31 Ekim 2012 Çarşamba

Siz de regl öncesi kurt kadına dönüşenlerden misiniz?

Evet mi? O halde yalnız değilsiniz. Bir tane kurt kadın da bizim evde var. Ben böyle değildim, gergin olmazdım. Son bir yıldır artık hormonlar mıdır, yaş mıdır, nedir bilinmez bir hafta kadar hanede terör estiriyorum. Bambaşka birisi oluyorum ve orada bağırıp çağıran ağzından köpükler saçan kadından çıkan ruhum sahneyi karşıdan seyrettiğinde resmen hayretler içinde kalıyor. Ve o gerginliğimi Allah seni inandırsın durduramıyorum. Üstelik bu asabiyetime anlayış göstermeyenin de canına okurum, zerre vicdan yapmam! O kadar diyeyim.

Bir üç beş… baktım düzelmiyor, psikiyatr arkadaşıma danıştım. Varsa bir sakinleştirici içeceğim dedim. Raporlu delilerden pek de farkım yok nitekim. Olmadı bir hafta dayarım sakinleştiriciyi rahatlarım, söz konusu yuvamın huzuru, bebemin muhterem kocamın ruh sağlığı. Benim gibi manyak çokmuş. Doktorların sakinleştirici verdikleri de oluyormuş ama önce bitki çaylarını bir dene dedi. Melisa papatya…

Soluğu bizim Tea&Pot’ta aldım. Durumu anlattım, Zeynep’in iki çocuğu var, benim halimi o anlamayacak da kim anlayacak! Meditasyon çayı diye bir şey varmış. Melisa papatya ve gül var içinde. Nasıl yapılacağını anlattı, attım çantama. Baktım tatil de tam PMS’ye denk gelmiş, gerim gerim geriliyorum, fincan fincan tükettim.

Kurt kadın gitti, pamuk nine geldi. Arca arızanın büyüğünü yapıyor, gülümsüyorum, sesimi bile yükseltmiyorum. Gerçi bu iyi mi oldu bilmiyorum, zira Arca resmen tepeme çıktı tatilde, arızanın, sınırları denemenin b.kunu çıkardı. Dur bu da başka bir postun konusu olsun. Fincanın tadı kaçmasın. Dediğim gibi melisa, gül ve papatya, bence kısaca “PMS çayı” : ) ama siz denemek ister de Tea&Pot’a uğrarsanız “meditasyon çayı” diyebilirsiniz. Ya da çaycınıza bu üç rahatlatıcı çaydan karıştırmasını isteyebilirsiniz.



13 yorum:

bir kum tanesi dedi ki...

aynen bende senin gibi oluyorum.Bende bir denicem bu çaydan.paylaşım için teşekkürler

ruhdagı dedi ki...

Dediğine katılıyorum bence yaş ve hormonlar yüzünden oluyor. Bende bu seneye kadar kesinlikle regl günümü kayıt etmesem ne zaman olacağımın farkına bile varmazdım. Bu sene çok agresif oluyorum. Geçenlerde Memo'ya söyledim oda zavallım biliyorum farkındayım ama kızarsın diye bir şey diyemiyordum dedi :)

Yaş yüzünden bence :)

Adsız dedi ki...

slm,
istanbul da tea&pot var mı? gidip alsak, bir de boyle cayları guvenli bir yerden almak gerek bence ve tabii oranıda onemli. sevgiler defne

yeliz dedi ki...

iyi geldi kum tanesi, bence de dene, ne de olsa zararsız bitkisel:)

ruhdağım evet kendime bile zor itiraf ediyorum ama kesinlikle yaş:/(

Defne, istanbulda yok ama www.teapot.com.tr'den sipariş edebiliyorsun. Bildiğim kadarıyla Bağdat caddesinde veya Nişantaşında benzerleri varmış.
sevgiler

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz özel gün çayı denen bir çay var...Gerçi ben artık küresel ısınma dönemindeyim:))

ruhdagı dedi ki...

Lalenin bahçesi, çok şekersin :D

Evrim dedi ki...

Ben okudum. Sonra Berk bir manyak benim diye düşünmesin diye ona okuttum. Yorumu "hastasınız tür olarak" oldu :))

yeliz dedi ki...

Lale ablacım süpersin:)))

evrim, vallahi bence de hastayız haklı vallaha:)

Gulcin dedi ki...

bence de yas ama bunu reddetmek istiyorum musadenle yeliz :) turkiyeye gelince alayim bari ben kutu kutu o caydan :)

snagis dedi ki...

Sizi çok sevdim bir süredir takipteyim :). Valla allah razı olsun bende gittikçe kendimi hulk gibi hissediyordum yanlız değilmişim canım sağolasın. Yarın öğlen tatilinde ilk iş bu çaydan alınacak. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

ben kurt gibi aç kadına dönüşüyorum:)) ya geçen ayki dönemde 1 tane wpopper menü, üzerine 1 salçalı döner dürüm, 2 kadeh beyaz şarap, oldukça miktar lokum, üzerine kuruyemiş, kestane şekeri vb. şekinde bir akşam yemeği yemişliğim var. yuh anlatırken yoruldum! ha bide üzerine 2 enjeksiyon dikloran iğne. mercan..

elvan dedi ki...

Üzülerek söylüyorum yasin etkisi buyuk sanırım ben de farketmezdim eskiden şimdi bir yandan deli gibi ağlamak isterken bir yandan deli gibi kapri yapmak istiyorum ve en ufak bir konuda bile karsimdakine öldürücü bakışlar atıyorum :)))

Unknown dedi ki...

Melisa gül ve papatyanın oranı ne acaba ayrı ayrı alsak da yapsak? Malum bir kurt kadın da burada var :) Bilge