10 Aralık 2011 Cumartesi

"Arca hazzı erteledi"

Hazzın ertelenmesi ne ola ki diyenler için bir tık.

Cümle içinde kullanırsak, "Arca hazzı erteledi."

Evet 25 gün erteleyeceğini beklemek biraz iyimserlikti. Ama bunu yapabilir miydi? Hiç bilemeyeceğiz çünkü çölyak'ın "bi kendine gel , bayma çocuğu sıkılacak anlamsız olacak" anafikrindeki yorumunu müteakip bir taraflarım tutuşup Gülcan'a sordum, kaç gün tecrübe ettiniz? 5 gün-1 hafta deyince, tamam dedim ben bokunu çıkaracakmışım neredeyse.

Ve Arca'ya kuralları biraz değiştirdiğimizi hediyeleri hafta sonu açacağımızı bildirdim. Ne? Anneyim ben her şeyi yapabilirim! Benim oyunum, kuralları istediğim gibi değiştiririm. Cücenin işine geldiği sürece hiç itiraz etmez zaten.

Nitekim isabet oldu. Arca dün ateşlendi, hafta sonunu evde geçireceğimiz belli oldu. Yeni kitaplar için şahane bir fırsat!


Bu arada yorumlar bir başkası, bu konu ile ilgilenenler için çok bilgilendirici. Evren harika bir paylaşımda bulunmuş, hem yorumunu buraya kopyalıyorum;
"araştırmacı, bunun self-control ile ilgili olduğunu söylüyormuş. Ve akademik başarının IQ ile değil de daha çok self-control ile ilgili olduğunu. Bana da doktaraya geldiğimde danışmanımın ilk söylediği buydu: "You don't need to be smart to finish your PhD, you have to be persistent." Kitaptaki araştırmacı, bunu şöyle bağlıyormuş: Duyusal, duygusal dikkat çeldiricilere rağmen kendini kontrol edebilenler, uzaktaki bir hedef için hazlarını erteleyebilenler, akademik hayatta daha başarılı oluyormuş. Bu self-control zamanla gelişen bir şeymiş. Tools of the Mind diye özel bir yöntemden bahsediyormuş kitapta, farklı bir oyun anlayışıymış"
Bir de video var mutlaka izleyin işte burada, ben koptum!

Arca'nın ateş inatçı, dün öğlen 40 dereceden bahsedince apar topar eve geldim. Öğleden sonra doktora gittik. Ateş o kadar yüksekti ki düşürmek için iğne yapıldı. İlk kez... Arca dünden beri iğnenin etkisi ile sürüyor bacağını, "aksak Arca" diyoruz biz kendisine. Dün gece ateş fırlar diye hemen hiç uyumadım. Bütün gün de Arca toplam yarım saat uyudu, kısaca kafa binbeşyüz!

Enfeksiyon, boğaz. İnsanların belli organlarında zayıflık olur. Kiminin sindirim sistemi hassastır, kiminin sinir sistemi, demek ki Arca'nın da solunum yolları zayıf diyor, antiiyotik kullanım arasını üç haftaya çıkardığımız için kendimizle gurur duyuyoruz:P

Unutmadan o kadar sıkı paketlemişim ki, Arca kendi başına açmaya niyetlense de açamazdı:P Bir de tekrar oynamak istiyor ama bu defa mümkünse Noel baba oyuncak getirsinmiş:)


11 yorum:

çölyak dedi ki...

size ve arcaya tebrikler.ayrıca estagfurullah ole "kendine gel" filan ne haddimize:).geçmiş olsun allah size sabır versin arcaya da acil şifalar diliyorum.

Berceste dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Berceste dedi ki...

Cok gecmis olsun Arca'ya ve hayran oldum onun sabrina.

Operiz onu kocaman o tatli yanaklarindan!(E biz yapamayacagimiza gore vekalet anneye dusuyor :P )

ÇokBilmiş dedi ki...

Akademik başarı için söylenenleri bir yere not aldım. O kadar doğru ki... Hatta bana sorduklarında bazen "Bu adam nasıl profesr olmuş?" filan diye, biraz da aşağılayıcı bir şekilde "Suyun başını tutan profesör olabilir" diyorum hep. Aslında kastettiğim yaptığı işte ısrarcı olmak tabii...
Bu hayatta zeki olmak hiç önemli değil. Babamın sınıfındaki en zeki arkadaşları şu anda pazarda limon satıyor (Zevkinden satıyor olsa, o da bir başarıdır ama maalesef zorunluluktan yapıyor bu işi).

