kızdığım bir şeyi tanımlamak ve bunun hakkında yazmak. Paylaşmayabilirim, darılmaca yok. O kadar özgüven bombası değilim yavrum!

Challenge 13: #2015te15yeniblog
Geçen yıl blog listemi güncellerken epey yeni arkadaşla tanışmıştım. Şahane olmuştu ve bu fikir çok hoşuma gitti. Hem keşfedeceğim, hem de paylaşacağım. Zaten paylaşmadıktan sonra neye yarar değil mi?

Challenge 14: #2015tehareket
Spor ile ilgili öneriler geldi. Ben de kendimi bu konuda zorlamak istiyorum ama her şey elimde patlıyor. Hava koşulları ve iğrenç yokuş evim yüzünden bisiklet arka odada. Yoga derslerim çok uzak yine hava koşulları ve seyahatlerim yüzünden devam edemiyorum. Ne yapabilirim, bilmiyorum? Adım saymak güzel, belki birkaç hareket mücadelesi başlatabilirim ama nasıl sürekliliği sağlayacağım harbiden bilmiyorum. Var mı önerisi olan?

Challenge 15: #2015te15yeniproje
DIY olur, evin yeniden düzenlenmesi olur, yeni bir mecrada yazmaya başlamak olur, olur yani… Kotardığım 15 yeni projeyi paylaşacağım.


Totosu yiyen varsa buyursun, hodri meydan! İstediği kategoride birlikte mücadele ederiz. Totosu yemeyenler tribünlerden tezahürat yapabilir:)  

5 yorum:

Julide dedi ki...

Merkur tam bi cekip gitsin, oyle basla. Yoksa olmaz.
Yeminlen

küçük Joe dedi ki...

Merhaba hareket için youtube'da kıyamet gibi yoga videoları var. Ayrıca Tibet gençlik pınarını da önerebilirim. Çok daha kısa ve sırt ve kol kaslarını zıpkın gibi yapıyor. Onu da youtube'da araştırabilirsiniz. Beni yogaya başlatan şu: https://www.youtube.com/watch?v=0o0kNeOyH98
Ben bunu izledikten sonra mp3 olarak telefonuma kaydettim. İnternet bağlantısı bile gerekmiyor böylece. Yolculukta filan bezimi serip otel odasında bile yapmışlığım var hem de şahane alıyor günün yorgunluğunu. Toplam 20 dk. Üstünden sıcacık bir duş... Dünyalara değişmem.
Challenge 8.9.10. ve 11 çok cezbedici. Girişsem mi?

Adsız dedi ki...

totom yiyor ama bende üç çocuk var bu sebeplen challenge'ların üçte biri olsa olur mu??? :)) bir de iznin olursa challenge'ları kendi bloguma taşıyarak challenge accepted demek istiyorum :)

Gulcin dedi ki...

ben bazi kategorilere eslik edecegim yelizcim :)
- 2015te50 kitabi 2015te 15 kitap olarak yapsam :) hayir insan kendini bilmeli yani :) 1 okudum su ana kadar :)
- 2015te 15 filmi goruyor ve arttiriyorum 2015te25 film :) 4 izledim bile :) 50 mi yapsam :)
- 2015tehareketi 2015te35haftaspor olarak aliyorum ustume. Bak bu biraz cahil cesareti oldu kizmet :)
-2015te15tarif varim
-2015te15kesif varim
-2015te5oykudenemesine de cesaret edemiyorum :)

ay cok eglenecegiz bence :) ne guzel akil ettin yahu sen bunu :)

rosehearted dedi ki...

tamamına katılmasak kabul mü? ;)