22 Eylül 2011 Perşembe

2,5 yaş anasının anatomisi

2,5 yaş bebesinin anası dediğin, her gece sidikli yatak çarşafını değiştirme rekorunu egale eder. Yeni yöntemler geliştirir, gerekirse üç kat üst üste koruma çarşaf koyar, ama bebesini ıslak bırakmaz. Ve hatta uyandırmaz. Ne yapacaksa uyandırmadan yapmayı başarabilir.


Meraklı minik dergisi almaya çıkan veledin gözünün türlü hediyelerle süslü dergilerle boyanmasına izin vermez. Altında girer üstünde çıkar, o dünya para dergiyi rafta bırakır.

Daha az eşya ile yolculuk etme sanatçısıdır 2,5 yaş anası. Bebesini kafalayarak küçük sırt çantası taktırıp eşyanın bir kısmını ona taşıtmayı bilir.

Çişin geldiğini bebesinin gözünden, olmadı teşkilatı kurcalayan elinden anlar. Hemen oraya, pardon olaya el atar.

Artık kitap okumaktan bıkmıştır, haklıdır. Gecenin bir saatinden sonra peltekleşmeye başlar, ağzı dili kurur, kitap okumaktan sıyırmak için türlü numaralar çeker, çoğunlukla da başarılı olur.

2,5 yaş anasının en önemli özelliklerinden biri de duymazdan gelmektir. Bunu iyi başarabilmelidir ki, bebesi çikolata istediğinde, topluluk içinde cırlamaya hazırlandığında polemiğe girmeden olayın üzerini örtebilmelidir.

2,5 yaş anasının anatomisi artık az uyku ile barışmıştır. 5 saatlik aralıksız uyuyan anayı şişmiş gözlerden şıp diye tanırsınız, uykunun fazlası bünyeye ters gelmeye başlamıştır.

Oyuncakçıdan oyuncak almadan çıkmayı başarır …
Velet seyirciye oynarken “kim lan bu çocuğun anası?” ifadesi ile seyircilerin arasına karışmayı başarır…
Baktı olmuyor sırtladığı gibi veledi, krizi seyircisiz türbinlere oynatmak üzere tenhaya çekerken “cık cık cık” diye arkasından üzülenleri takmamayı başarır…
Artık başarılıdır… 2,5 yaş anasının anatomisi böyle küçük zaferlere artık aşinadır.

Misak-ı Milli gibidir 2,5 yaş anası,
“sınır”ı kodu mu oturtur!

Yarın : 2,5 yaş babasının babatomisi

9 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Örtmenim ben bu saydıklarınıza riayet etmemişim hiç. :(

Ayrıca güzel endamınızı da görmek isterdik hani.. böyle sisli puslu da pek gizemli, havalı ama:)

Sevgiler.

Kitapçokseveranne dedi ki...

misak-ı milli gibidir "sınır"r kodumu oturtur! bayıldım bu lafa. :)) ben birde çocuğuna yemediği sandığı şeyleri hissettirmeden yedirmeyi başarır maddesini eklemek istiyorum.

zero dedi ki...

2,5 yaş anası Yeliz, kafamda şapka yok ama sen yine de çıkardım farzet. Geçen postlarında yazdığın gibi tüm bu anatomik vakâların arasında film izleyip kitap okumayı becerebilen bir ana olmak da, benden gelen bir madde olsun:)

Hatice ST dedi ki...

15.5 ay anası olarak 2.5 yaş anası olmaya pek bi özendim :)) bir an önce 2.5 yaş anası olmak istiyoruuummmmm :))

P.S. Böyle sık sık yaz işte :) Son zamanlardaki performansın 10 numero ...

nil dedi ki...

Yedirmiyor Arca, ben şahidim,topluluk içinde cırlatmıyor da,sen iki söylüyorsun,duymuyor resmen.Ben de bir şemsiye çikolatan var teyzem,24 şubatta şelalesini de getireceğim,imza:2,5 yaşında Arca'nın teyzesi.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Saygı duydum bu fizyolojiye, insan üstü bir evrim. Misak-ı milli benzetmesine de ayrıca bayıldım.

ÇokBilmiş dedi ki...

Yazı süper olmuş da ben oyuncakcıda 2,5 yaş anasının arkasından cıkcıklayan tiplere takıldım. Kaldı mı hala bu tiplerden ya? Oyuncakcıdan cırlamadan çıkan çocuk var mı ki acaba?

Fatma dedi ki...

Başarılarının devamını dilerim 2.5 yaş anası. Arca'yı da öperim:)Bu sırt çantası meselesi de iyi fikir, artık ben de minik bir tane alayım Deniz'e.

yeliz dedi ki...

deli anne! cık cık cık ! otur sıfır:) sen benim gül cemalimi endamımı bilirsin be deli annem, beni fransıza benzettiğinde acayip sırıtmıştım:))

ay evet kitapçok severim, pudinge kıymayı kıymayı da çocuğa kaktırırlar, o da anneliktendir:)

zerenim, hatice sağolun yav:)

Nil var ya bebemin seninle görüşmesini yasaklayacağım yakında

sağolasın cebimdeki kelimeler

var çok bilmişim var çok gıcık tipler hala aramızda!

Fadiş edin derim, bir de çok öenmli bir iş yaptığını düşünüyor :))