28 Şubat 2021 Pazar

Challenge'ım challenge oldu mu, hem de nasıl oldu!

66 günde 6 kilo challenge biraz iddialıymış, kabul ediyorum. Bloga eklediğim sayaç son 5 günü gösterirken 6 kiloya ulaşamayacağımı biliyorum 5'e de razıydım fakat 4'te takıldım kaldım. Yani bir durum raporu verdiğimden beri hemen hiç gelişme yok. Şu an yaşanan hayalkırıklığına, araya giren iki gün pide (muhterem kocam cenaze evine yaptırır gibi 5 porsiyon söylemiş iki gün yedik) ve bir gün hamburger ile pasta sebep olmuş olabilir. Aman oğlumun doğum günü etkinlikleri çerçevesinde yaptık bir yaramazlık, canımıza değsin. 

Bu hafta Arca'nın doğumgünü kutlamalarıyla ve bol ofisli günlerle geçti. Evet iki hafta aradan sonra 2 gün üst üste ofisteydim. Haftaya yeni eleman bizim departmanda işe başlıyor, bundan sebep iki hafta kesintisiz gideceğim ofise. Başka bir ülkeden gelip bir haftadır karantida bekletilmiş bir insana "ofise gelme, otelden çalış" demek ayıp olacağı için arkadaşlık etmemin doğru olacağını düşündüm. Onun tarafından bakarsan epey garip bir durum. İşe başlıyorsun, ofiste kimse yok.

Neyse challenge'a U dönüşü yapacak olursak,olmadı demiyorum, sadece tam olmadı diyorum. Olmadı demiyorum çünkü bu süreçte yerleştirmek istediğim alışkanlıkları ve de farkındalıkları yerleştirdim.

Açalım meseleyi...

Mesela iki aydır bira içmiyorum. Birası dünyaca ünlü bir memlekette birayı bu kadar severken içmemek takdire şayan diyecekken dilimi ısırıyorum, ayol şarap içiyorum ya allahsız!

Yemekte hafifliği, az karbonhidratı deneyimlediğim iyi oldu. Zira karbonhidrat asgaride tutulduğunda karn ağrısı, şişkinlik gibi sıkıntıları hissetmiyorum. Farkındalığıma sağlık. Ekmeksiz de doyabiliyorum.

Egzersiz evet kilo vermeye fayda etmiyor ama süper inceltiyor. Varsın tartı 6 değil de -4 göstersin, mezura toplam -29cm'yi gösteriyor, yanlış ölçecek değilim ya! 

Muhterem, kilo verme konusundaki şikayetlerimi katiyen dinlemiyor, neden? Çünkü ben zaten diyet yapmıyormuşum ki... haksız da sayılmaz. 

Madem -6’ya ulaşamadık o halde derhal kıvırıp “ben zaten sağlıklı yaşam hedefliyordum hebrhöbö” diyebilirim. Hatta diyeyim;)

Maksat şevkim kırılmasın, bedenimi iyi hissettiğim bu gidişatı bırakmayayım, oluşturduğum rutinlerimi devam ettireyim. 

Böyle yani... 

Yeni challenge’lar pek yakında bu blogda, internet sağlayıcınızdan ısrarla isteyiniz.

5 yorum:

Oz dedi ki...

Bende son 1 ayda 3 kg verdim😂 hic aklima gelmezdi ama mecburiyetten aldigim laxatives ve ilk iki hafta yemek yiyemeyip sadece corba icince midem kuculdu. Egzersiz yapamiycam bir 2 3 hafta daha ama kendimi tutmayimogrendim. Oglen yemegi ile aksam yemegininnyerini degistirip aksam corba salata da ise yariyormus , kocamin dedigine geldim😂

yeliz dedi ki...

Bunu şimdi bir de korursan süper olur.

Oz dedi ki...

Evet canim ya 😂 ama Ben de biraciyim. Sarap diyosun cuma cmtsi aksamlari?

okuyanguzel dedi ki...

Bence de iyi gidiyorsun tebrikler :)

Senin gibi net kilo hedefim koymadım ama yakındır. 3 aydır yoga yapıyorum kilo vermedim ama totom küçülmüş. Karbonhidratları azalttım senin gibi rafine şeker tüketmemeye çalışıyorum ve ben de bunları tüketmeden yaşayabildiğimi ve aynı söylediğin gibi daha iyi hissettiğimi fark ettim. Önemli farkındalıklar bunlar. Benim fazlam 7 kg ama başaracağımı biliyorum.
Sevgilerimle,

yeliz dedi ki...

Harika!! Sıkılaşmak çok iyi geliyor ve kesinlikle az karbonhidrat:) iyi yoldayız. Hızla kilo verilen ve sonra alınan diyetlerdense yaşam biçimi değişimi kesinlikle daha iyi ve kalıcı