3 Haziran 2011 Cuma

Hayat böyledir işte

İşe paçoz gittiğin gün, ani bir müşteri ziyareti olur ya da ofiste kimsenin görmeyeceğini düşünürken öğlen Foruma gidesin gelir ve bingo mutlaka birileriyle karşılaşırsın. “Bu ne hal” diye soran gözlerden gözlerini kaçıramazsın.

Yediklerime biraz dikkat edeyim dersin hop üst üste dışarıda yemekler, arkadaş toplantılarında veya sırf İlkerin canı çektiği için pizzalarla geçirirsin öğünlerini. Hehe muzır lezzetlere hayır diyemeyen bir bünyen var:P Sonra alkol detoksuna girmeye karar verdiğinin akşamı bir kutlama olur, bir kadehçik deyiverirsin:)

Az tasarruf yapayım derken telefonuna su dökülür, bir de densiz tamirci kocana “bu kadın milleti de hiç malın kıymetini bilmez zaten abi” gibi atıp tuttu mu, telefon tamirinin ücretine mi yoksa tamirciye söveyim diye şaşar hatta lafı yediğinle kalırsın.

Toplantı gündemi kalabalık diye uçak biletini geçe alırsın, erken biter, havaalanında uzun saatler takılırsın. Erkene alsaydın garanti ateşli tartışmalarla uzar giderdi toplantı, uçağı kaçırırdın.

En gergin olduğun gün Arca’nın krizi tutacağı tutar, en yorgun olduğun gün uyumayacağı…

Kitap okuyayım dediğin akşam sızarsın, TV izleyeceğin akşam izleyecek bişey olmaz boş boş zaplarsın.

"Hayat böyledir işte" diye başlık atmışım da hayat hep böyle olmamalı ya, bir yerde bir yanlışlık var.

Besmelesiz mi çıkıyorum evden ne!?

4 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

HAYAT ; tam da böyledir Yeliz...Mesela ilk kez tanışacağın biriyle, bu tanışmayı nasıl da istesiğin halde tutup ayağını o sabah kırıverirsin:))
Sevgimle

Adsız dedi ki...

nasılda güzel anlatmışsınız yaşananları.. bazen bende soruyorun neden böyle. bir blogta şöyle diyor; örneğin uçak biletini geçe alırken içinizden 'toplantı erken bitipte havaalanında çok beklemesem bari' diye geçirdiğiniz an dünyaya bu enerjiyi yayıyorsunuz o da gelip sizi buluyor :) yada tam tersi işte, uçağı kaçırmam inş diyorsunuz toplantı uzuyor.. genelde de bu tür durumlar hayatı kontrollü yaşayanların başına geliyor.. elini kolunu salayarak yaşanların inanın hayatı daha basit. sizinle yeni tanıştım ve çoçuğum yok ama yazdıklarınızı okumak çok keyifli.. bazen çocuk yapmaktan korkutuyorlar ama:) mercan

yeliz dedi ki...

of Lale hn, cidden mi? benden de kötüleri varmış. geçmiş olsun

yeliz dedi ki...

sevgili Mercan,
İlginç bir yaklaşım ve kulağa mantıklı geliyor. aha evren ah bize ettiklerin olmasa :)