27 Aralık 2012 Perşembe

"Her gün bile babamla uyuycam!"

...dese de inanma! Kuyruklu yalan!

Geçtiğimiz hafta boyunca Arca defalarca söz verdi, defalarca caydı. İlker ile Arca’nın akşam uykularını birlikte uyuma hikayesi arap saçına döndü. İlker türlü alavere dalaverelerle Arca’dan birlikte uyuma sözü alıyor, akşam oldu mu Arca cücesi ne yapıp ediyor anasıyla yatağa giriyordu.


Bir akşam, uyku saatinin geldiğini bildirdim, hop kaçtı seninki salondan. Kapıdan bana “pst pst” yapıyor. N’oluyor be? dememe kalmadı, cüce parmağını büzdüğü dudaklarına götürdü; “şşşttt duymasın babam koş koş yatağa uyuyalım!” Babasından kaçak göçek uyku kaçış planı hazırlamış. Deli mi ne?

Başka bir akşam odasında kitap okuyoruz, “hadi Arca geç oldu, doğru yatağa” dedim, fırladı girdi yatağa. “ee babana iyi geceler dilemedin, hadi öp de yatalım” “olmaz gitmem.” “niye be?” “olmaz, yanına gidince hani benimle uyuyacaktın diyor” “uyuyuver bir gece n’olur sanki?” “Olmaz, her gün bile seninle uyuycam!”

Oyun tamam, gezmek tamam, yemek tamam… Her şeyi ama her şeyi babasıyla yapıyor da uyku niye uyunmuyor? Hani İlker’le mis gibi uyunur, biliyor da evvelden uyumuşluğu var. Eee, nedir tantana?

Bir gün bankaya gitmişler oradan öğrenmiş, tarih veriyordu “ayın on beşi” diyordu. O ayın on beşi bir türlü gelmedi. Sonra haftada bir günde karar verdiler, bir türlü anlaşamadılar. Salı sallanırdı, Çarşamba çarşafa dolanır, Perşembe dediğin perişanlık…

Bahaneler desen türlü türlü…sakallarına gıcık oluyormuş o halde traş olduğu gün uyuyun dedik bu defa da açık ıtenli değilmiş babası bak annesi beyaz beyazmış! Bahanenin kitabını yazıyor allahsız!

Hayır bir şey değil, yakında İlker'i sapık sanacaklar zira çaresiz kalan muhterem Arca'yı kandırabilmek için , "sen benimle uyumazsan artık sokaktan çocuk bulup onunla uyuyacağım!" bile dedi. Hey allahım!

Onu bunu bilmem ben muhterem kocama yanarım, pek fena içlenmiş.

Geçen gece Criminal Minds dizisini izliyoruz orada sarışın bir kadın var, oğlu da bizim oğlan kadar. Şimdi bunlar manyakları yakalamak için sürekli seyahat ediyorlar ya benim içim acıyor bu ablanın oğlana. "Ay ilker yazık ya çocuğa anası sürekli seyahatte kıyamam" "daha ne istiyorsun kızım ne güzel babasıyla uyuyordur"

Not: fotoğrafın ana fikri "demokrasilerde ve bir de annelerde çareler tükenmez" yazlık pijamasını giymek konusunda direten cüceye itinayla giydirilir:)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

aynı biz :)babayla uyunmuyor nedense (adile)

Bizden dedi ki...

sanırım bizimki de "her gün bile benimle uyuyacak"...hiç alakası yok babayla,her şey,her zaman anneyle...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

Ayy yazık ilkere yaa
ozendiği şeye bak kıyamam

Gulcin dedi ki...

bak ya babanin cektigine.
ya arca bir aksam uyuyuver babanla be hadi be :)
yeliz vallahi arcanin inadi da inatmis :)

Fatma dedi ki...

Ah ah senin Arca pek uyanık, her durumda çaresini buluyor bizim ki de aynısı acaba diyorum bunlar örgütleniyorlar mı bir şekilde annelerimizle uyuyacağız diye.
Ben tamamiyle kendi başına yatağına gidip uyumasını istiyorum, çok şey mi istiyorum:)

Ayca dedi ki...

bizim kız da takmış ( ki kendisi 6 yaşında) ben annemsiz uyuyamıyorum.. bir gün inat ettim, benimle salonda oturdu. 23:30'da dizimde sızmıştı.. baba ile uyumak zaten lugatında yok küçük hanımın!! 10 sene sonra istesem de benimle uyumaz onun da farkındayım..

yeliz dedi ki...

Babayla uyuyan çocuklara gıpta ediyorum:(

yeliz dedi ki...

Niye ya cidden hep anne hep anne büyüyünce bitecek sanıyorsun bitmiyor

yeliz dedi ki...

Hahaha istanbula gidişimi dört gözle bekliyor

yeliz dedi ki...

Sorma ya ancak istanbuldaysam uyuyor mecburen

yeliz dedi ki...

Yok ben babasıyla uyusun ona bile razııyım:))

yeliz dedi ki...

Of doğru ya öyle düşününce hep yatırayım yanıma istiyorum/:)