31 Ocak 2012 Salı

Soğuk burada tarih yazıyor! Totom donuyor!

Soğuk havalara bok atarken biraz erkenci davrandığımı fark ettim. Zira onlar iyi günlerimizmiş. B.k gibi soğuk yav!

Bütün gün sıcak ofiste çalışıp, sadece arabaya birkaç adım yürüyen bir nankör olarak ben bile soğuktan şikayet ediyorum ya şımarıkça, Allah evsizlere sokak hayvanlarına acısın be...

Akşam eve dönerken tek dileğim sıcak çorba ve yemek sonrası çaydı.


Çay çocukken bizim evin vazgeçilmeziydi, sabah ilk kalkan çayı demlerdi. Mutfakla ilgili ilk yapabildiğim şeylerden biri çay demlemektir, güzel demlerim, söylemesi ayıp :) Akşam üstü okuldan geldiğimizde çay mutlaka demlenmiş olurdu. Annemin keki, kurabiyesi yoksa "petibör" bisküvimiz en tazesinden sofrada yerini alırdı. Çanta bir tarafa fırlatılıp yarı beline kadar şeker doldurduğum paşa çayına kurulurdum. Bisküviler illa ki bandırılarak yenirdi. Hala kimi zaman çay kokusu duyduğumda bisküvi yiyesim gelir. Özellikle ramazanda iftar sofrası kurulurken çay da demlenirdi. O çayın tadı başka olur.

İlker'in annesi de pek sever çayı, hemen her öğretmen gibi. Buna rağmen İlker'le ikimizin çaya öyle aman aman bir düşkünlüğümüz yoktu. Bu havalar bizi böyle yaptı. Bir de Arca artık daha usturuplu, hani çay dökülecek aman uyuduktan sonra demleyelim, aman geç oldu vazgeçelim yapmıyoruz artık. Yemekten sonra ikişer bardaklık mis kokulu çay porselen demliğe konuyor. Arca da ıhlamur tiryakisi oldu vesileyle, her akşam bizimle keyif yapıyor. Ama illa ki porselen bardakta olacak beyin ıhlamuru.

Yaşlanıyor muyuz ne? annelerimize benzemeye başladık:)

Yok yok üşüyoruz, hem de çok pis üşüyoruz. Bir bardak daha içeyim kemiklerim ısınsın.


8 yorum:

turkuaz kıyılar dedi ki...

Bende cok çay düşkünü degilimdir ama bisküvi çay keyfine hiç hayır diyemem. Soğuk mu dedin? İstanbul donuyor resmen ve bu karda sabah ise gidecek olmak düşüncesi pek fena dokunuyor bana.

alev ertürk dedi ki...

yelizzzz bir de istanbul da olsan!....
resmen buz kapladı her yanı,bugün indik kar dizlerimize kadar olmuş altı sırf buz hava -5 derece gözlerime inanamadım...

yeniyemektarifi dedi ki...

özellikle bu gün istanbul çokk soğukk :( dışarı adım atılmıyor.

kuzunun annesi dedi ki...

Dün gece -2 idi burası. 6 senedir İzmirde gördüğüm en soguk gece , nemden dolayı hissedilen ise -10 civarındaydı . Aksam arabadan birsey alayım diye cıkıverdim parka kadar , eve dönene kadar içime işledi rüzgarla . Aman buraya kar falan yagmasın , hayat felç olur kanımca

Adsız dedi ki...

kar yağsın ya, kışın tek çekilir birkaç günü dize kadar kar yağdığı günler:) eskiden ne güzel tatil olur kartopu oynardık şimdi işe nasıl yetişicem telaşıyla 1 saat erken kalktım sabahın 6sında.. olsun doğa diyorki siz nekadar kirletirseniz kirletin dünyayı ben istesem yine örterim üzerini bembeyaz.. durmadan yağsa günler acep anlarmıyız hayat ne kadar boş aslında.. mercan

Özge dedi ki...

fena soğuk evet ama dışarıda bembeyaz kar görünce içim açılıyor. eskiden kar yağdığında içim kararırdı eve kapandık eyvah derdim. ama şimdi evet içim açılıyor ve çamdan çay eşliğinde kar izlemek keyif veriyor.. kesinlikle YAŞLANDIM :)

not: çay konusunu sen yazında anladım bende şimdi Aras doğduğundan beri akşam çaylarımız neden azaldı diyordum. e çocuk sakatlık çıkarmadan duramıyor ki ondan demek ki..

yeliz dedi ki...

ya istanbullu arkadaşlar biliyorum benimki nankörlük sizin haliniz içler acısı ama çok soğuk bea:)))

hayatcım resmen biteriz biz kar yağsa.

mercan doğru valla öğrenciysen evdeysen kar şahane... İlkerin bir tezi var, şehir merkezlerine kar yağmasınmış. Kar görmek için şehirdışına çıkılsınmış. hani biz temiz hava almaya urlaya gidiyoruz ya:)

özge işte o evde mahsur kalıp da çay+kar seyri çok başka oluyor be. en son 2004tü sanırım istanbuldaydım evden çıkamamıştım, en güzel kışlarımdan biriydi.

Nihan dedi ki...

Biri çay mı dedi ♥♥♥