27 Şubat 2013 Çarşamba

"Görseldeki %100 Arca yapımı lego şeysi nedir? Ne işe yarar?"

... diye sormuştum dün bazı sosyal paylaşım mecralarında.
Gel gör ki cevabını bana sorsalar, serde gevezelik var uzun uzun anlatmam lazım. Lakin kısa yol paylaşımları onlar, oralara takılanlar okumaya üşenir yav. Hep derim geveze kadına blogtan başkası yalan.

Neyse ne diyordum?

Geçenlerde Arca´ya fena kızdım ama neden diye sorma hatırlamıyorum. O kadar kızdım ki göresim yok! Oturdum koltuğa cüceye de "bak git oğlum sakinleşmeye çalışıyorum" diye talimat verdim.
Baktım seninki süklüm püklüm oyun odasına gitti. Nerden baksan bir on beş dakika yanıma uğramadı. Derken tekrar girdi salona, elinde bu aşağıdaki yapıt. Hayır "yapıt" diyorum zira beyefendi bunlara yeri geliyor "heykel" diyor, canı istiyor "araç" diyor sen heykel filan dedin mi kızıyor. Bir öyle bir böyle neresinden varacağını şaşırıyorsun.

Tekerlekleri üzerinde yürüterek getiriyor. Başta yüz vermedim. En sevimli suratıyla "annem sana yaptım bunu" dedi. Yok hayır yine yumuşama yok. Demek nasıl kızdırdıysa sinir hücrelerim bir türlü yumuşamıyor. O da anladı. Anladı ki işi kolay değil.

Garibim yürütmeye uğraşıyor ama öyle dengesiz öyle statik ilminden yoksun bir yapıt ki zırt pırt düşüyor. Ama cüce katiyen vazgeçmiyor. Tekrar aynı şekilde yapıyor. Bir iki üç... derken yanıma kadar getirdi. Bana hediye yapmışmış, böyle alevleri varmışmış, sonracığıma penceresi de varmışmış.... o böyle bilmiş bilmiş anlatırken ben "puhahahah" diye koptum. Sarıldım, öpüştük, koklaştık filan....

Aynı günün akşam saatleri, bu defa İlker´i acayip kızdırdı. Hayır yine sormuyoruz "neden" diye zira hatırlamıyorum. Ne yapsa ne etse bir türlü yumuşatamıyor babasını. İlker´deki inat da keçide yoktur o kadar diyeyim.

Cücenin küçük omuzları düştü yere. Tam vazgeçti herhalde derken...

Aynı surat ifadesi aynı sevimlilik ve aynı hareketlerle baktım bu "yapıt"ı tekrar zeminde itekleye itekleye, döke saça, tekrardan yapa yapa getiriyor. Bir de utanmadan; "babam bunu sana yaptım" demez mi? İlker yumuşar gibi oldu aaa benim asfalyalarım attı! "ulen hani bana yapmıştın bunu düdük!"

Pek tabii ki lafı yapıştırdı: "ama annem senin sinirin geçti"

Evet bunun adı "sinir gevşetme ekipmanı"dır. NOKTA

not: biz bu çocuğa sinirlenip duruyoruz sonra neden sinirlendiğimizi de unutuyoruz. Kızarken iki kere düşünmek lazım kanımca sonra sorsa "sen bana niye kızdın?" dese mal gibi kalırız vallaha

5 yorum:

pelin dedi ki...

bence bu arca büyüyünce bi kaç kızı birden idare eden bi kazanova olacak..baksana temeller şimdiden atılıyo her yöne yaranılıyo..bu taktiğin kızlar üzerinde yüzde yüz çalıştığını keşfedince neler olacak kim bilir :))

Asortik Krep dedi ki...

Ben süperstar Ajda'nın konserdeki vinci sandım :P

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir nevi yangın sonduruc yani.
işini biliyor arca

elvan dedi ki...

Walla hayatın şifrelerini öğrenmeye başlamış aferin Arca!! Ne de olsa tek çocuk ;))

Mor Bisikletçi dedi ki...

Hahahah supermis bu! Pek politik bir cocuk, simdiden. Yandiniz valla :P