2 Ekim 2012 Salı

Beni neden seviyorsun?

Ya da "burasını, Günün Çorbasını neden takip ediyorsun" mu demeliydim? Neden okuyorsun?

Hiç sevmem yorum sayısını tavana fırlatmak için yazılan postları. Hani "siz ne dersiniz?" diye post bitirilir ve okuyucuya pas atılır, okuyucu yorum bırakırsa şut ve gol! Bırakmazsa top taca gider, olacağı bu! sorun değil yani. Benim de akıl danışmak istediğim konularda elbette ki böyle bir şey yapmışlığım vardır, hani bin küsür yazının birkaçında soruyla bitirmişimdir. Kınamıyorum kimseyi, sadece sevmiyorum ve samimiyetine inanmıyorsam topu taca atıyorum.

Her neyse...
Benimki merak "neden?"...

Cevaplayanlar arasında çekilişle ödül ya da çekilişiz kurasız "öpüjük" dağıtmayacağım. Ama benimle ilgili soru soran olursa içtenlikle yanıtlarım. Hehheh çamaşırımın rengi haricinde (ki galiba onu da bir gün yazmıştım) hakkımda bilinmeyen bir şey hala kaldıysa tabii:)

Tüm samimiyetimle söylüyorum, bu tür konularda tamamen aşmış bir insanım (tevazuda alçakgönüllülük yapmam!), günde 1000+'dan hepi topu üç yorum gelmiş diye kimseye çemkirmem.

Demem o ki...


Topu taca atmak serbest!

66 yorum:

Adsız dedi ki...

cunku tam benim olamadığım yanımsın,kendini çok güzel eleştirip dalga gecebiliyorsun çok rahat ifadee edebiliyorsun çok doğalsın samimisin vs... pc basına geçtiğimde ilk okuduklarımdansın:)
yeliz sen bizim herşeyimizsinnn diye bir sloganla bitiriyorum:)) elif

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Seni degil Arca'yi seviyorum :-) deeermisim

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Colorful dedi ki...

Hic kasmadan yaziyor olman, yazi dilinin samimiyeti, kendimden birseyler bulmam, yada kendimde olmasini istediklerimi bulmam, e Arca'ya da bayiliyorum yalan degil :) Bir de cocuk sahibi olmak icin hala uygun zamanin ne oldugunu bilemedigim, gitgeller yasadigim bir donemde bir annenin gozunden hayati gormek hosuma gidiyor.Cunku tum acikligi ile yansittigini dusunuyorum beni neler bekledigini :)

Sevilay dedi ki...

eğlencelisin :)blogum yok, pek yorumda yazmam ama hergün bir seni, bir de ruh eşim dediğin alışveriş danışmanı reyhan ı okumadan güne başlayamıyorum, he bir de birkızbiroğlan.com eklendi yeni yeni, sizi gidi kariyer düşmanları sizi, yapılacak işlerim var ben burada ne yapıyorum yineeee, internetin kablosunu mu çıkarsam ne
he bide izmir etkeni, izmirden uzak bi izmirliyim :(

cenebaz dedi ki...

Yazıların eğlenceli, neşeli, rahat, basit anlatıyorsun her şeyi. Doğalsın, yalan dolan ,böbürlenme yok. Her gün ben de önce senin postunu okuyorum ama sıkışık bir andaysam, tam tersi okumuyorum ki sonra rahat rahat tadını çıkararak okuyayım diye. Sıkıntıların arasındaysam birden neşelendiriyorsun. Ama tabi Arca faktörünün de unutmamak lazım. Ne de olsa yazar sen olsan da bloğu baş kahramanı o:)) Yakışıklıyı öpüyorum.

Adsız dedi ki...

taca gitmesin yazık topa =)
sizler gibi çalışan ama ilgili, çocuğunu ''düzgün'' yetiştirmeye çalışan anneleri okumayı seviyorum...

