20 Temmuz 2012 Cuma

444 1 444 sana sesleniyorum! Beni aramaktan vazgeç!


Türk Telekom bu! Biliyorum ve katiyen açmıyorum. Geçen gün tam iş saatinde aradılar. Bilmem ne kampanyasını anlatacakmış. İşim başımdan aşkın! "Ben bilmem beyim bilir, siz onu bir arayıverin" diyemiyorsun, telefon üstüne kayıtlı ya illa ki seninle konuşacak. "Akşam arayın, çalışıyorum" dedim. Hayır kısa da sürmüyor çenesi düşük bunların biliyorum. Aradılar, açmadığım için üç gündür tam yedi defa aradılar. Onlar aramaktan ben meşgul ton vermekten bıkmadık!
Nefret ediyorum telefonla pazarlama olayından. Birkaç leşim var:P Adamı ağlatırım telefonda acımam.

İşini layığı ile yapanları tenzih ediyorum, ekmek parası neticesinde. Ama ısrarcıları, yanlış bilgi verenleri tenhada sıkıştırasım geliyor.

Misal; seneler önce sigarayı bıraktığımızda İlker'le bir spor salonuna üye olmuştuk. İstanbul'daydık o yıllar. Sonrasında İzmir'e taşındık, üyeliğimizi de devam ettirmedik tabii ki.

P: Yeliz hn, üyeliğinizi yenileyelim
Y: (tamamen hanfendi üslupla) hayır teşekkürler, İzmir'e taşındık
P: (sazan pazarlamacı) aa İzmir'de de var.
Y: (hala hanfendi) evimize çok uzak, mümkün değil.

Birkaç ay geçer, yine telefon;
P: Yeliz hn, üyeliğinizi yenileyelim

Y: (tamamen hanfendi üslupla) hayır teşekkürler, İzmir'e taşındık, İzmir şubeniz de evimize uzak, siz oraya not alın da bir daha aramayın, daha önce de imkansız olduğunu anlattım, not alınmamış, yine arıyorsunuz.

Birkaç ay geçer, yine telefon;

P: Yeliz hn, üyeliğinizi yenileyelim
Y: (üslup salon kadınından mahalle hanfendüsüne dönüyor)
hayır teşekkürler, İzmir'e taşındık, İzmir şubeniz de evimize uzak, daha önce defalarca söyledim, not alınmamış, yine arıyorsunuz , silin beni listenizden

Birkaç ay geçer, yine telefon;
P: Yeliz hn, üyeliğinizi yenileyelim
Y: (üslup ilginçtir hala mahalle karısına dönmedi) kayıt oluyor mu bu görüşmeler, iyi o halde kayıtlara geçsin, eğer beni bir daha ararsanız sizi dava edeceğim.

Daha da aramadı şerefsizler!

Bir başka üyelik daha komik;
İlker dolayısı ile zaten üye olduğumuz otelden arıyorlar,

P: üyelik düşünür müsünüz?
Y: Eşim dolayısı ile zaten üyeyim.
P: olur mu, burada adınız yok
Y: Evlilik öncesi soyadımla arıyorsunuz M... bakın
P: aaa evet, peki üyelik için tanıdığınız kimi arayalım, bize numara verir misiniz?
Y: (içimden) tabii sonra bana küfretsinler!

En son hadise İlker'in kazığı. Bir okul öncesi dergisi arıyor İlker'i o da "ben bilmem hanım bilir" diye benim numaramı veriyor. Ay susmadı telefonlar, bir defa da "düşünelim" demiş bulundum, yedi beynimi yedi aylarca. Numarayı tanıyorum artık açmıyorum. Bir gün bir gaflet anında açmış bulundum başladı
P: Hemen sizi abone yapalım
Y: İstemiyoruz, çocuğum okula gidiyor
P: Ama evde başka
Y: Bakıcısı da yatkın bilgili bir kimsedir, onunla da faaliyet yaparlar, gerek yok dergiye, biz Meraklı Minik alıyoruz zaten her ay.
P: aaa "....." önderliğinde hazırlanmış bir dergidir bizimki...
Y: Şimdi ayıp etmek istemem eminim "...." pek değerli bir kimsedir, lakin kendisinin görüşlerini benimsemiyorum, kitaplarını okudum, yeterince fikir sahibiyim kendisi hakkında. dolayısı ile "...." benim özelimde uygun bir referans değil!
P: O halde DVD'lerimiz var, dergi istemezseniz.
Y: Hadi size iyi günler....

