1 Haziran 2017 Perşembe

an itibariyle

İlker işten erken geldi, sağdaki odada Buselik Makamına şarkısını seslendiriyor. Arca şu anda ipad oynarken bir yandan kankası Poyraz'la telefonda konuşuyorlar. Oynadıkları maçı spiker gibi anlatıyor, o da solumda odada. Ev tımarhaneden hallice.

Ben de Samos ile ilgili birkaç satır bir şey yazacaktım, nerde?
Evde sakin sakin tek başıma ne güzel bir ay geçirmiştim, haftaya okul kapanıyor, tehlikenin farkındayım ama umursamıyorum. Bizimkilerin yazlığa kaçacağım, başka türlü baş edemem bu cüceyle.

Şimdi de Poyrazla konuşmasını ki bunu da hoparlörden yapıyorlar, tüm sohbet kulağımızda, çişini yaparken sürdürüyor. Diyorum işte, tımarhane.

Dün pek yoğun bir gündü, sabahtan sınav öğlen portfolyo sunumu, çok yorulmuş küçük bey. Uyuyakalmış ama ben kitap kulübündeydim, geldiğimde kanepede poposunda pirelerle horluyordu.

Oya Baydar'dan Sıcak Külleri Kaldı kitabını tartıştık. Kitaptan da evin daha sakin olduğu bir vakit bahsedeyim olur mu?

Oh neyse ki Arca'nın telefon görüşmesi daha doğrusu benim telefonun şarjı bitti.

Bize yollar göründü bacım. Çalışma izni belgesi elime geçti nihayet ve Ankara'dan vize başvuru randevusu aldık. Vize merkezideki görevliler artık beni tanıyor, gerek maille gerekse telefonla tacizlerime son vermemi istiyorlarsa, ne yapıp edip o vizeyi hızlıca çıkarmalılar bence. Bu vize merkezine de iki çift lafım olacak, Gaziantep'te Antalya'da ve hatta Bodrum'da var fakat İzmir'de yok! İlla Ankara'ya gidecekmişiz, İzmir Ankara'ya bağlıymış. Peh! Bir de memkeletin üçüncü büyük şehri olacağız, Belçika bizi görmemiş lan yazık.

Neyse, 20-22 Haziran arası Ankara'dayız maaile. Kavaklıdere Ankara (çocukluğumun TRT adresi, hey gidi, bir de Barış Manço Moda vardı...) civarı bir otelde (var mı tavsiye?) kalacağız. Krizi fırsata çevirip Tomalı (pardon Tunalı) Hilmi'de gezip Anıtkabir görelim istiyorum.

Bu arada İlker "İsyan" şarkısına geçti. "Allahım ben nerde yanlış yaptım?" Demek istemiyorum, zira repertuarında bu şarkının da olduğuna eminim.

Ay şiştim gidip yemek filan yapayım. Bir blog postunun piç edilişine isyaaannnn


9 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Gözünüz aydın. Sıcak külleri kaldı Kitabının devamı var.Erguvan kapısı.Size kolay gelsin.

Julide dedi ki...

Yazida Freudian slip yapmis olabilir misin vize ile ilgili kisimda?
Gordion oteli tavsiye ederim, tam Tomali'da. Daha ucuzlari Kizilay'da var. Ulus'ta kalmayin yeter.

okuyanguzel dedi ki...

Her şey çok güzel olacakkkkk :))

yeliz dedi ki...

teşekkürler:) hatta kitabı kulüpte okusak mı diye düşündük, Erguvan kapısını yani:)

yeliz dedi ki...

inşallah:)

yeliz dedi ki...

Freudian Slip hahahah öyle mi dersin? Yok ya bence sağdan İsyan soldan maç anlatımı beynimi mıncıklamış olabilir. Daha ne hatalar vardı, yayınladıktan sonra iki defa düzelttim, şimdi de üçüncüyü:) fark etmemişim bunu.
Babam da Ulus'ta kalmayın dedi, demek otuz küsür senedir değişmemiş:) Otele bakıyorum hemen teşekkürler.

evdeyazar dedi ki...

Ben yazıyı sevdim:)

Gece dedi ki...

Gordion otel olur, Tunalı Ramada otel olur.

Gulcin dedi ki...

Ay gelmis bile vize. Guzel olacak Yeliz cok am cok guzel olacak. Londrada bir toplanti olsa da bize de gelsen. hep ah biz rotterdamda olsaydik diyorum. dusunsene aramiz 1,5 saat olacakti!