15 Mayıs 2015 Cuma

Sevgi Kraliçesi

“Sevgi Kraliçesi“ sevgiyi aramanın ve en yakınında bulmanın hikayesi…

Ya da bulamamanın… Bu yazıya tereddütle başlıyorum zira artık önerdiğim çocuk kitaplarının basımının tükendiğini öğrenmekten, önerilerime değer veren kişilerin arayıp bulamadığında uğradıkları hayal kırıklığına tanık olmaktan ziyadesiyle sıkıldım.

Bence çocuk kitaplarındaki en büyük sorun az sayıda basılmaları ve genelde tek baskıdan sonra rafa kaldırılmaları. Alıcısı az mı sanıyorlar acaba? Hâlbuki bir süre sonra karaborsaya düşüyor, haberleri var mı yayınevlerinin?


“Sevgi Kraliçesi” için yorum yazmadan hemen önce internette araştırdım, bazı sitelerde var bazılarında yok görünüyor. Yayınevine de ayrıca mesaj gönderdim. Çünkü dediğim gibi, çok ama çok önermek istediğim bu kitabın baskısı gerçekten yoksa, üzüleceğim.

Ah, tek üzülen ben değilim. Prenses de üzüldü. Annesinden biraz sevgi istediğinde
ve annesi çok yoğun olduğu için sevgi kraliçesini aramaya çıkmasını önerdiğinde...

Sevgi Kraliçesi


Annesinin uçağını aldı, onu günlük meşguliyetleriyle baş başa bıraktı ve sevgi kraliçesini aramaya çıktı. Her durakta bir kraliçe ile karşılaştı, biraz oyuncak kraliçesiyle, biraz pasta kraliçesiyle, biraz kediler kraliçesiyle vakit geçirdi.



Hepsi de yapmaktan keyif aldığı aktivitelere ait neşeli zamanlar sundular prensese ama hiçbiri sevgi veremedi. Hiçbiri “sevgi kraliçesi” değildi.






Sevgi, bıraktığı yerdeydi, en yakınındaydı ve sevgi kraliçesi annesinin ta kendisiydi!

Kitapta prensesin yolculuğu ön safhada anlatılırken bir köşede tam da o anda annesinin ne yapmakta, ne hissetmekte olduğunu görüyoruz. Bu kısımları özellikle çok sevdim. Evet, annenin işleri vardı, kızını yanından göndermek zorundaydı ama aklı hep ondaydı.



Ben ettim siz etmeyin ve pespembe kapağına, prensese, kraliçelere aldanmayın! Aldanıp da “kız” kitabı sanmayın. Arca bu kitaba bayılıyor, daha doğrusu bayılıyormuş. Okuldan kitabı bilirmiş, öğretmenini yakaladıkça okuttururmuş, hatta bu kitabı sevdiğini nasıl bildiğime şaşırdı, aldığımıza da inanılmaz sevindi. Yorgun bir günün ardından yatakta okumak için şahane bir öykü! Sarılma, öpüşüp koklaşma garanti:)

“Sevgi Kraliçesi“ sevgiyi aramanın ve en yakınında bulmanın hikayesi…






Sevgi Kraliçesi
Yazan ve Resimleyen: Kristien Aertssen 
Çeviren: Aslı Motchane
Yaş grubu: 4+ (bence :) )
Kır Çiçeği Yayınları

Arca'nın diğer kitaplarına Kitaplık sayfasından ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

flzpink dedi ki...

Kitaba dokunma şansımız olamasa da baĞzı güzel anneler sayesinde hikayeyi okuyabildik :)

mom of twins dedi ki...

bizim en favori kitabımız , yıprandı okumaktan :)