Fotoğraf ? Hayır konumuzla alakası yok, geçen İstanbul'dayken Çinlileri götürdüğümüz lokantadan bir manzara. Bunlar garibim facebook filan yasaklı ya, blog yazıyorlarmış, ha boyna fotoğraf çektiler. Gelen her yemek her manzara, çığıran her martı fotoğraflandı. Benim başım kel mi ben de çektim, neyim eksik elin Çinlisinden:P








15 yorum:

Gulcin dedi ki...

:)
ben buraya gelince Turkiye telefonumu acmiyorum tabiki deli miyim bir suru ek para odeyeyim. Turkiyeye gidince de yine onu kullaniyorum. Bir gun yine boyle bir numara aradi ben de saf actim. (deneyi onemli sey yeliz bak sen deneyim kazanmissin :)) bankaymis. Bir uyeligim varmis da uzatilacakmis da. Yok dedim istemiyorum falan telefondaki kiz beni bir azarlasin. Iste bilmem kac kere aranmissiniz ulasilamamis. Ya Turkieyede yasamiyorum diyorum yok. Durduk yere bir de azar isittim iyi mi? sen iyisi mi bana telefonuu ver senin numarani vereyim ben seni arasinlar benim icin de konusuver be yeliz yap bir iyilik bana :)

Leylak Dalı dedi ki...

Ay ben de, bıktım yeminle...

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Offf bunun en feci hali benim başıma geldi sanırım. Geçenlerde bir gün eve gittiğimde annem çıldırmak üzereydi, "kızım telekomdan arıyorlar, bahadırı soruyorlar, yok diyorum ama her dakika arıyorlar, kapatıyorum tekrar aranıyor, çocuk uyuyamıyor" derken telefon çaldı,
-buyrun
-TTden arıyorum. Bahadır aydın ile görüşecektik.
-Evde yok kendisi, daha önce de aramışsınız zaten, not alın lütfen, bir daha aranmak istemiyoruz
-peki efendim

telefonu kapatmamla yeniden çalması bir oldu, bu sefer bir erkek:
-buyrun
-TTden arıyorum. Bahadır aydın ile görüşecektik.
-Beyefendi dalga mı geçiyorsunuz? Bu kaçıncı. Yok diyorum yok, orda kimse anlamıyor mu? Aramayın bizi diyorum.
-Bir yanlışlık oldu sanırım. Hemen düzeltiyorum.
-Lütfen yaaa lütfen!

Diyorum ve kapatır kapatmaz telefon dılılılılılı!

-Ne var?
--TTden arıyorum. Bahadır aydın ile görüşecektik.(İçimden: Bahadır dötünüze girsin! derken dışımdan da pek kibar sayılmam)
-Sizin de Allah belanızı versin, sisteminizin de, hemen siliyorsunuz numaralarımızı, hemen, telefonu da kapattırıyorum, bir daha Türk Telekoma çalışmıycaz, hemen hemen silin bakiim, şimdi bekliyorum..
-Ihhmm ııııı sorun neydi?
-Sorun yok sorun sizsiniz, numaramı siler misiniz lütfen, hemen diyorum!
-Peki başka bir isteğiniz var mı?
-Geberin!

denir ve o olur, telefon bir daha çalmaz, zaten hemen gidip kapattırılır...Bana uzak Allaha yakın, artık bakmıyorum hiçkimseye, bakarsam da çok ağır konuştuğumdan herhalde nadiren arıyorlar..

yeliz dedi ki...

@gulcinim yuh ya nasil terbiyesizlik nasil azarlar ya bunlar telefon gorusmelerinden prim mi aliyorlar ne?
@leylak dalim demek hepimizin basinda
@reyhanim musaadenle oha cus demek istiyorum

Adsız dedi ki...

