1 Haziran 2009 Pazartesi

haftasonu

pazartesiler fena... daha doğrusu haftasonu arcayla dolu dolu olduğu için haftanın ilk iş günü koyuyor.
Cumartesi bütün günü başbaşa evde geçirdik. Aslında dışarı çıkıp bi dolu işimi halletmem gerekiyordu ama yok halası geldi yok ben yorgun hissettim derken kaldı. Bütün gün evde sohbet ettik, ev işi yaptık, yedik birbirimizi. Ya bu çalışan annelerin dediği "kaliteli zaman geçirmek" mi? bilemiyorum ama halası gelecek diye uyutmadığım ve babası da geç geldiği için bebişim akşam huzursuzdu ben de gergin. Zor uyuduk, üstüne bir de telsizimiz bozuldu. Yani bence pilleri bitmişti sadece ama link ışığı kırmızıya dönünce bozulduğuna ikna oldum. İlker dedi ki gece uyandığını duyarız, nah duyarız, ikimiz de acayip derin uyuyoruz!! yer yatağını Arcanın odasına taşıdık, gece orda yattım. Ay özlemişim aynı havayı solumayı. 1 aydan fazla oldu, Arca bizim odada yatmayalı. Uykusunda ne mis kokarmış meğer. Hayatımın en güzel uykusuydu, pazar İlkerin sabahın köründe şantiyeye gitmesini fırsat bilerek, işe geldiğimde kaçırdığım sabah uykularını uyuduk birlikte. ben yer yatağındayım tabii beni görmüyor, uyanmış balık dönencesiyle sohbet ediyor, komando sürünüşü ile çıktım odadan, kahvaltı hazırladım. İlker sıcak gevreklerle geldiğinde çay demlenmiş Arca iyice uyanmış, emmekteydik. Ben kahvaltı hazırlığına devam ederken İlker gaz ve kaka olayına girdi. Hepberaber kahvaltı ettik. Arca misler gibi uyudu yine, tam gazete keyfi yapacağız, İlkerin yine gitmesi gerekti. Ben de etrafı topladım, derken Arca uyandı, evi ufaktan temizledik bile. İlker gelirken Gül ve Orçunu getirdi. Nerdeyse 1 aydır Arcayı görmemişlerdi. Çıldırdılar... Çocuk özlemi sardı kendilerini:) Bu defa misafir gelecek diye Arcayı uyutmazlık etmedim. Zaman da dar değildi, güzel güzel uykusunu aldı. Bundan sonra böyle yapıcam valla. Zaten gündüzleri öyle uzun uzun uyumuyor. İlkerle Orçun dışarı çıkınca biz de Gülle Arcanın uyanmasını bekledik sonra toplandık Agora AVM ye gittik. Telsizin pil sorunuymuş meğer, haloldu:( bi daha bebişimle uyuyamadık birlikte:( Bu hafta Zeyneple Tufanın düğünü var, Gülün elbise alması gerekti. Nerdeyse 1 yıldır ilk defa doğru düzgün mağaza gezdim. Çok güzel ciciler var ve benim verebileceğimi düşündüğüm 3 kilo fazlam. Bu sebepten elim ciclere gidiyor geri çekiyorum. Bu yaz böyle geçecek gibi... yada sonradan daraltılabilecek elbise vs alınabilir. Şimdilik sadece 2 beden büyümüş göğüslerime ucuz t-shirt ler alıyorum, eskiler giyilmiyor, iyi bişey alırsam seneye giyebilir miyim? muamma... gezmek iyi geldi de, Arcanın uyku saatini kaçırmışız dönerken çok mızmızlandı. İyi ki Gül vardı ben tek başıma hem trafik hem Arca ağlatırdım valla çocuğu.
Arca uyuyunca İlkerle balkonda sohbet ettik, özlemişiz başbaşa kalmayı. Benim işyeri sakat. Şerefsizin biri var, güvenmiyorum ve işlerimin hiçbirini ona bırakmadım. İşimin önemli kısmını bıraktığım arkadaşa "bak sen de iyi kıvırıyorsun Genel müdüre söyleyelim, sen yap bundan sonra, Yelizi boşver" gibi laflar etmiş. SALAK!! sen yapamazsın- o yapabilir diye ona devrettim zaten!! Bu benim bildiğim kısım, kimbilir arkamda ne işler çeviriyor daha. O iyi arkadaşımın da başka bir firmaya transferi söz konusu... üzülüyorum müteffikim gidecek diye... ama hayat bu... Her bölgeden işten çıkarmalar başlayacakmış. Bazı bölgelerden kendi isteğiyle ayrılmalar başladı, izin ve fazla mesailerin hızlıca tüketilmesine yönlendiriliyoruz, kötü duyumlar alıyoruz... kısacası iç sıkıntısı... İşler fena, Arcadan ayrılmak fena...
Yemin ederim anlıyor gideceğimi, sabah şekeri oğlum bugün gideceğimi anlayınca astı suratını. Sonra eve geldiğimde hemen emmesine rağmen hiç benden yana bakmadı, resmen trip atıyor. Nasıl koyuyor anlatamam. Neyse... keyiflenmek için Arcanın bir fotosunu koyalım, neşemizi bulalım.
Not: babamız I love mummy tulumuna gıcık olduğu için arada I love daddy tulumumuzu giydiriyoruz, aman kıskançlık olmasın:)

