28 Mart 2021 Pazar

akıllıca seçimler

 Doğru soruları sormayı biliyor muyuz? Kendimizle ilgili, hayatımızla ilgili? 

Doğru soruların doğru seçimlere, akıllıca seçimlere götürdüğünü fark ettiğimden beri sormaya çalışıyorum...

Nasıl daha iyi hissedebilirim? Bana ne iyi gelir? Nasıl daha yaratıcı, daha motive, daha verimli olabilirim? Nasıl yardım edebilirim? Nasıl daha olumlu bakabilirim? Nasıl ...

Soruları sordukça, seçeneklerimi araştırınca, cevaplar, hangi seçeneği seçmem gerektiğine dair ipuçları beliriyor. Daha doğrusu bence ben soru sorarak aslında cevaplara odaklanıyorum ve farkındalığımı artıyorum. Yani aslında hep oralarda olan bir  şeyleri fark ediyorum. Evet mekanizma böyle işliyor olmalı.

Bugün yine iki beden büyük pijamamın popodan gerdirdiğini hissettiğimde aklıma geldi, sahi en az üç dört haftadır ben kendime dönmeyi bırakmıştım, salmanın fiziksel etkileri de işte gerilen dikişler oluyordu, normaldi. 

Dizi izleyip pizza partisi yaptığımız pazar gününün bu akşam saatlerinde aklıma geldi, sahi ben ne zamandır, en sevdiğim kişiyle - kendimle - başbaşa kalmayı başaramıyordum?

Evet en az üç dört haftadır böyle... Tüm rutinlerim bozulduğundan beri. Tek bir sebebi yok. Önce Arca'nın doğum günü vesilesiyle sağlıklı beslenmeye ara verildi, o ara bir türlü bitmedi. Her pazartesi güya tekrar başlanan diyetler yine hemen o pazartesi rafa kalktı. Sonra ofise gitmeye başladım, sandviç yeyivermeler, sabah sporlarını aksatmalar, daha çok yorulmalar... Ve en nihayetinde bir gün bileğimi incittim, neredeyse iki hafta olacak, tam iyileşmedi. Bana hem fiziksel hem de ruhsal olarak müthiş iyi gelen spordan uzağım... Her şey işte br şeylerin bahanesi asıl gerçek şu ki, ben ne zamandır aslında bana nelerin iyi geldiğini nelerin iyi gelmediğini kendimle konuşmadım. 

Bugün ufak bir zaman aralığı, tüm bunları gözden geçirmeme vesile oldu ve bana iyi gelenlerden birini yaptım, bloguma bir hafta sonra geri döndüm ve gündemden zehirlenen bünyemi yazarak temize çektim, paylaşarak...

Daha iyi hayatlar yoktur, daha akıllıca seçimler vardır ve o seçimleri doğru soruları sorarak ve seçeneklerimizi görebilmeyi başararak seçeriz.

Sevgiyle...

3 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Kendinle başbaşa kalmak. Kendine dönmek ne güzel! O kadar başbaşayım ki bende insan arıyorum. Kendim kendime fazla ağır geliyor. Evet yazılarını bekliyorum. Hele pandemi haberleri, bahar çiçekleri, ofis haberleri. Sevgiler.h

yeliz dedi ki...

Her şeyde denge arıyor insan. Belki ben de çokkendimle kalsam patlarım :))

okuyanguzel dedi ki...

Bende bıraktım sağlıklı beslenmeyi bak Yeliz ne güzel yapıyor diye kendimi dövüyordum :)
Başlayalım tekrardan çok iyi geldi bu yazı. İyi ki varsın...
Sevgilerimle,