28 Kasım 2012 Çarşamba

Büyük resim

Siz cumhuriyet ile yönetildiğimizi mi sanıyorsunuz? Hayır, Türkiye’de yönetim biçimi : “ben yaptım oldu”culuktur.


Artık okula forma ile gidilmeyecek, kıyafet serbest olacak. Bak “ben yaptım oldu”, bu kadar basit. Hayırlı olsun cümlemize.

Daha üç yaşında iken arkadaşı giyiyor diye her Allahın günü salopet ile okula gitmek isteyen bir bebem vardı. Buna rağmen kaygılı değilim, gelecek günlerin olası sorun konu başlıkları “markalı giyinme, trend yakalama, bilmem ne çantasından isteme” beni korkutmuyor açıkçası. Bir şekilde çözülür.
Toplumun kalanı için de endişe duymaya gerek yok, zira Allah zeval vermesin devletimiz, dar gelirli aileleri pahalı formalardan kurtararak sorunu zaten kökten çözüyor. Ha çok mu çamaşır çıkıyor, bir sonraki seçimlerde bulgur yerine deterjan dağıtıverir, olur biter.

Benim derdim yarın çocuğa ne giydireceğim değil, benim derdim “büyük resim”.

Özgürlük sağlıyormuş. Kime sağlıyor? Başörtüsüne. İtirazım var mı? Yok.

Kimin özgürlüğünü kısıtlıyor? Diz üstü etek giyenin. Hmm peki madem çocuğun kendini ifade etmesini özgür bırakıyoruz, o halde niçin diz üstü etek (yönetmelikte tayt, kolsuz gömlek…. vs de var hatırladığım kadarıyla) giyerek kendini ifade etme yolunu seçen bir öğrencinin özgürlüğünü kısıtlıyoruz?

Madem özgürlük, herkese özgürlük... Tartışacaksak bunu tartışalım.

Kaldı ki anne baba olarak çocuğumun kıyafet seçimi konusunda bırakınız ben yön gösterici olayım, çok affedersin eşek başı değiliz!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

:) çok güzel yazmışsın eline diline sağlık.

Dilek dedi ki...

:) çok haklısın ben de az önce aynı konuyu yazmıştım.

Bizden dedi ki...

Çok özet olmuş,yüreğine,aklına eline sağlık...

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ay bu konu beni öylesine gerdi ki.. başbakanlığın önüne gidip bağıra çağıra sövesim var.. ama öyle böyle bir sözme değil yani..

nil dedi ki...

Alnından öperim....

Fatma dedi ki...

bir bu eksikti dedim duyunca!

Elifin Terazisi dedi ki...

Eğitim sistemimizin tek sorunu buydu, o da halloldu!!!

sihirlirloklava dedi ki...

Hep yazıp söylediğim bir şey...'susma sustukça sıra sana gelecek' içi boş bir laf değildir...

Adsız dedi ki...

hatırlıyorum da üniversiteye gideceğim ilk gün ne giyeceğimi şaşırmıştım, yıllarca forma giymenin (ki bizim dönemde saçımızın bile intizamı olmalıydı) rahatlığıyla okula gitmek aslında iyiymiş bile diye düşünmüştüm. çünkü o yaşlarda düşün ki 17-18 iken bile ne giyeceğim ne giymeliyim de kendimi ispatlamalıyım derdi varmış. Peki şimdi tam ergenlik döneminde olan 12-16 yaş grubu ne yapacak onların anne babaları? pahalı formalardan kurtulmakmış, kaç anne baba iyi okulda forma giyiyorlarda okul dönemi üst baş derdimiz olmuyo diye düşünüyor farkındalar mı? Özgürlükmüş kime ve ney göre? mercan