15 Ekim 2012 Pazartesi

Günün sebzesi: Acılı kabak kavurma

Kereviz ve bamya "opera" gibidir, seversen çok seversin, sevmezsen kimse sana yediremez. Ama kabak karaktersizdir. Sevmem diyeni bulamazsın ama kimse de öyle aman aman bayılmaz. İlla ki seveceğin bir şeyi vardır. Katiyen yemem de diyemezsin. İşte öyle yersin gider.

Bizim evin düzenli beslenme programının değişmez menüsü fırında kabak mücver, yanına domates taze soğan ... Ama ben sevmiyorum mücveri yumuş yumuş sulu sulu böyle tarifi imkansız bir şey. Geçen Nadire abla alternatifini sundu dibim düştü. En son beceremediğim mücverin ardından İlker de kavurmasını yap bari
(aç kalmayalım) dediği için bu hafta sonu kendi elcağızlarımla yaptım söylemesi ayıp.

Soğanı kübünden, sarımsağı bütününden zeytinyağında kavurup üzerine domatesi, küp kabağı, bol acı kıl biberi biraz da salçayı ilave edip kendi suyundan gayrı tek damla su eklemeyerekten pişiriyorsun. Yanına da sarımsaklı yoğurt, tamam! Acıdan, soğandan, sarımsaktan ve hatta yoğurttan faydalanılarak kabak denen meret adam ediliyor, olay budur!


Kolay be , bir numarası yok! Burada maksat “kabak denen gereksiz ve fakat faydalı sebzeyi bünyeye nasıl katarız”a biraz alternatif sunmak. Hadi afiyet olsun:P

9 yorum:

Nil dedi ki...

bamyaya sadece sarmısak sayesinde katlanabiliyorum. onun hatırı olmasa bizim eve de girmez.

Gulcin dedi ki...

Bamya tamam, kereviz tamam, kabak tamam ama bakla yo yo yiyemiyorum. Ona da bir el ativer yeliz ben sende isigi gordum :)

laleninbahcesi dedi ki...

hahhah vallah severiz ayol biz kabağı... Özellikle de dolmasını,üstüne de yoğurt koyarsın bna yersin be Yelizim. Ama senin tarifde akıllara ziyan...yaparım en yakın zamanda.

kuzunun annesi dedi ki...

Valla ben kıymalı kabak dolmasına bayılırım

yeliz dedi ki...

@niilhan ben bayılırım bamyaya:) gülçinim baklaya çözümüm yok maalesef bende alerji yapıyor:( ama iç baklayı pek iştah açıcı yapıyorlar belki oradan yakalardın bir şeyler:)
Lale ablacım, öyle işte bak dolması da güzel olur ama ben saf kabaktan bahsediyorum hani pirinçli dereotlu yaparlar, bayıltır adamın içini. Ama kabak patates gibi her bir şeyini yapıyorsun ve bir şekilde yiyorsun:) afiyet olsun.

hayatcım harbi güzel olur yanına da yoğurt mis... ama bak karbonhidrat almayayım da kabak yiyeyim dersen bu uyduruktan teyyare yemek güzel oluyor aklında olsun öperim

Asortik Krep dedi ki...

Ben hemen bu gece yaptım, çok güzel oldu,sağol. Hem de Dukana uygun :)

Pelin dedi ki...

Karamelize soğanlı tarifinizi okuduğumdan beri kerevizi sizden okuduğum gibi yapıyorum, bayıla bayıla yiyiyorum, yediriyorum. Eminim bu tarifin sonucu da çok lezzetli olacaktır. Paylaşım için çok teşekkürler... Sixi okudukça gülüyorum, öğreniyorum, kendimden parçalar buluyorum ve arada çıkan bu tariflerle doyuyorum :)) daha ne olsun..

yeliz dedi ki...

ooo süper krebim afiyet olsun çok sevindim:)

pelin, çok mutlu oldum yorumuna güzeldir ciidden o kereviz aklıma geldi bak şimdi

Adsız dedi ki...

tarifi çok çekici anlatmışsın yeliz ama bunu yaparsam kızım yiyemez acı diye. ben kabağı dilimleyip yağlı kağıda dizip fırına veriyorum. pişince üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyorum. yani sarımsağın sihirli gücüyle yiyoruz biz de kabağı:)
pınar