Gulcin dedi ki...

sebep coook
1. Arca :) Yani tamam annesi sen cok guzel yaziyorsun da adam da komik kabul et :) Bayiliyorum o ufak adama. Tanistigimizdan beri daha da bayiliyorum :)

2. Hic oyle Izmirlilik takintim yok allahima bin sukur ama senin o sokaklarda oldugunu bilmeyi seviyorum. arada kordon falan diyorsun ya gitmisim gibi geliyor. Ya tamam ya ozluyorum memleketimi gelme ustume yeliz :)

3. daha once de demistim sanki seninle lisede falan tanissak arkadas olurduk be. Olmaz miydik ki? olurduk bence :) O yuzden hani boyle eski bir arkadasim yaziyormus gibi geliyor hosuma gidiyor:)

4. Eglenceli yaziyorsun kesinlikle! Bazen yazdiklarini sakliyorum ki moralim bozukken okuyayim da yuzum gulsun diye. Dur sirkete soyleyeyim de surekli suratim asik dolasmadigim icin seni de odullendirsinler yeliz iyi hatirlattin bak :)

daha madde cok! ben de sormani mi bekliyor musum ne yazdikca yazdim. Simdi toplantim var o yuzden bitiriyorum yorumu bak yoksa hammurabi kanunlari gibi uzun olacakti maddeler :)

Bu vesileyle bu guzel bloga verdigin emek icin cok cok tesekkurler yelizcim :) Iyi ki yaziyorsun :)
Sevgiler

elida dedi ki...

seni tünelin sonunda ki ışıkla tanıdım:)o gün bu gündür bilg.açtığımda ilk bakıp okuduğum, bişey yayınlanmamışsa üzüldüğümsün.Arca'ya yakın benimde bir bücürüm olmasından dolayı anneliğini takip ediyorum:)Kendimden de bişeyler buluyorum sende.
Sen ve alışveriş danışmanı günün keyfsizliklerini unutturuyorsunuz:))

hay sana ne dedi ki...

ARCA... Büyük harfle yazdım, çok önemli!

flzpink dedi ki...

Anne olmanın eğlenceli yanlarını görüyorum sizde ...İşin içinde Arca gibi bir laf ebesi de olunca, tadından yenmiyor :)

buğday taneleri dedi ki...

gözümüzden yaş gelerek gülüyoruz valla. ama arada gülerken öğreniyoruz da ;) hazzın ertelenmesinden bahsetmiştin bir ara. sabırlı çocuklar ileride daha başarılı olurlarmış, demiştin özetle. o gün bugündür mutluyum bizim çocuk az biraz sabırlı da :)

OzGe dedi ki...

heheheh bilmem ki bende kendime aynı soruyu sorup duruyorum :P

concon

Kız Kardeş Derya dedi ki...

En eğlendiğim blog sayfalarından biri burası.. Yapmacık değilsin ahkam kesen bi anne değilsin en önemli sebepler bunlar ;) Sevgiler..

Sevginin Ruhu dedi ki...

Doğalsın, izmirlisin, hem kariyer hem çocuk yapıyorsun, benim yaşayamadıklarımı yaşıyor, komik bir dille anlatıyorsun, her gün yazıyorsun, yazılarını ve seni ve arca'yı seviyorum.

elvan dedi ki...

Benim için en önemlisi haber almak :) sen ve Arca benim canimsiniz. Ancak samimi, eğlenceli, komik ve de zaman zaman ironik yazı dilin çok çok keyifle okumama nedenlerdir. Son zamanlarda paylastigin fotograflara da bayılıyorum. İyiki varsın iyiki yazıyorsun :) bu arada hala cocuk hayallerim var ve gerçekleştiğinde yazıların ve de tabi ki sen en buyuk danışmanım olacaksın. ;))

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Cok eglencelisin. Eglenmek icin gider baska eglenceli bloglar da okuyabilirim degil mi. Ama senin yazilarinda derinlik ve guzel mesajlar da sakli. İste ben bu yuzden hep takip ediyorum. Eglenceli olusun isin bonusu oluyor sadece:)

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Haa unutmadan kendiyle boyle ustaca dalga gecebilen insanlari cok severim. Bu da onemli bir etken.

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz, ben seni gerekçesiz seviyorum yav... Yazılarını okumayı, Aslanım Arca'yı özellikle dumur diyalogları , İlker'i ben sizi seviyorum yav...Yok ötesi berisi bi nedeni...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Çok nedenim var aslında ama özetle
Çok samimisin,
Gerçekçisin, netsin
Farkında bile olmadan çok şey öğreniyorum senden. Gözüme sokmadan aklıma sokuyorsun.
Arca' ya bayılıyorum, (Berk' e de)
Son derece pratiksin, kafamdaki güzel anne imajına tastamam uyuyorsun.
Okutuyorsun işte.
İlk okuduğum yazın Kemeraltı ile ilgili olandı dayanamayıp yorum bırakmıştım okuyuş o okuyuş... Şimdi de Arca' nın bebekliğinden bu yana yazdıklarını 7 aylık kızımı
büyütürken okuyorum filan.

