23 Haziran 2009 Salı

Haftasonundan kareler...

Haftasonu yine ne hareketliydi öyle, çarşambadan hareket başladı.
İlker bilgisayarını formatlatırken baktım iyice gecikecek, formatlayan şahıs Orçun ve eşini de yemeğe çağırdım, hadi dedim evde yapın! Oh ne güzel sohbet ettik, Arcayla oynadılar İlker de uyumadan gördü bebişi. Hem Gülün eli sakatlandğı için yemek yapamıyormuş, hayır duası aldık:)
Perşembe annemler yazlıktan geldi, hadi dedik gelin yemeğe. Tabii Arcayla daha çok vakit geçirecekler, canlarına minnet. Bu arada öğlen dellendim gittim kuaföre kestirdim saçları!! yok böyle olmuyor acayip dökülüyor bari görüntüyü kurtaralım dedim. Ben genelde "aman 2 parmak kes, ay çok kestin"cilerden olduğum için bizim kuaförün makası titredi. Baktım ı-ıh az oldu, biraz daha biraz daha sonunda "aa elini korkak alıştırma vur makası" dedim ve Liseden beri kat kesime alışmış saçlar küt oldu, hoşuma gitti, FÖNLÜYKEN!! bir yıkadım bonus kafa!!! ama olsun sevdim ben, sevimli oldu. Arca da sevdi, sürekli çekiştiriyor. Telefonda saç kestirdiğimi duyan İlkerin yüreğine iniyordu ama görünce o da sevdi.
Cuma pompamın tüm teçhizatını alıp da motorunu almayınca memeler davul oldu, ağrı yaptı, ateş yaptı. Arca pompası anneyi sağınca rahatladık. Annemler yazlığa gitmeden önce Arcanın 2 aylıkken oluncaya kadar kullandığı beşiği yazlığa götürdüler, artık Arcanın orada da yatağı var. Haftasonu yazlık yapacağız ya bikinilerimi denedim, Banu Alkan formundaki memelerim eski bikinilerden fışkırınca bir telaş aldı beni. Ne fazla gezmeye vaktim ne de 1 sezon giyeceğim bikiniye yüz küsür tl verecek param var. O halde Boynere, T-boxlara. 36 ytl ye hem bikini hem de lopez pantolon almış oldum (3 al - 2 ödeden :)
Bu haftanın hadisesi teyzemin kızı Zühre ablamla Nilin İzmire gelişiydi ama direkt Özdereye yazlığa geçtiler, onları görmek haftasonuna kaldı. Bu sebepten İlker annemlerle cumadan yazlığa git dedi ama hem ilkersiz içime sinmedi hem de bi dolu hediye almam gerekti. Çünkü genelde anne-babaya hediye işini üstlenen ablam yazlıkta olduğundan bu defa babalar günü hediyesi bana düştü. Sonra Duru cücesinin haftasonu yaşgünü var, yani işim çoktu.
Cumartesi niyetim Arcanın sabah uykusundan sonra hemen AVM lerin açılışına yetişmek ve sakinken alışverişleri bitirmekti ama Arcanın 2 saatten fazla uyuyası geldi. O uyurken İlkerin annesi geldi, ben ütüleri kolayladım, o facebooka Arcanın resimlerini attı. Arca uyanınca babanesiyle hasret giderdiler. Ben o arada yazlığa götüreceklerimi hazırladım. Zır kapı!!! Duru için ısmarladığım hediye gelmiş. Aylar önce Özlem buradan bir hediye tavsiye etmiş, ben de aklımın bi köşesine kazımıştım. Duru kitap okumayı o kadar seviyor ki, kitapkurdu seçtiler onu okulda, kitaba çok sevinir diye düşündüm. Özlemin tavsiye ettiği sitede çocuk, kitabın kahramanı oluyor. İki arkadaşını ve kahramanın ismini bir de resmini verdin mi kitabı o şekilde basıyorlar. Aslında İzmirde birkaç yayınevinden direkt alabiliyorsun ama Alsancaka inmeye vakit olmayacağı için kargo istedim ve yetişmesine acayip sevindim. Duru da kitaba:) Hatta böyle ince bir hediye olduğu için ablam gözyaşlarını tutamadı, anne yüreği... Teşekkürler Özlem.
Agorada Umut ve Nazlıya rastladık, Cansuyu evde bırakmışlar. Arcayla takıldığımızı görünce içlerine sinmedi, biz de bebişimizi alalım oldular, nitekim sonradan alıp devam etmişler alışverişe. Biz de bu defa Arcayı Joker mağazasının emzirme odasında emzirdik. Ama öyle alt değiştirme falan yapamıyorsun, sadece sandalye koymuşlar, emziriyorsun. Sonra emzirdiğim saati unutmuşum, eve geldiğimizde Arca uyudu, kalksın da gidelim yazlığa dedik. Uyandı, eşyaları arabaya koyduk, Arcayı yerleştirdik, ama Arca mızıklıyor, halbuki arabayla seyahati çok sever, anlamadık. Sonra jeton düştü, emzirmeden çıkmışız, hadi tekrar eve emdik, çıktık:)

