1 Şubat 2011 Salı

Hayat "hayat" kurtarır!


Aylar var ki Arca'nın yatağını büyütmek istiyorum. Yandaki komodinleri başka bir tarafa alıp koca yatakta Arca ile uykuya gömülmenin hayalini kuruyorum.

Bu süreçte çok araştırma yaptım, hatta -kazara- Arca'nın karyolasındaki korkulukları kırdım? Kendimi psikolojik olarak hazırladım.

Ama en çetin cevizde takılı kaldım. İlker! Her türlü radikal kararı gözü kapalı alırım da İlker'in gönüllü olmadığı işe asla girmem. Çünkü özellikle Arca konusunda müthiş bir sağduyusu vardır. Her seferinde beni dumura uğratır. Kısacası İlker'in ak dediğine kara demeyi totom yemez.

O hep erken diyordu. Geçtiğimiz haftalarda Arca'nın epey uzayıp da kırık korkuluklardan yere kapaklanmasına ramak kala korkuluğu kaldırdık.

Peki düşmesine nasıl engel olacaktık?

İşte burada devreye hayat kurtaran Kuzu Ela'nın annesi Hayat girdi ve bu postunda ilginç bir ürünü tanıttı. Denemeden harika olduğuna karar veremezdim.

Bu süngerlerden biri bizim evde şimdilerde, deniyoruz. İlkinde düştü, yerde uyumaya devam etti. Diğer düşüşünün sebebi Ümit ablanın çarşaf altına iyi sıkıştıramamasından kaynaklandı. Yani o gün bugündür fire yok.

Biz de alacağız, düşmekten yırtacağız. Daha iyi bir alternatifle henüz karşılaşmadım.

Anlatmazsam çatlarım, Arca'nın normal yatakta yatma olayı başladığından beri gece yatmadan önce bütün odaların kapıları kapanıyor, sadece bizim oda ve Arcanınki açık. Sokak kapısı kilitleniyor. Arca'ya her gece birşeye ihtiyacı olursa seslenmesi tembihleniyor. Aklımda inanılmaz felaket senaryoları var. Geçen İstanbula giderken tuvaletin kapısını kapatmayı unutmuşum sabahın köründe İlkeri arayıp kapattırdım. Mazallah Arca uyanır, kafasını klozete sokmaya karar verir filan? Bu arada evden çıktığımda arkadan sokak kapısını bir güzel kilitlediğimi söylememe gerek var mı?

13 yorum:

hypo dedi ki...

ben onun poposunu ısırırım:)
felaket senaryoların müthişş.
ilker'e Allah sabır versin:)

Sitare dedi ki...

merak ettim baktım o malzemeye.yahu anneanne ,babaanneden kalma uzun yastıklar vardır ya hani aynı onlara benziyor:)ama fikir güzel.alınabilir.arcanın poposunu ısırasım geldi.çok tatlı annesi.

ÇokBilmiş dedi ki...

Hah, nihayet, beklediğim post! Ama yeterli değil.
Ben de yatağımızı büyütmek istiyorum ama korkuluklar kalkarsa kızımı uyuturken yatağında nasıl tutarım bilemiyorum. Bizim yatakta uyurken sürekli yataktan aşağı inip "Anne atta" diyor. Ama kendi yatağında korkuluklardan aşamayınca mecbur kalıp uyuyor. Arca nasıl ikna oluyor yatakta kalmsı gerektiğine?
O süngerlerden bizde de var. Ela küçükken misafirlikte filan kullanıyordum. Hatta bir ara kendim düşmemek için de kullandım :) Ben de bu konud abir post yazayım bari :)

yeliz dedi ki...

hehe baba naber?
evet ilkere ben de üzülüyorum bazen:))

yeliz dedi ki...

Sitare biliyor musun aynısını arkadaşım tavsiye etti. olabilir aslında aynı mantık:)

yeliz dedi ki...

Çok bilmiş,
hiç saklamaya gerek yok: sert yapıyorum! koy kafanı yastığa hadi bakim hmmm! kızmış numarası şimdilik söküyor:) bir de odasının kapısını kapatıyorum. kalkmak isterse kucaklayıp yerine yatırıyorum. evet biraz korkuncum ama korkuluk varken de korkuluğun üstünden atlamaya çalışıyordu. pek farkı yok bizim için:)

İlknur dedi ki...

O nasil guzel bir uyumadir Arca..

o felaket senaryolari benim kafamda da ucusuyor hep. Uygulama birebir ayni. Tum kapilari kilitle. koca giderken evin kapisini kilitlesin. Aklim cikiyor bir gun o anahtarlari dondurmeyi akil edecek diye.

Benim toto hic yemiyor kenarsiz bir yerde yatirmayi. Hala park yataga sigiyor cok sukur de. O sigdigi surece de degistirmeyi dusunmuyorum simdilik. Bakalim ne zamana kismet.

Fatma dedi ki...

Güzel çözüm, korkulukları indirmek istiyorum artık ama cesaretim yok, çok deli yatıyor, geceleri uyandığında da uyku sersemi ya düşerse diyorum, bakalım ben ne yapacağım bu konuda, dur şu çözümü bir inceleyeyim. Arcaya tatlı rüyalar, o popo havada nasıl uyuyorlar ya, çok tatlı oluyorlar:))

yeliz dedi ki...

şaşırtıcı şekilde rahat uyuyor bu şekilde! inanılmaz!!

hehe senaryo dalında oscarı paylaşırız artık ilknur:)

yeliz dedi ki...

laf aramızda düşmese de yere yastık koyuyorum fadiş, hep düşecekmiş gibi geliyor:)

kuzunun annesi dedi ki...

Dogru dürüst yerleştirdikten sonra hiçde birsey olmuyor , Ela da çoookk rahat artık , yayıla yayıla yatıyor yavrum . Güzel uykular Arcamla olsun rahat kullanabildiğinize sevindik. .

yeliz dedi ki...

ilker agoradaki jokere bakacak sonra buradan sipariş vereceğiz sanırsam. yatağı tamamen açınca lastikli çarşaflardan kullanacağım o zaman kesinlikle açılmaz. çok güzel çok sevdim

Unknown dedi ki...

oyyy o negüzel uyumak öylee, bayıldım resmine