11 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Direk gıdıya dalmak istiyorum :)
İşlere canını sıkma inşallah ters bir durum olmaz.
Pazartesiler senin için dahada berbattır şimdi kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.

Oz dedi ki...

Ben de tatil dönüşü Nil'i odasına geçirmeliyim:( ama odasına yeryatağımı yoksa açılınca 1.5 kişilik olan kanepeyi koysam karar veremedim:(.

Arca kocaman olmuş,çoook tatlı:)
Bu minikler herşeyi anlıyorlar canım. :)

Oz dedi ki...

Ben de tatil dönüşü Nil'i odasına geçirmeliyim:( ama odasına yeryatağımı yoksa açılınca 1.5 kişilik olan kanepeyi koysam karar veremedim:(.

Arca kocaman olmuş,çoook tatlı:)
Bu minikler herşeyi anlıyorlar canım. :)

Ozguranne dedi ki...

Annemle konuştuk bugün. Biz arkasından ağlarken pek fena olurmuş. Ama işte bak aslan gibi oldunuz dedi, biraz rahatladım. "Sonra sizinle gurur duyacak" dedi, "annem şu şu işleri başarmış" vs.

Ana kucağından (ana biz de olsak) kurtlar sofrasına düşmenin şoku vardır. Özellikle eleman çıkarma filan derken. Takılmamaya çalış bence, söylemesi kolay ama herşey olacağına varıyor. O hırtlar da genelde yapar yapar kaçarlar. Uzun vadede iyiler kazanır, kötüler de ordan oraya dolanır durur. (bence)

öperim. Arda pek bi afili maşallahhhh!

kuzunun annesi dedi ki...

Arca , masallah sana , pek büyümüş pek tontiş olmuşsun sen .
Yeliz harika görünüyor oğlan

Tuğçe dedi ki...

Yeliiz,
Maaşallah!Maaşallah yaa...Bu Arca ne kadar büyümüş böyle ya...Ben bundan böyle kendisine DevArca diyeceğim müsaadenle :P Yerim o şirin suratı,ısırırımmm...
İşyeri için de hiç üzülme, heryerde var o insanlardan maalesef!
İşe döndüğüne ve tabii özlemek dışında herşeyin yolunda gittiğine çok sevindim.Çok öperim!

Yesim dedi ki...

Amanin Arca'ya da bakin kocaman olmus, pek sirin masallah!

huysuz dedi ki...

acayip şeker bi bebe bu :)

cimcime dedi ki...

Çok nadir okuyorum bu güzellikte yazıları..

yeliz dedi ki...

dal ruhdağım dal hiç sakıncası yok. bi de ayakları görsen, eve gelen istisnasız herkes ayakları ısırıyor bi kere:)

özlemcim hiç endişe etme at odasına, bebefonlar sağolsun... bebeler de privacy isterler netekim:)

ah özgürcüm resmen sudan çıkmış balığa döndüm, güzele alışmak ne iyiymiş yav...

kuzucuum, yeşimciğim, tuğçeciğim ve de huysuzum, teşekkürler ve tabii maydanoz

Adsız dedi ki...

kuzen özür dilerim ama bu aynı İlker olmuş:)

Cüneyt