Mağazaları gezerken Duruya LCW den çok cici bir elbise bulmuştum dayanamadım Nile de aldım, kızılay dağıtmış gibi oldu:) Eski günleri hatırladım, bayramlarda ben ablam zühre abla hep benzer giyinirdik. Nil tam bir çitlenbik, bıcır bıcır ama biraz cadılık var. 3 ay önce geldiklerinde Zühre ablam Arcayı sevememişti zira Nil çığlığı basıyordu. Ama bu defa hepimizi şaşırttı. Olgunlaşmış. Aynı olgunluğu Durudan göremedik maalesef. Duru 7 yıl boyunca ananeler, biz ve kendi evinin tek prensesi oldu. İlkere aşıktı, İlkerin de onun için yapmadığı kalmazdı. Bebek düşünmemin önemli sebeplerinden biri de İlkerle Durunun güzel ilişkisiydi. Ama sonra herşey değişti, Arca geldi. Çok sevdiği herkesi onunla paylaşmak zorunda ve gıcık oluyor. Elimizden gelen ilgiyi gösteriyoruz ama yine de Arca ilginin çoğunu kapıyor. Ne kadar Arca ile olan aktivitelerin tümüne Duruyu katsak da bu haftasonu da Arcaya olan mesafesini korudu. (ha bu arada Aslan oyuncağı da yanmıza aldık iyi ki de almışız, pek seviştiler, aşklarını pekiştirdiler- bkz. aşağıdaki foto)
Durunun yaşgünü partisi ve pazar babalar günü mangalı çok neşeli geçti. Babama hediye bulmak zor ama pijamaya ihtiyacı varmış, bu defa tutturduk:) Bir ara teyzemin 3 annemin 2 torunu biraraya geldi, boy boy 5 velet çok sevimliydi ama gürültülü!!!

Arca da bir ilke imza attı bu hafta. Şişme havuzda 10 dakika yüzdü, hiç sesi çıkmadı, keyif yaptı. Haftasonunun genelinde ağırbaşlı takıldı, sevenlere asabiyet yapmadı, uykularını, beslenmelerini şaşmadı, akşam dönerken müthiş trafik yoğunluğuna aldırmadan ana kucağında uyudu.
BU HAFTADAN KARELER:
"Ben gezdirin köleler yoksa tepelerim sizi" pozu:

"küçük budha" veya "toranaga" ve annenin "Banu Alkan" pozu:

14 yorum:

Oz dedi ki...

Hareketli-yoğun hafta sonlarına bayılırım:) Durucuğun kitabı beğenmesi beni çok mutlu etti:)Gerçekten özel bir hediye:). Kızların elbiselerine de ben bayıldım:)Sevgiler!

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

en harbi banu alkan benim bi kerem
bir de bu arca cücesi aslana baya bi sevdalanmış sanırım
ayırmıyo yanından

Ozguranne dedi ki...

Şapkalı pozu ayrıca yakıyor derim:) Pek hoş.
Yalnız taktir ettim, sürekli yemekli misafir filan almışsınız. Biz epeydir, misafir gelse de, işte başınızın çaresine bakın modunda takılıyoruz. Hımm.

kuzunun annesi dedi ki...