Arca'yı da ve elbette anne babasını da tebrik ediyorum. Zevki ertelemeyi başarmak hiç de kolay bir iş değil...

laleninbahcesi dedi ki...

onu hem tebrik ediyor hem de geçmiş olsun diyorum... Bazı çocuklar böyle büyüyor , yapacak bir şey yok. Nazlı ilk kez bir yaşında hasta omuştu da biz şok olmuştuk ama Gamze neredeyse her hafta doktordaydı...
aman o bacağını sürüme işini uzatmasın...

çok öptüm sizi...

sema dedi ki...

Yeliz hanım merhaba,
Sizi uzun zamandır takip ediyorum inanın her sabah geldiğimde önce iş maillerime sonra haberlere bir göz atıp ardından çayımı alıp bir güzel günün çorbası keyfi yapıyorum.Sanki online bir kitap takip ediyorum. Benim için bir roman kahramanı gibisiniz. Benimde 9 yaşında bir kızım var. Bizde kızım 4 yaşına gelene kadar yüksek ateşli ve antibiyotikli bir süreç yaşadık. kızımda bademcik ve geniz eti vardı, birde kreş döneminde yaşadığımız idrar yolu enfeksiyonu vakalarımız oldu. Sizi çok iyi anlıyorum ve çok sabır diliyorum. Bazen hastalık dönemleri ile ilgili yazılarınız okurken kendimi görüyorum. Şimdiye kadar sessiz sesizi sizi takip ederken şimdi size yazmamın sebebi Arcanın idrar yolu enfeksiyonu için tatlil yaptırdınızmı hiç, çünkü bu hastalık çok yanıltıcıdır. Buda hemen boğazda tahriş yapar ve tahlil yapılmazsa hep boğaz enfeksiyonu tedavisi uygulanır. İştah keser mide bulandırır. Kolayda kurtulamazsınız.10-15 gün geçergibi siner tekrar hortlar. Eğer idarar yolu enfeksiyonu varsa idrar kürü yaptırılmalı ve buna bağlı antibiyotik kullanımı sağlanmalı ki tam olarak temizlensin. Sizi ve arcayı çok öpüyorum.Acil şifalar...

Nil dedi ki...

çok geçmiş olsun Arca ya.

Ayrıca sabredebildiği için de kocaman bir aferin

yeliz dedi ki...

çölyak, yok tabii ki farklı bakış açısı her zaman iyidir, teşekkürler

Berceste sağolasın, ama cidden kastı biliyorum çok kastı açmamak için:)

çok bilmiş biliyor musun aynen... babamın da hep çok zeki dedikleri arkadaşları hayatta çok başarılı olamamış, ardından da mutsuzluk gelmiş kişilerdi. önemli olan çalışmak, sabretmek... zeka bir erdem değil ne yazık ki.

yeliz dedi ki...

Lale ablacım sağol, neyse ki sadece iki gün sürüdü, içimiz parçalandı yav:(

yeliz dedi ki...

Sema hanım, öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Çok mutlu oldum. Çok doğru bir konuyla uyarmışsınız, sağolun. Geçen sefer epey uzun süren bir ateş döneminde Arca'nın doktoru da baştan aşağı tetkik ederken idrar ve kan testi de yaptı. O da idrar yolları enfeksiyonundan şüphelenmişti. neyse ki temiz çıktı. çocuklarda sıklıkla görüldüğünü bildiğimizen yeni doğanken sünnet ettirmiştik Arca'yı ama buna rağmen görülebilir. Uyarınız için tekrar teşekkürler,
Sevgiler

Berceste dedi ki...

Bak bu konuda eskiden calistigim bir sirketin danismani derdi ki, zeki olmak degil, akilli olmak onemlidir! Akil pek cok seyin bileskesidir. Zeka var olsa bile kullanamadiktan sonra ise yaramaz :) Genis kapsamli bir konu ve bu sozlerin laf aralarindan cikartilacak da pek cok sey var.