15 Ağustos 2013 Perşembe

Tek yumurtadan bir porsiyonluk krep tarifi

Arca yumurtanın sarısını yemiyor. Daha doğrusu yemiyordu. Sebebin ne olduğunu bilmiyoruz ve açıkçası öğrenmeye de gerek görmedim. Ne değişecek ki? Yumurtanın sarısı hakkında kararını vermiş. Evet tabii ki protein dedik, büyütür dedik yesen iyi olur filan dedik, daha da bir şey demedik. Ne diyeceğiz ki? Sadece fazlasıyla et yiyor, proteini de o kaynaktan sağlayıversin dedik, ilişmedik.

İlişmedik ama bunu dert etmediğim anlamına gelmiyor. Yese fena mı olur?
Haşlanmış yumurtanın sarısı konusunda hiç polemiğe girmedim bak allah için, ağzından kulağından filan sokmaya kalkmadım ama yedirmenin de bir yolu bulunacaktı elbet. Açık konuşayım ben muhallebinin içine beyin, ciğer vs kakalamanın çocuğun damak tadına hakaret olduğunu düşünürüm.
Faydalı bir şey yiyeceğim diye bir bulamacın içinde çiğ yumurta içemezdim mesela, ona niye kaktırıyoruz?
Bak bu konuda NA’nın eline kimse su dökemez. Omletti, sahandaydı, falandı filandı derken yumurtanın bütününün zorlamadan ve sevdirerek Arca’nın küçük midesine inmesine yarayacak bir çözüm buldu. KREP! Hem de tek yumurtadan kolay tarif.
Tarifte de görüldüğü üzere Arca’nın kahvaltılarının iki numaralı kabulgörmezi peynir de krebin içine katılıyor. “Bak kaktırmışsınız işte, tutarsız kadın” diye aklından geçireni tenhada sıkıştırır çiğ yumurtayı içiririm!
Lezzetli olduktan sonra kaktırmak mubahtır arkadaş!
Ha işin komik tarafı, biz bu krep işini iyice sevdik, alıştık derken Arca son bir haftadır haşlanmış yumurtanın sarısını eskisinden de iştahlı yemeye başladı. Te allahım! Ve bir takıntı daha sebebini bile öğrenemeden tozlu rafların en ücra köşesine atıldı. Darısı “benim malım kıymetlidir arkadaş” takıntısının başına.

3 yorum:

saricizmeli dedi ki...

Biraz da zeytin katıp işyerinde kendimiz bile yeriz. Tam tamına bir kahvaltı.

arda'nın annesi dedi ki...

Arda da krep delisidir. Hatta dün akşam yine krep yaptırdı. Herkes sorunca ben de bugün blogda tarifi yazayım diyordum. Bu tarif de değişikmiş. Bir de annem krep hamurunun içine yazın semizotu, kışın da ıspanak koyuyor. Onu bile yiyor. Severse aklında olsun.

Yalnız "Benim malım kıymetlidir" kısmına çözüm bulursanız, onu da heyecanla bekleriz :)

Adsız dedi ki...

ben senin el yazinaaaaa!!!!