20 Şubat 2013 Çarşamba

"Sıkıldım."

“Donunun içine bir avuç arı koyayım bak bakalım sıkılıyor musun?”

Hayal gücündeki derinliğe bakar mısın?

Böyle cevap verirdi annem bize, "sıkıldık" dediğimizde, geçen ablam uğradığında yine kulaklarını çınlattık annemin:)

Annem “pedagojide yaratıcılık” semineri verecek potansiyeldedir, ders verse ön sıradan yer tutarım :)

Raporlu olduğum haftayı, evde yayarak geçirdiğimi düşünen varsa, korkmasın, sabah kahvemi içtim, tepelemeyeceğim : ) Lakin fena halde yanıldıklarını bilsinler, b.k atmasınlar.

Evvelden başlayıp kenarda tuttuğum birkaç kitabı bitirdim.

Yav bir Allahın kulu da bana madalya takmıyor ya çok pis içerliyorum! Bir alkış bir sırt sıvazlama? Nerde…

“Can sıkıntısını bir armağan olarak kabul edin" diyor kitap. Yaratıcılık için bir fırsat.

Genelde kitap satırlarının altlarını çizmem ama “Daha Sade Bir Hayat” isimli kitapta resmen fosforlu marker kullandım : )
Kitap tabii ki annem kadar muhteşem söylemlere sahip değil, ama dili döndüğünce “bırakınız sıkılsınlar” diyor. Siz onların eğlenceden sorumlu kulları değilsiniz, animatör, şaklaban hiç değilsiniz diyor. Hatta sıkıcı olun, sıkıcı olun ki kendilerini eylemek için başka çareler bulsunlar diyor.

Geniş zamanlar, geniş alanlar verin, verin ki içlerindeki yaratıcılığın çıkması için fırsatları olsun. Belki onlar da günün birinde benim annem gibi gülümseten laflar üretecek yaratıcılığa sahip olurlar:)

Ne demişler? Canın mı sıkıldı, sıkı can iyidir çabuk çıkmaz puhahah…

Not: Annemin lafı aklıma gelmese kitabın bu bölümü için “Hurried Child Sendromu” ile ilgili yazımı link verir geçerdim zira benim meramım aslında başka… O da başka bir posta kalsın.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Yeliz,bu kitabı ben de okudum.Bana tavsiye eden kuzenim özellikle bu bölümden etkilenmişti.Çocukları yeterince eğlendirip oyalıyamıyorum diye boşu boşuna kendimi üzmüşüm, keşke on sene önce okumuş olsaydım diye dertlenmişti.Ben de evdeki eşyaların elenip oyuncakların vb.azaltılmasıyla ilgili kısımdan çok faydalandım.İşi abartıp evdeki koltukları falan verdim :) herkese tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

O zaman ben de madalya istiyorum :) Tarko bana sen çok sıkıcı annesin diyor bazen :)

yeliz dedi ki...

Aynen ben de :) bugün yazdığımı oku habersiz evi boşalttı ruhu duymadı cücenin:)

yeliz dedi ki...

Evet evet bence çok iyi yapıyorsun

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çok merak ettim kitabı.. yazdıkların hoşuma gitti.. özellikle "bırakın sıkılsınlar.." " onlara geniş zamanlar verin yaratıcıkları ortaya çıksın" da güzelmiş.. bunları elim kolum kalkmadığında bahane olarak kullanabilir miyim acaba :)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum!çocuklarımızı sınırsız sevelim koruyalım ama animatörleri olmayalım mümkünse...ve evet annem bizi eglemek için kendinden geçmedi ve biz gayet normaliz çok şükür:) arda tülin

Asya dedi ki...

Süper bir yazı. Kitabı 2 ay oldu alalı, sıra gelmedi hala okuyamadım.Sanırım akşam elimdekimi bırakıp buna başlayacağım.
Tek sorun çocukları oyalamaya çalışmamanın beni mutlu etmesi dilerim kitapta buna da çare vardır. :) sevgiler