10 Ekim 2012 Çarşamba

Bu hafta bunlara gıcık oldum

Apartmanın kedisi...

Kedi değil o vahşi bir yaratık. Sabah sinsice yolumu gözlüyor. Ben apartmanın kapısından çıktığım an üzerime atlıyor. Sağa yelteniyorum sağıma atlıyor, sola yelteniyorum soluma atlıyor. Sanki "yelisssss" der gibi tıslıyor. Yolumu değiştiriyorum benden önce koşup yolumu kesiyor, bir daha tıslıyor "yelissss".
Psstt diyorum (kedilere zulmüm bununla sınırlı, merhamet dolu bir yüreğim var) tıssss diyor. Iyyy bak şimdi bile tüylerim diken diken oldu. Ama biliyorum ben alt komşunun oğlan besliyor bunu ve on iki kişilik ailesini. Kim demiş kediler eğitilemez diye? Bizim apartmanın kedisini resmen eğitmiş o oğlan. Benim üzerime salan da o eminim! Onun yüzünden bizim oğlanın adına Efe koymaktan vazgeçtiğimiz kulağına mı gitti ne? İlker'le tek hayalimiz oğlumuz olunca adını Efe koymaktı. Ben hamileyken alt kat komşunun günde on posta küfrettiğimiz yaramaz (yok yaramaz tabiri çok naif kaçıyor) oğlanın adının Efe olduğunu öğrendiğimiz gün bizim oğlanın adı değişti. İşte bundan sebep bu çocuk bana gıcık, kedileri eğitip eğitip üzerime salıyor, uff ya bak sabah yine karşıma çıkacak. Ulen bacağıma değecek diye etek giyemiyorum be!

Bitmedi! Bizzat muhterem kocamın kendisine de gıcığım.

Şöyle ki; biz İlker'le birlikte yabancı dizileri izlemeye bayılırız. Mutlaka beraber izleriz. Ne olduysa olmuş bu 90 bölüm önce bensiz Fringe denen diziyi izlemeye başlamış. Olayı fark ettiğimde yarılamıştı. Ulen ben o Peter denen adamı daha Dawson's Creek'te Pacey iken tanıyordum be! Elimde büyüdü be! Bensiz izlenir mi lan o dizi!

Debbie Macomber'e de ziyadesiyle gıcığım!

Terapi'den sonra softirik takılayım dedim, kampanyadan serisini aldığım Macomberlerden açtım bir tane okumaya başladım. Yav bu kadın yeminle zeka özürlü sanıyor beni. Sürekli aynı şeyi anlatıyor. Zaten hiç karmaşık olmayan bir öyküyü sık sık tekrarlarla açıklamasından ben bıktım o yazmaktan bıkmamış. Olayları kaçırman filan imkansız. Evet ara sıra bir kaç doz almak iyi oluyor da yok bu bitsin daha zihin açıcı şeylere yöneleceğim.

Neyse... bitireyim bari.

10 yorum:

gonca keskin dedi ki...

Debbie Macomber,ilk kitabı hediye edilmişti bana, okudum bitti, eziyet bitti, daha da okumam...
Efe'ler hep yaramaz mı oluyor ne?

yeliz dedi ki...

:)) ben bundan önce iki kitabını okudum, aslında hoşuma da gitmişti. Kitaplıkta böyle hafif bir şeyler olsun diye aldım ama yok sanırım epey bir ara vereceğim MAcomber'e:) Evet ablam öğretmen çok uyarmıştı sınıflarındaki haylazlar hep efe oluyor aman koymayın demişti, komşunun oğlu da süper bir referans!

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz yav hafif takılmak istediğin zaman Sophie Kinsella falan takıl:) Ben Debbie'ye hiç bulaşmayıp yırtanlardanım:)

Aaa İlker, bu sefer olmamış, bak Zeki abisi:) - hanım bu akşam ne izliyoruz diye girer eve o kadar:)))

Gamse'de küçükken öyle bir kediyi eğitmişti. Öyleki bildiğin sokk kedisi biz çağırınca gelir evde yokken kapının önünde yatardı. Ama biz tatile gider gitmez apt halkı bir direniş örgütü kurup onu yok etmişlerdi...


Haydi gittim ben..

Nil dedi ki...

Debbie Macomber mı. ıı ıhh. hiç bana göre değil.
Biz teee çıkarken oğlumuz olursa Efe koyarız diyorduk ama cinsiyeti tutturamayınca Ece miz oldu :)

firdevs dedi ki...

yeslisss :)))) bizim kedimizde bir gun durduk yerde ustume basima atlamaya basladi . ama gozleri kudurmus gibi bakiyordu ! ben bir kork bir kork , bi daha da kedi besleme :) buyuk oglum 9. yas gunu hediyesi olarak kedi istiyor ve aliriz diye soz verdim :) icten icede tirsmaya basladim j

Gulcin dedi ki...

yelizin soylenesi gelmis :)

beni de bir debbie daha bekliyor. aldin niye 2 tane aliyorsun degil mi? ikisini birden aldim. okucam artik :)

fringe nasilmis peki Yeliz? Baslayalaim mi? gerci sen de baslamis sayilmazsin galiba :))

Adsız dedi ki...

Peter benim için de hala ilk olarak Pacey'dir :)) Ama Fringe de süper bir dizi, netten bul baştan başla derim.
Beyhan.

yeliz dedi ki...

@lale ablacım, çok güldüm hemen ilkere bildirdim:)

@nilhan, kızımız olsa ege koyacaktık, bir dolu erkek egenin arasında kafayı yerdi kesin:)

@firdevs, ya ben kedilerden çok korkuyorum, onların çok farklı bir ruhu var kesin:)

@gülçin, çok gıcığım bu hafta evet:)) fringe süper, kesin başla. Ben başlayacağım bu gidişle hergün bir bölüm izlesem iki ayda ancak yakalarım ilkeri. Misilleme yapayım diyorum ben de başka bir dizi edineyim diyorum ama sonra kıyamıyorum:))

yeliz dedi ki...

@beyhan... evet ya çok severdim Pacey'i:) ben bu diziyi İlkerden önce keşfetsem kesin izlerdim ya işte tongaya düştük.

Cigdem dedi ki...

yav fringe'i yanliz izlemek bizde nerdeyse bosanma sebebine girer, o derece yani:).