:)) yazını ve yorumları gülümserek okudum yeliz.. çünkü işin koordinatör kısmındayım yeah yaşasın kötülük!:)) temsilci 5-6 redde kadar götürmek zorundadır, yoksa uyarılır. Ha tabiki şatışa zorlar prim alır. Müşteriye sert çıkan hatta azarlayan anında işinden olur böyle bişey olursa şikayet edin yeter. daha özelime giremem:)) telekominasyonda değilim ama çoğu iş böyle yürür mercan..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yazı ve yorumlar gerçekten gülümsetiyor:):)Ben telekominikasyon sektöründe çalışıyorum hatta aranacakların listesinin hazırlandığı ve çağrı merkezlerine iletildiği bölümdeyim:)Müşteri bir kere reddettiğinde 3 ay içinde, "bir daha aramayın" dediğinde de hiç aranmıyor.
@ALIŞVERİŞ DANIŞMANI burada hattın sahibine ulaşılamadığı için bu olmamış.Çağrı merkezinin sistemi red olmadığı için rastgele sizin numaranızı başka başka temsilcilerin önüne getirmiş görünüyor hem de defalarca:):)Geçmiş olsun:)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Ttnet, Telekom, Turkcell, İklimsa ve numaramı onlardan alan bilimum klima servisleri... Kimi zaman o kadar üst üste geliyor ki deliriyorum ben de.

çölyak dedi ki...

http://girangirmesin.blogspot.com/2009/11/size-hangi-isminizle-hitap-etmemi.html

kredi kartı satmaya çalışan bi bankanın kıl center ile sıkıcı konuşmamdan bi bölüm

kıl center:size nasıl hitap etmemi istersiniz
ben:koçum de bana aslanım,yiğidim de...
kıl center daki bayan hemen kapattı saolsun kredi kartını almadım.biraz ayıp ettigimin farkındayım ama final sonuçlarından okulu uzattıgımı anladıgım gün olunca ee haliyle.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

yelizcim bende açmıyorum valla 444 lü noları .. meşgul tonuda vermiyorum.. sesini kısıyorum kendi çapında çalıyor.. bana da bir adım adım gelişim dadandı.. istemiyorum diyorum.. bilmediğim, görmediğim bir şey için 360 lira vermem tek seferde diyorum.. bi aylık numune gönderin diyorum.. yok öyle çalışamayız diyorlar.. e o zaman ilgilenmiyorum diyorum.. kapatıyorum.. 10 gün geçmeden bir daha arıyorlar.. e ne diyim ki ben ya..

Resim Güncesi dedi ki...

Bari Ramazan ayında rahat bıraksalar, huzuru Türk Telekom da bulmak istemeyenlerdenim.

CaLL dedi ki...

Türk Telekom 444 1 444 Arar , Kampanya Yada Tarife Hakkında Bilgi Verir Açmazsan Sistem Cevap Yok Der Yine Arar Yine Açmazsın Yine Arar Oysaki Açarsın Hat Yasal Sahibi Konusur Tarıfe Yada Kampanya Tanıtılır Onaylıyormusunuz Der Hayır Bırdahada Aramayın Dersın Musterı Temsılcısı Hat Sahıbı Erısım Dısı Aranmak Istemıyor Veya Teklıf Red Ilgılenmıyor Yapar Senı Datadan Cıkartır Bırdahada Aranmazsın Olay Budur..

yeliz dedi ki...

Vay call bakk ben bunu düşünemiştim. Bir de dinlemeden başından datadan çıkartılabilşyor muyum bir zahmet onu da anlatıverin.

Adsız dedi ki...

valla öyle olmuyor her türlü arıyorlar... laf anlatmayı geçtim artık aranınca telefonu açıp masaya koyuyorum 10-20 saniye sonra kapanıyor.

Adsız dedi ki...

bir çağrı merkezi çalışanı olarak söylüyorum ki çağrıyı cevaplayıp tek sefer "kesinlikle" tekrar hiçbir kampanya hakkında aranmak istemediğinizi ve not düşülmesini rica ederseniz numaranız sistemden muhtemelen çıkarılacaktır.çağrıyı yarıda kestiğiniz için görüşme yarım kalmış sayılıp sistem tarafından tekrar aranıyorsunuz yoksa çoğu kişinin zannettiği gibi eline ahizeyi alıp sizi arayan insanlar yok.yani suratlarına kapadım aramazlar mantığı tam tersine işleri daha da uzatmakta.bir de öyle leşim var yok ağzının payını verdim falan diye pek düşünmeyin çünkü ortalama 400 çağrı alıyoruz günde hangi abone ne kadar moralimizi bozabilir ki :).işlerin bu kadar bunaltıcı hale gelmesinin sebebi malesef türk telekomun aç gözlülüğü ve bilgisayar sisteminde her konusmanın belirli bir isim altında isimleniyor olması.

Adsız dedi ki...

Keşke herkes sadece 1 gün çağrı merkezinde çalışsa yada sadece orda çağrı alan insanların yanında oturup çağrı dinlese....