7 Ekim 2012 Pazar

Daha da Reyhan'a gitmem!

Agora'ya sabahları gideriz, gittik mi de mutlaka Arca Reyhan'da çikolatalı cheesecake yemek ister. Ama mesela Reyhan'dan vişneli yemez, vişneliyi mutlaka Tea&Pot'ta yiyecek böyle de alışkanlıklarına bağlı bir bebe kendisi. Rutinin bokunu çıkarmada üstüne yok, eh bunu böyle ben yaptım yok EASY imiş, yok Tracy'miş rutin manyağı oldu tabii.

Bu cumartesi yine çikolatalı cheesecake yemek istedi. Hafta başından beri de ateşli, sümüklü hani AVM ortamlarına girmesin yeni mikroplarla tanışmasın istedim. Mikrop camisasında zaten ziyadesiyle seviliyor pek sosyal, bu hafta samimiyete biraz ara vermesinde sakınca görmedim.
İş başa düştü tabii. Ara ara gugıl denen kardeş bana başka tarifler öneriyor. Derken aklıma geldi, görüntüsünden anlarım Reyhan'ın çikolatalı cheesecake'ini. Görselleri arattım ve buldum!

Tarif işte buradaki linkten.

Arca ile birlikte yaptık. Çocuğu evde oyalamanın en kolay yolu mutfağa sokmaktır : )

Bisküvileri kırmak ve rondoda un haline getirmek ve çikolataları benmari usülü eritmek üzere hazırlamak Arca'nın göreviydi ve tabii ki çikolatadan kalanları yalamak da :)


Bu arada türlü aksilikler peşimizi bırakmadı. En son seneler önce kek yaptığımdan kelli kelepçeli kek kalıbının kelepçesinin kırılmış olduğunu unutmuşum. Sonra tüm hazırlıkları bitirip de tarifi tekrar okuduğumda bir gece buzdolabında beklemesi gerektiğini fark ettim, anneye alkış! Zaten bence tarifin tek kötü tarafı beklemek!

Neyse ki zaman çabuk geçiyor...

O kadar lezzetli olmuş ki şu kadarını söyleyeyim; "daha da Reyhan'a gitmem arkadaş!"

Arca iki dilim yedi. Allahım yoksa ben de bebesine ev yapımı pastalar kurabiyeler yapabilen bir ana olabilecek miyim? Çocuk askere gitmeden kendimi geliştirmem lazım.


Verdiğim linkteki tarifi de aktarıyorum,

Malzemeler;
*1 paket kepekli bisküvi,
*1/2 paket üzümlü bisküvi
*60 gr eritilmiş tereyağı,
*1 çay kaşığı tarçın,
*400 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*2,5 kahve fincanı toz şeker,
*2 adet orta boy yumurta,
*3 yemek silme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*100 gr bitter çikolata.

Hazırlanışı;

1. Öncelikle, bisküvileri rondoda un haline gtirip, erimiş tereyağı ve tarçın ile iyice karıştırın.

2. 20 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın ve bisküvi karışımını kabın dibine dökerek kaşıkla iyice bastırarak yayın ve dolaba kaldırın.

3. Oda sıcaklığındaki labne peynirleri ve kremayı mikserle 3-4 dakika çırpın.

4. Şeker ilave ederek çırpmaya devam edin, yumurtaları tek tek ekleyerek çk fazla olmamak şartı ile çırpın.

5. vanilya ve unu da ilave ederek, iyice karışmalarını sağlayın.

6. Bu arada çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve bir kenarda ılınması için bekletin.

7. Karışımın yarısını, dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Diğer yarısına erimiş çikolatayı karıştırarak spatula ile iyice karıştırın ve diğer yarısının üstüne dökün.

8. Bir bıçak yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak ebruli bir desen verip, çikolatalı kısım ile sade kısma desen verin. Ama çok fazla karıştırmayın çünkü şekiller karmakarışık olur.

9. Bu şekilde hazırladığınız cheesecakeinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.

10. Fırının uygun bir köşesine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su yerleştirirseniz ve kapattıktan sonra fırın soğuyuncaya kadar cheesecakei içinden çıkarmazsanız cheesecakein çatlamasını önleyebilirsiniz.

11. iyice soğuduktan sonra fırından çıkardığınız cheesecakeni bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

5 yorum:

*mehtap dedi ki...

Arcanın yanakları da çok lezzetli görünüyor:)Ne şeker şey öyle...

Dilek dedi ki...

paketli gida kullanmisin :) bu ev yapimina girmez o analarin safinda :P bu arada reyhan demisken alisveris danismani veda etti uzdu.

firdevs dedi ki...

asker yasina kadar daha zamanin var , acele etme :p evde kek & kurabiye yapmaya baslayinca insan kendni durduramiyor :) fazla kaptirma kendini :p


uzumlu piskevit olayini biraz acarsan ben de yapmak istiyorum , benim neyik eksik :)

yeliz dedi ki...

mehtap :)) evet çok tatlıydı.
Dilek bu kadarına bile nasıl seviniyorum gör bak anla halimi:)

Firdevs Eti burçak'ın üzümlüsünü kullandık biz. afiyet olsun

LeylaK dedi ki...

E gayet şahane olmuş işte :)