Asortik Krep dedi ki...

Akrabaların ve sen güzel yazıyorsunuz :))

Birde ne zaman baksam hep yeni yazın var,çalışkansın seni seviyorum.Hızına yetişilmiyor.

Arca, küçük akıllı erkek... :))

İzmirli'sin :))

Birde daha resimli olsan iyi olur :))

Adsız dedi ki...

samimi, eğlenceli, kendiyle barışık, bir de izmirli olunca kaymaklı ekmek kadayıfı oluyorsun yeliz:)
pınar

gulsenz dedi ki...

Bilmis bilmis kendini her konuda otorite zanneden annelerin bloglari gibi degil herseyden once :)) mizahi yonun cok guclu, yazim dilin cok eglenceli bildiklerini yaptiklarini bilmislik taslamadan icten ve samimi bir sekilde aktariyorsun. Guldururken dusunduren, dusundururken guldurenlerdensin :))
( klasik olsun dedim ) hatta eglendirirken ogreten, ogretirken eglendiren daha da klasik olablir :)) velhasilkelam seviyoruml seni okumayi, kalemine saglik canim...

Sessizce dedi ki...

Niye okuyoruum;
Şu blog aleminde senin gibi kasmadan, hava cıva derdine düşmeden, yeri geldiğinde kendiyle dalga geçen nadir kişilerden birisin.
herne kadar kendinle dalga geçsende özünde annelik mevzuunu çok ciddiye aldığını ve Arcanın gelişimi için çok titizlendiğini satır aralarından okumak mümkün. Onunçün zaman zaman geriye dönüp Arcanın bizimkine denk düşen dönemlerine bakıp napmış netmiş bu Yeliz diye okuduğum oluyor.
Komik ve eğlenceli kısmına girmiyorum o zaten malum. işyerinin ortasında bilgisayarına bakarak gülmeme sebepsin.
bi de çalışkansın yav. yaz kış demeden yazılarını aksatmıyorsun ya o da çok güzel.

PINAR dedi ki...

Olaylara bakışın, zekan, üslubun hoşuma gidiyor, eğleniyorum, ayrıca Arca'dan küçük oğlum var, senin tecrübelerinden faydalanıyorum.

Banu dedi ki...

Tesadüfen Friends ile ilgili bir yazını okumuştum. Kaç kez seyrettim, hala görürsem seyrederim gibi birşeyler yazmıştın. Yaşasın, demek ki benim gibi başka insanlar da varmış diye sevinmiştim. Sonra baktım ki eğlenceli yazıyorsun, okumaya devam ettim :))

Ebru dedi ki...

seni ve arcayi seviyorum. benim de 3 yasinda bir oglum var. bazen yazdiklarin cok tanidik geliyor bazen de keske tanidik gelse dedirtiyor. opuyorum.

Hatice ST dedi ki...

Güzel yazıyorsun
Benim de 2 yaşında bir oğlum var, sen Arcayı anlattıkça ileride olabilecekler hakkında fikrim oluyor
Çoğu yazından faydalanıyorum, işime yarayacak bilgiler oluyor içeriğinde
Ayrıca kitap önerilerin de çok işime yarıyor
Ben de İzmir de yaşıyorum :) (Hatta bir defasında Forum bornovada gördüm sizi :))
Seni okumaya alıştım, her sabah bloğuna girmek alışkanlık haline geldi bende
Seviyorum seni okumayı kısaca :)) Keyif veren magazin dergisi gibisin :) (magazin derken paparazzi anlamında değil tabi gerçek magazin yani yaşama dair herşey)

nil dedi ki...

İlk okuduğum blog sensin, blog ne demek öğrenme sebebim. Hatta ailecek aynı anda kahkahalarla okuduğumuz ilk ve tek blog...

Seni zaten severek başladım okumaya blogunu, cep telefonumda eski olan da bile,direkt ulaşılan blog buydu.

Hani bir yazarı seversin, kendinden birşeyler bulursun , imza gününe gitmezsin tarz meselesi ama denk gelsen çok sevinirsin ya,yazarla telefonda konuşmak,evde buluşmak boru mu lan :P


Benim için Günün Çorbası bambaşka, Yeliz daha başka..

Hani diyorsun ya Arca okumaya başlayınca bu blog kendini imha edecek, benim içim buruluyor.Tamam ben sana yine ulaşacağım, yine hayatımın içinde olacaksın ama benim için büyük boşluk olacak.

