7 Aralık 2012 Cuma

Muhterem...

Nedeni olmak zorunda da değil ama karşımızdakini sevmemizi sağlayan bir şeyler vardır, detaylar. Kaşı gözü orası burası soyu sopu huyu değil, genel değil, ayrıntı…


Ettiği bir laf mesela…

Geçen haftaydı, yine dükkanı açmış çalışıyorum, ertesi gün İstanbula gidecektim. Derken bir e-mail düştü posta kutuma, meğer Çinlilerin uçağı ertelenmiş, benim uçuş iptal tabii. Gece çalışmanın faydaları…boşu boşuna İstanbul’a gitmekten kurtuldum. O akşam İlker de çalışıyordu evde. Çaylarımız önümüzde fiti fiti… Televizyon açık.

Geç vakit “Seksenler” dizisine takıldı gözümüz. Ne gün yayınlandığını bilmiyoruz ama rastladık mı affetmiyoruz, çok başarılı bir dizi. Bir sahne vardı, delikanlı geliyor, abisine sarılıyor “ben aşık oldum” diyor, abisiyle arkadaşı da oğlanın sırtını sıvazlıyor.

Muhterem kocam durdu durdu; “ya ne garip değil mi? Şimdi bunun kız kardeşi gelse aşık oldum abi ! dese, böyle mi yapar? kafa göz dalar!” dedi.

“Toplumun kanayan yarasına parmak bastın abicim helal olsun yürü be koçum” diye geyik yaptım ama Allah biliyor ya o kadar içtenlikle söylediği şey daha doğrusu böyle düşünmesi… Demek istediğim böyle düşünebilen bir adam olması...

Evet biliyorum romantik filan değil, ama ben de romantik değilim zaten : )))

Mum ışığında romantizmi, göz süzmeleri, çıkarılıp bir anda önüne konan kadife kutuyu ve içinden çıkan pırıltılı pahalı şeyleri sevmiyorum! O da bilir zaten öyle bir hediyenin kafasında paralanacağını! (Tasarruf yapıyoruz lan ne mücevheri diye dalarım, nikahlı kocam demem dalarım!)

… ve… evliliğimizin onuncu yıl hediyesi olarak gider karısına ipad alır!!!
Bundan gayrı e-maillerim ;

sent via Yeliz’s “kocam sağ olsun” Ipad

şeklinde imzalanacaktır, hani sonra “ulen özenti kadına bak, maillerini ipad diye imzalıyor” deyip günahımı almayın, uyarayım!

11 yorum:

Elif dedi ki...

İpad'in vatana millete hayirli olsun. Ozenti kadinlar kervanina hosgeldin:))
İmza:grup uyesi

Dilek dedi ki...

hayırlı olsun I pad'in.. bir mücevherden daha kullanışlı:)

kuzunun annesi dedi ki...

sonunda :))
tabi arca kusum konmazsa senin cihaza

Nil dedi ki...

şimdi o cümleyi benim koca da kurardı kesin ama bu demek değil ki benim kocam medeni. kızkardeşi ya da kızı önünde konuşsun bakalım böyle şeyleri...

demek 4 yılım kaldı ipad'e

yeliz dedi ki...

elif :))) sağ olasın:)
Dilek bence de:)
Hayat ben de tırsıyorum:)
Nilhan, yok benimki allah için medenidir. İlknurun her şeyini abisiyle rahatlıkla konuştuğuna 17 senedir şahidim. Biz istanbulda yaşarken erkek arkadaşıyla bizde kalmışlardı, kocam diye demiyorum (hani ipad aldı diye de demiyorum:P) genel türk erkeklerine göre über medenidir:)

Cigdem dedi ki...

simdi bu post bana cok romantik ve tanidik geldigine göre bizim muhteremlerin kumasi benziyor galiba:). sözde degil özde acik görüslü, adil ve insansever olma hali. ipadin de hayirli olsun, tepe tepe gezin internetlerde:).

Bizden dedi ki...

İyi günlerde olsun,mutlulukar sevgiler..

Adsız dedi ki...

sen de bendensin..sevme seklide evlilik hediyesi de..tebessum ettim..lakin benimki samsung tablet..cocuklar icin ve kendim icin daha islevsel hale gitrmeye vaktim olmadi..en kisa zamanda arca ve senin adina kolayliklarini iceren yazini bekliyrm..sevgiler

lale dedi ki...

sen sosyal medyada kocam bana ipad almıyo diye o kadar bağrındın ...Sanırım İlker okumadı:))

güle güle kullan...

yeliz dedi ki...

Yok yok lale ablacım bağırındığım için bu kadar istediğimi anlamış kıyamamış:) hatta oyları seferber etti irşadı beleşe getiririz diye ama yetmedi maalesef:)))

hay sana ne dedi ki...

aaaaaa çok sevindim, gule gule kullanın