20 Haziran 2009 Cumartesi

Arca napıyor??

Arca bu aralar...
-çığlık atmaya başladı. babasının "geliyorum geliyorum" ve de "göbüşünü yiyim mi/popoyu ısırıyim mi" oyunları sırasında heyecanlanıp çıkardığı seslerin eğlenceli olduğunu keşfetti ve artık sürekli çığlık atıyor. tabii durduk yere diil. işte konuşursan filan eskiden gülümserdi, ağır takılıyordu bazen de kahkaha ile tepki veriyordu şimdi direkt çığlık atıyor.

- konuşuyor... ne dediğini anlamıyorsun ama sürekli bir gevezelik peşinde. mimikleri ile birşeyler anlatıyor. bu konuşmaların sorumlusu Ümit abla. Biz de karı koca acayip gevezeyiz de arada Arcayı rahat bırakıyoruz, özellikle oyun halısında... Ama Ümit abladan orada bile rahat yok, oyun halısında bile çocukla konuşuyor. Haliyle Arcanın 5 aylıkken filan konuşacağını ve kafamızı şişireceğini tahmin ediyoruz.

- İlgi dağınıklığı yaşıyor... Daha doğrusu etraf fazlasıyla ilgisini çektiği için konsantrasyon sorunumuz var. Özellikle memede. Az beslendiğinden şüpheleniyorum. Memeyle oynayıp 2 frıt çektikten sonra itiyor. Nimet o evladım, ne zorluklarla süt yapıyoruz sana diyorum, bana mısın demiyor. Napiyim depodan kullansın.

- İşe gitmeme alıştı gibi... Hatta geçen cuma klima montajı yüzünden evdeydim, senin ne işin var evde bakışı attı. Eve döndüğümde trip yapmıyor en azından.

- Anne-baba olayını kavradı... Sabahları yatak keyfi yaparken İlkerle yanına gidiyoruz, bizi bir arada görmekten acayip mutlu. Bir bana bir İlkere bakıp gülüyor, hani hiç ayrılmayın ne birbirinizden ne benden bakışı var yüzünde...

- Herşeyi yiyor.. Eline geçirdiği herşey, birşey geçiremezse eller hep ağzında. Ağzıyla tanıyormuş nesneleri, doğal karşılıyoruz ama görüntü çok komik. Hele ellerini emerken o kadar keyifli ki bi defasında ben de ellerini ağzıma soktum bilmediğim bir tat mı var diye:)

- sosyal bir çocuk olmaya aday... Arca tanımadığı insanlar sokaktaysa sert erkek bakışı yapıyor, eve gelenlere gülüyordu. Ümit ablayla parka gittiklerinde herkese gülücükler atıyormuş. bugün ilk yaşgünü partisine katılıyor, parkta. artık ne kadar anlarsa:)

- Sonunda aslanı ele geçirdi... Oyun halısını aldığımız ilk günden beri aralarında anlaşılmaz bir bağ kurduğu aslanı sonunda eline aldı ve resmen yedi!!!



-Pusette uyumuyor.. bizim puset anakucağı olduğu için ilk zamanlar daha asansörde uyurkalırdı.Şimdi etrafı incelemekten bi türlü uyumuyor, ağlamadığı sürece şikayetimiz yok:)

- banyo manyağı oldu.. artık akşamları mutlaka bir banyo yapıyoruz. eskiden pek üşenirdik yaptırmaya. hem artık daha pratikleştik, hem her akşam başını yıkamıyoruz - daha kolay oluyor, hem de Arca müthiş rahatlıyor. velet resmen seviniyor banyo yapacak diye.

- büyükleri ziyaret etti... İlkerin annesinin fakülteden çok sevdiği hocası ve eşine İlker anane-dede der. Yaşlı olduklarından gelmeleri pek zor oluyor, biz de kaptık Arcayı götürdük onlara. Aman ne sevindiler, Arcayı çok sevdiler, Arca da onları.



- Ziyaretçileri çoktu... Yurttan Emel - aynı zamanda İlkerin sınıf arkadaşı - geçen hafta İzmire gelecekmiş, uğrayayım mı dedi aman ne sevindik. Şansına Forumdaymış, iş çıkışı aldım, birlikte eve gittik. Arcanın ilk masal kitabını hediye etti. Oynadılar, coştular, İstanbul tayfasından ilk Emel gördü Arcayı, Elvan pek kıskanıyor:) ama en sevdiği teyzesi Elvan olacak, kesin:) Sonra pazar günü Tuba geldi, pek seviştiler Arcayla... Teyzelerimize gülücükler, amcalara pek yüz vermiyoruz ama:) Tubayı Emeli görünce İstanbul yapasım geldi. İş için olacak mecbur ama Arcasız gece kalmam mümkün değil, kızları göremeden döneceğim kesin, belki bi cesaret Arcayla olur mu acaba? hem belkim İstanbul ikametli bloggerlarla da buluşma ayarlarız:)

7 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Kocaman maşallahlar yolluyorum burdan:) Ümit abla büyük şans. Umarım bizim de Eloşumuzu seven, ilgili bir ablamız olur, işe gidişe de alışırız.

Arca çoook sevimli. Maşallah tekrar.
Ne güzel böyle, blogda okuyunca da insana beraber büyütüyormuşuz gibi geliyor. Ayol elimize doğdu hissi. Öperim çok.

Adsız dedi ki...

ben de aynı seyi yazacaktim Yelizim, ümit ablaya aman nazar degmesin.
Arca ne tatlı oluyor buyudukce yaaa canım benim.
bu aslanlarla alip veremedikleri var ama bilemedim ben :) bizim ki simdilik tutamiyor ama kızıyor mu guluyor mu belli degil bir tek aslanla uzun uzun konusuyor, digerlerine pek pas yok :)

cok opuyorum ikinizi de.

Tuğçe dedi ki...

Arca için yazdıklarını copy paste yapıp son günlerde Duru diye yayınlasam olur mu? :)
Bu aslanda ne varsa çok seviliyor Yelizciğim...Keyfinizin yerinde olmasına çok sevindim.Bekliyoruz siZi o zaman, biraz cesaret :)

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Arca bebek hergeçen büyüyor ve onu takip etmak gerçekten çok güzel. sizden bugün bloğumda bahsettim.ilgilenirseniz; http://bebeimgeliyor.blogspot.com
sevgiler

ruhdagı dedi ki...

Hadi gelin artık ama ya...

Bende Arca'nın çığlıklarına eşlik ederdim. Çok tatlı maşallah. Aslanı ele geçirmiş kemirirken ki muzaffer bakışı takdire şayan doğrusu :)

Kahramanım benim :)

Unknown dedi ki...

Allah nazarlardan saklasın.

yeliz dedi ki...

özgürcüm inşallah allah size de bir ümit abla versin:) bloğunda okudum kreş de iyi fikir ama önceliği bakıcıdan yana kullan bence.

kirazım, arca da ilk önceleri sadece pis pis bkıyor, yumruk atıyordu aslana şimdi direkt saldırıyor, doruk da böyle olacak yakındır:)

Tuğçeciğim, bizimkilerin arası çok az ya ben de aynı şeyleri hissediyorum Duruyu okurken:)

esracım teşekkürler

canım ruhdağı, iş için diil ama Arcayla gezmek için geldiğimde mutlaka görüşeceğiz çok istiyorum seni tanımayı.

eylemcim çok teşekkürler