Senin blogun ateş nöbetlerimin defalarca hadi şunu yine okuyayayım derken hade beee bunu atlamışım şeklinde yeni gülecek, yeni düşünecek, aaa Berk de yaptı bunu diyecek birşeyler bulmak...

Fenerim gibi yapma, taraftara da sor Çorbacı, kapatma blogu o ka !!!

Ha bu arada avmlerdeki günün çorbası yazan tahtalara bakarken sadece gülümseyen ben değilimdir bilesin :)

Canan dedi ki...

mühendisçe maddeliyorum sevgili "günün çorbası" :)

- yazılarında doğallığını ve samimiyetini hissedebiliyorum,

- yazım dilin kesinlikle çok etkili ve sürükleyici,

- şahane ve eğlenceli bir ailesiniz kesinlikle, "yan karakterler" bile çok eğlenceli :)

- (sanırım bu benim için en önemlisi) bana "ulen galiba evlilik, bir adamla aynı evi ve hayatı paylaşmak o kadar da cinnetlik bişey değil; çocuk büyütmek de evet zor ama altından kalkılmayacak iş değil hem baksana ne kadar da eğlenceli" dedirttiğin için.

iyi ki varsın günün çorbası ailesi :)

Saliha dedi ki...

Arca ve dumur diyaloglarıdır sebep:))

yeliz dedi ki...

:)) slogana bayıldım:)

yeliz dedi ki...

Arca da seni seviyor:)

yeliz dedi ki...

:))) colorful, anne olmak isteyenlerin okuması doğru mu bilemedim:)) güzel düşüncelerin için teşekkürler

yeliz dedi ki...

bir kız bir oğlanı ben de okuyorum ama acıyorum ben ona ya... depresyona giriyorum onun adına, iyi sıyırmıyor, yoksa sıyırıyor mu? reyhan bırakıyor biliyor musun? çok üzüldüm. hatta yorumlarınızı link verdim, hani bak başka bloglarda bile ne kadar sevgiyle anılıyorsun diye.

yeliz dedi ki...

:)) doğru ya Arca olmasa yazacak çey bulabilir miyim bilmiyorum:) yok bulurum da kendimi anlatmaktan herkes sıkılır bence:)

yeliz dedi ki...

ben de aynısını düşünüyorum. hele evrenle seni görünce dedim ki ben de bunlarla aynı sınıfta filan olmalıymışım, ortak geçmişimiz var gibi geliyor. Sen de iyi ki yazıyorsun gülçinim:)

yeliz dedi ki...

teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

:)) neyse ki tünelin sonunda ışık var, o çiş meselesi mesele olmaktan çıkıyor:) sevilaya da yazdım, reyhanın gidiyor olması çok üzdü.

yeliz dedi ki...

:))) evet ya ARCA söz konusu ise gerisi teferruattır:)

yeliz dedi ki...

:)) galiba insan başedemedikleriyle barışmayı öğreniyor bir süre sonra. annelik ciddi bir yük.

yeliz dedi ki...

aman çok sevindim. gerçi bu yılbaşında o hediye olayının bokunu çıkarmamaa niyetliyim. çocuğu sabırlı yapacağım diye hediyeye boğmuştum, hayır bu defa tüketim bilinci körelecek:)))

yeliz dedi ki...

conconum:)

yeliz dedi ki...

evet didaktik üslubu oldum olası sevmem:) neyiz ki neyin ahkamını keseceğiz, hepimiz şunun şurasında birkaç senelik anneyiz değil mi ya:))

yeliz dedi ki...

ne fark ettim? ben izmiri ne zamandır pek doya doya yaşayamıyorum, yazlık dalgasına şehrimi özlemişm yeni fark ettim:)

yeliz dedi ki...

CANIMSIN!!! sen de yaz len kızdırma beni

yeliz dedi ki...

ya ne güzel anlatmışsın, ben ki kendimi bazı bazı pek sığ buluyorum, çok sevindim.

yeliz dedi ki...

ben de seni, çocuk yetiştirme konusundaki tecrübelerini ve cancanı çok seviyorum lale ablacım

yeliz dedi ki...

Ne güzel bir tabir... gözüme sokmadan aklıma sokuyorsun.
Kemeraltı yazısını hatırlıyorum:) O berk canavarını ben de çok seviyorum anasını da seviyorum:)

yeliz dedi ki...

