10 Nisan 2013 Çarşamba

Şimdi gel de bu blogu imha etme!

Bizim oğlan çok komik yav. Harbiden diyorum bak. Hareketlerine koparsın gülmekten. Geçen parka gittik. Aşağıdakine gidecekmişiz, niyeyse? Neyse gittik, orada kendine arkadaş yaptı, yarım saat oynadılar, yoruldu.
Dönerken diğer parkın önünden geçiyoruz, zınk diye durdu. “Burada da oynayacağım” dedi. İyi de yavrum yorulmadın mıydı sen? Yorulmamışmış. Oturdum bir banka, uzaktan izliyorum. Katiyen oyuncaklara binmiyor, diğer çocuklarla kaynaşmıyor. Allah Allah var bir iş ama ne?
Usulca oyuncakların oradan ayırdı kendini, oynayanlardan birini kesiyor inceden. Kendi yaşlarında bir oğlan çocuğu. Beklemedeyim, birazdan çıkar kokusu. Öflüyor, pöflüyor adım adım kenara yanaşıyor. Bingo! Çocuğun oyuncakları var. Kovası var küreği var. En fenası da kocaman plastik bir uçağı var.
Arca cücesinin içi gidiyor. Bir o yandan dolanıyor, bir bu yandan. I-ıh yok. Çocuğun geleceği yok. Hani karşıdan fark etse Arca’nın yanaştığını belki oyuncakları muhafaza etmeye koşacak, kaynaşacaklar ama yok. Eh Arca da çocuğun yanına gitmiyor. Böyle mal mal bir on beş dakika kadar durdu.
Gitsem Arca'ya desem ki; “hmm sen oyuncaklarla oynamak istiyorsun, gel beraber soralım çocuğa”, tutsam elini, götürsem çocuğun yanına belki bir cesaret. Ama ben de yapmıyorum. Karşıdan kıvranmasını seyretmek acayip eğlenceli.
“El kadar veledi kıvrandırmaya utanmıyor musun” diye sorana, bu el kadar veledin anamı ağlattığı günleri hatırlatırım naçizane! Kırk yılın başı elime eğlenme fırsatı geçmiş, kime ne zararı var. Çok özgüveni yerindeyse gitsin kendi konuşsun, çok hanzo ise sormadan çöksün oyuncakların yanına başlasın oynamaya, hıh!
Yapmadı, kıyamam hiçbirini yapmadı.
Hava iyiden iyiye soğumaya başlayınca, vardım yanına, cereyan etmekte olan hadisenin farkında değilmişim gibi; “gidelim mi annecim eve?” dedim. Derin bir iç çekti, gittik. Yolda uçağın ne kadar güzel olduğundan bahsetti, “aklına yaz” dedim, kumbaradaki paralar çoğalınca alırız.
Şimdi gel de bu çocuk okumayı öğrenince bu blogu imha etme! Bu pisliklerimi okusa vallahi reddeder analıktan beni.


17 yorum:

Gulcin dedi ki...

kiyamam nasil bakiyor!
of of of

buya dedi ki...

ay çok fenasın:)) çok guldum resimler super:)) bu arada tavsiye ettiğin ev canavarlarını aldım ama meğer aldığım 2. bölümmüş,şimdi birde 1. bölümünü arayacağım:)

turkuaz kıyılar dedi ki...

Yavrum hakikaten kıvranmış:)
Dediğin gibi, okumayı bir öğrensin nasıl hesap sorar kimbilir:)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Asil çocuk yaaa...Kıyamam ben ona!!!

Leylak Dalı dedi ki...

Yeliz; zalımsın oy oy, hayınsın oy oy, ne deyim oy oy oy :)
Kıyamam ya, içi gitmiş belli, hemen al çocuğa o uçağı (babaanne moduna geçmişim ben :)

Sıla Topçam dedi ki...

Canım benim yaaa:)) olsun olsun iyi yapmışsın:)) gözlem derler buna:)))

yagizlahayat dedi ki...

Oyy kuzu :-)

ruhdagı dedi ki...

Yeliz, birde fotoğraflamışsın hain :) içi gidiyor yazık be!
Şu anandan ne çektin Arca be!

pelin dedi ki...

hahaha ciğerci kedisi tam! :) kıyamam yaa... :)

nil dedi ki...

büyüdüler işte, kıyamam, izinsiz almaması gerektiğini biliyor, alırsa arıza çıkabilir, yaklaşsa sorsa ya hayır cevabı alırsa...

hadi diyelim blogu imha ettin, beni hayatından çıkarabilecek misin :))) (alenen tehdittir, ya çocuğuma böyle yapma ya da ileride senin anan gaddardı konulu konuşmalarımı dinle )

hainsin ve evet sanırım ben de :)

k.i.s.d. dedi ki...

Ay çok tatlı kuzum yaa, içime sokasım geldi.

bebekle hayatım dedi ki...

hahahaaa fotolar çok komik nasıl kıvranıyor garibim :))))

cenebaz dedi ki...

sağ üstteki resimde o uçağa yan yan bakışı var ya, valla ben dayanamaz hemen en yakın oyuncakçıya gider alırdım o uçağı. kuzum ya, çok hainsin annesi, kıvrandırmışsın kuzuyu

yeliz dedi ki...

Hahah vakti gelmiş:)

yeliz dedi ki...

:)))

yeliz dedi ki...

Ne çektin be çocuuumm puhahah bunu dün işkere söyledim koptu

yeliz dedi ki...

Hahha bana çektirdiklerine saysın düdük