Yerim ben o Toronagayı :))) helal olsun Arcaya , ne güzel yüzmüş havuzundada afferim ona , güya küçük falan ama bizimkilerden hiç aşağı kalmıyor . Ne sanslısınız , Özdere harika biryermiş valla , Didime gecerken önünden gectikte , gözümüz kaldı , buralarda yazlıkmı tutsaydık şöyle 1 aylıgına diye . Seneye sanırım , bu sene kısa tatillerle kapatırız sezonu . Bu arada Kayaköy alternatifini degerlendirebiliriz , internetten güzel görünüyor .

Anne Duru dedi ki...

ya bu oğlan ne tatlı maşallah...şaka gibi ama annemlerin yazlığı da özderede ve biz temmuz ayında orda olacağız...karşılaşımıyız acaba???

ruhdagı dedi ki...

Duru ne tatlı bir kız öyle. Elbisesi çok yakışmış. Senin bikiniyede ben bayıldım valla. Böyle Banu Alkan'lığa can kurban :)

Arca Bey yiğidin malı meydanda olur pozunu vererek bir klasik duruşa imzasını atmış ama o yüz ifadesi süper ötesiydi :)

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

duruya mutlu yaslar diliyorum Yelizim.
hic kafaya takma gayet sahanesindir sen eminim. 38 den 36 ya dusemedim diyen birinin etmemesi gereken laflar bu Banu alkanliklar filan :)
arca'm cok seker yine operim onu.
bu sac dokulmelerini napcaz yaa :(

Tekir dedi ki...

Çok tatlı şapkalı fotoğrafı Arca'nın.Bayıldım pozuna. :)))

cenebaz dedi ki...

Merhaba. Bloglar arasında dolaşırken rastladım size, çok şaşırdım. Annenizi tanıyorum sanırım. Detayları maille yazacağım size. Mailde çenebazı görüp spam falan sanıp silmeyin diye önce buraya yazdım. Bu arada bebeğiniz çok tatlı maşallah, allah bağışlasın. Duru ise kocaman olmuş, ben onu bebekken görmüştüm. o da maşallah tam prenses olmuş. Annenize selamlar, kimden olduğunu mailde yazacağım.

yeliz dedi ki...

özlemcim tekrar teşekkürler

hülyacım kendine haksızlık yapma, her annenin içinde bir banu var bence:)

özgürüm ben yemekli misafirden kaçmam da bu aralar Ümit abladan aldığım destek de olunca daha rahat ediyorum:)

kuzucuğum,
özdere çok güzel ama çok sakin biryerdir, tam emekli kasabası... yani didim iyi seçim boşver:)

aaa anne duru, çok sevinirim valla, biz hemen her haftasonu oralardayız, ne güzel olur. bizimkilerin yazlığı ege üniv. kampının orda sizinki nerde?

ya ruhdağı bu velet hep somurtuyor fotolarda napıcaz bilmiyorum

yeliz dedi ki...

özlemcim tekrar teşekkürler

hülyacım kendine haksızlık yapma, her annenin içinde bir banu var bence:)

özgürüm ben yemekli misafirden kaçmam da bu aralar Ümit abladan aldığım destek de olunca daha rahat ediyorum:)

kuzucuğum,
özdere çok güzel ama çok sakin biryerdir, tam emekli kasabası... yani didim iyi seçim boşver:)

aaa anne duru, çok sevinirim valla, biz hemen her haftasonu oralardayız, ne güzel olur. bizimkilerin yazlığı ege üniv. kampının orda sizinki nerde?

ya ruhdağı bu velet hep somurtuyor fotolarda napıcaz bilmiyorum

Anne Duru dedi ki...

bizim yazlığımız özderenin içinde çukuraltı mahallesinde...sahil tarafı yanii..9 temmuzda ordayız:)

yeliz dedi ki...

kirazım haklsın başkası söyleyince hakketen saçmaladığımı farkediyorum, 38 beden olmak için rejim yapanlar var...

evet çenebaz haklısın, o işte benim annem:)

Ömer Tuna dedi ki...

yok ya bu tombişe güneş kremi dayanmaz ki