:)) harbiden bak krebim gerçekten çok çalışkanımdır. hatta en önemli özelliklerimden biri, doğru tespit!

yeliz dedi ki...

Pınar :) çok teşekkürler

yeliz dedi ki...

öyle görümediğime sevindim gulsenz:) çok teşekkürler güzel sözlerin için

yeliz dedi ki...

sessizce var ya ben kendimi bu kadar iyi anlatamazdım. vallahi teşekkürler

yeliz dedi ki...

çok sevindim, gerçi arcanın yediği haltlar gözünü korkutmasın her çocuk öyle değildir:)

yeliz dedi ki...

Banu bende box seti var, bir gün fulleyeyim istiyorum bu aralar bana en iyi gelecek olan şey Friends gibi:) sonra neler çıktı bu kadar sevilmedi be! sitcom olayımın finalidir friends. how i met your mother dizisi de fena değil bak, epey takıldım geçen kış, tavsiye ederim

yeliz dedi ki...

ebru :)

yeliz dedi ki...

bir daha gördüğünde kaynaşalım hatice'cim:)

yeliz dedi ki...

blog camiasını benimle tanıman hayırlı mı oldu bilemeyeceğim:)
canımsın diyorum daha da demiyorum

yeliz dedi ki...

çok depresif zamanlarıma denk geldi ve yazdıkların beni inanılmaz kendime getirdi. cidden evlilik güzel şey. allah eşinden işinden güldürsün derdi ananem doğru cidden

yeliz dedi ki...

allahtan o diyaloglar hiç bitmiyor, adam dumur makinası

Adsız dedi ki...

yeliz sana dün uzuncana yazdım ama gönderim dedim iletim olmadı:( işte seni bu yüzden seviyorum işten başımı kaldıracak vaktim olmasada bu yazıyı görünce tekrar yorum yazmak için girebiliyorum. kısaca tekrar toparlıyorum; yazıların ve arcanın dumurları beni gülümsetiyor, yağlı saçı gizlemek için saçını sıkıca bağlayıp işe gittiğini itiraf edebilecek kadar (yıllarca kendime itiraf bile edemezken) rahatsın, yaşamak için tek hayalim izmirimdesin, bu kadar vaktini alan sevimli bir yumurcağın olmasa ve aynı şehirde olsak ve hayat bizi bir yerlerde karşılaştıracak olsaydı (olsa iyiydi) bira, patates ile muzur sohbetler yapabilecek kafada olduğuna inanıyorum, klasik müh. kafamdasın analizci listeci, bir çocuk nasıl büyütülürde kesinlikle takdir ediyorum yani çocuk büyütmeyi karnını doyurup dur sus otur demek sananlara inat... dahada yazardım ama kısa yazsan iyiydi demeyesin diye kesiyorum:)) yoksa benim gibi çocuğu olmayan korkusu kafasını karıştırmış biri çocuk büyütme üzerine yazan birini niye takip eder? mercan

yeliz dedi ki...

ben de benim mercanım nerde yoksam toğu taca mı attı diyordum:) çocuğu boşver ilk buluşabildiğimiz zamanda buluşmalı mercancım:)

elcince dedi ki...

günlerdir bu posta yorum yazıcam -ne yazsam bu kadar sevdiğimi anlatabilsem çıkmazı- yazamadım birtürlü bak heyecanımdan anla iştee:)) Bir kere söylemiştim Arca'nın davranışları sözleri bizim oğlan söylemiş yapmış gibi mutlu ediyor beni güldürüyor hem çok benziyor bazen de, hergün bakmadan duramıyorum gününçorbasına. Senin kitap sevgine bayılıyorum bi defa, sonra yaşadığınız sorunlar (çiş,uyku vs:)) -çözüm bulma ya da bulamama:)- beni yanlız olmadığıma inandırıyor. Aslında nasıl bu kadar alışkanlık oldu günün çorbası bilmiyorum o kadar uzun zamandır okuyorumki ama şu anda sanki samimi bir arkadaşım çok yakından tanıdığım bir insan gibi gördüğümden ötürü açıyorum hergün Yeliz ne yazmış bugün diye.. Umarım birgün tanışmak kısmet olur diyorum öpüyorum hepinizi gününçorbası ailesi:))

Evren dedi ki...

Seni sen oldugun icin seviyorum. Yani kendin olabildigin icin ;) Operim...

Okuyanguzel dedi ki...

Gerçekten keyif alıyorum tek başına yeterli ama birde kendime çok benzetiyorum ondan galiba. :)