3 Şubat 2020 Pazartesi

Welcome to Self-lover club!

Bugün palindrome günüymüş. İnsan eliyle yapılmış takvimin bu ilginç günü vesilesiyle gelmedim bloga. Hayır. Geldim çünkü blog yazmak, yapmam gereken başka birçok şeyi ertelemenin iyi bir yolu. Siz de şu anda bu blogu okuduğunuza göre bir şeyleri erteliyor olabilir misiniz?

Çalışmayı, rapor okumayı ve Flamanca çalışmayı neden ertelediğimi biliyorum, çünkü tam bir akşamdan kalmayım! Rakının su gibi aktığı, meze tabaklarının diplerinin sıyrıldığı bir akşamın sabahı kolay olmayacaktı, ne demeye kendime erişilemeyecek hedefler koydum ki?

Şaka maka Ocak ayını yedik bile. Şu son bir buçuk ay nasıl geçti anlamadım. Tatil üzerine ablamların ve kuzenlerin ziyaretleri... Hemen hiçbir hafta sonu evde oturmadık desem yeridir. Dün akşam son bir buçuk ayın yoğun koşturmacasına tam bir nokta koydu.



Tüm bu koşturmacanın içinde kendime ait rutinler tesis etmeye,  bazı bir takım alışkanlıklar edinmeye çalışıyorum. Hani her yılın başında hedefler konur ya...

Şirketin kişisel gelişim eğitimlerini veren hocaya rastladım geçen gün. İyi seneler'leştik, ilginç bir soru sordu: "yeni yılda senin için ne dilememi istersin?" Hiç kimse bana bunu sormamıştı. Ben de kimseye. refleksle cevap verdim: Sağlık! Evet ya insan sağlıktan başka ne diler ki? Tabii ki neşe tabii ki huzur tabii ki başarı mutluluk ama ya sağlık? O olmayınca neyin kıymeti var ki?

Son günlerde okuduğum hemen her şey, fiziksel sağlığın mental sağlıkla ve aslında daha ziyade kendini sevmekle yakından ilgisi olduğu üzerine. Yani her şey kendini sevmekle başlıyor: Welcome to Self Lover Club!

Eskiden kendini sevmenin bencillikle, "sadece kendi için yaşamak"la, gamsızlıkla umursamazlıkla bağdaştığına dair bir anlayışa sahiptim. Bunda fedakarlığın büyük bir erdem, kendini sevmenin ayıp sayıldığı bir çevrede/çağda büyümemin payı var.

Büyüdükçe daha iyi anlıyorum ve katılıyorum ki...

"kendi bardağınız boşsa başkasının susuzluğunu gideremezsiniz".






10 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Çok doğru tespitler :))

Kiremithanem dedi ki...

Tespitler cok guzel ozellikle de son cumleye bayildim ama ama ama saglik icin alkol zararli😜

SevKoz dedi ki...

Kendini sevmek gerçekten çok önemli her zaman başaramasak ta keşke daha çok sevsek kendimizi böylece dediğin gibi başkalarına da şu vermemiz.kolay olur

deeptone dedi ki...

ayolcum kendini sevmeyen ortadan ikiye çatlaaar vee kendini sevmeyen başkasını da sevemez zateensiğğğ :)

kadriye dedi ki...

Alıntıyı çok sevdim. Benim de hep anlatmaya çalıştığım kadının mutlu olmasının herkes için önemli olduğu .

yeliz dedi ki...

Şahane kitap ;)

yeliz dedi ki...

Vücut sağlığı için değil ama kafa sağlığı için birebir:)))

yeliz dedi ki...

Doğru kesinlikle kendini sevmeyen başkasını nasıl sevsin:)

yeliz dedi ki...

Evet kadının mutlu huzurlu olması demek ailenin toplumun mutlu olması demek.

pelinpembesi dedi ki...

YOK YOK BİR ŞEYİ ERTELEMİYORUM, BLOGLAR HALA EN SEVDİĞİM :)