2 Aralık 2013 Pazartesi

Ondan bundan şundan…

Kalmış 4. İzleyici sayısının 499 olmasına diyorum, 4 kişi kalmış. Sonra bırakacağım bu blog işini, 500’ü beklemeyeceğim…
Dermişim puhahah! Yok lan bırakır mıyım? Ne güzel yazıp okuyup eğleniyoruz.
Gerçi bir değişiklik, banner’da bir farklılık ne bileyim bir şeyler dürtüyor beni ama ne bilmiyorum.
499 numero da gelsin, geleneksel öpücüğümü vericem.

Son zamanlarda sosyal medya ile ilgili fark ettiğim bir şey var, geçenlerde de bahsetmiştim.
Blog out! Others In!
Hem de uzaktan değil kendi hesaplarımdan bu sonuca rahatlıkla varabilirim.
Haftada bir bilemedin iki uğradığım twitter hesabımdaki takipçi sayısı 700’ü buldu. Instagram desen 680’li bir şeyler… Çekiliş kura filan da yok ha… Anlamadığım bir sebepten beni seviyorlar oralarda…
Yine de sormadan edemiyorum:
“140 karaketere ya da bir fotoğraf karesine sığacak kadın mıyım lan ben!”
Gel gör ki en eski sosyal medya hesabım olmasına rağmen blog takipçisi daha 500 bile değil. Bunlar hep hızlı tüketim çılgınlığı… Fırt fırt hızlı çekim bir instagram hayatını uzun bir blog postuna tercih ediyor insanlar galiba. Ve galiba bunu tek fark eden ben değilim ki blog yazarları kendi aralarında bir challange şeysine başlamış. Aralık boyunca her gün yazı yazacaklarmış. Zira okuyucu/takipçi blogları sallamayınca yazarları da bloglarını sallamamaya başlamış, birer ikişer farklı hesaplarıyla iletişime devam etmeyi tercih eder olmuşlardı. Arz talep meselesi.
Bana sorarsan “blog candır:P” ve yine bana sorarsan ulen ben zaten her gün yazıyorum:)
Dolayısı ile bu oluşumu desteklemekle birlikte katılmıyorum, sadece katılanların yazılarının tadını çıkarıyorum.
Diyorum ki bir yılbaşı ruhu gelsin çöreklensin, eh madem kış kendini iyiden iyiye hissettirdi, değil mi ya? İlker’i kafalamaya çalıştım, bir ağacımızı kuralım, bir süsleyelim, elin sosyal medya hesaplarından birer ikişer paylaştığı yılbaşı ağacı fotoğraflarına fotoğraflarla karşılık verelim, elimiz böğrümüzde kalmasın. Yok uygun görmedi. Kaldık öyle… Haftaya artık.
Şimdilik geçen yılın tematik görseli ile idare ediverin:)

Yeni yıl demişken çok acayip isteklerim var yeni yıldan. Evrene durumu anlattım, eşşek değil ya, bir de benim elimden tutsun diyorum, çok şey mi istiyorum?
Bu ara yazgımı sevmeye odaklıyım bacım. Amor Fati yani kısaca. Dur lan kısaca değil, uzun uzun anlatayım ben onu. Fati deyip geçme!

18 yorum:

Canan dedi ki...

Ben ki bu sitede bir tane bile post kaçırmamış, Arca'nın maceralarını ne kadar sosyal medya ortamı varsa hepsinde takip eden bir insanım... Bloga resmi olarak az önce kaydımı yapmış bulunuyorum :)

Demem o ki Günün Çorbası, bu blogu izleyenlerin sayısı 500'den kat kat fazla bence ama Instagram ya da Twitter'daki gibi bir FOLLOW özelliği blog camiasında o kadar oturmadı bence.

ahu dedi ki...

bende takipçin olmadığımı an itibariyle fark ettim:( 496 benim:D

yeliz dedi ki...

hadi yav:) çok güldüm. hiç tahmin etmezdim:) Ya evet aslında takip konusu çok tutmadı. şimdi bir de bir bloglovin çıktı, o da pek oturmadı ben bile bazen oradan mı okuyacağım kendi listeme mi bakacağım şaşırıyorum.

yeliz dedi ki...

bugün tam bir şaşırma günü oldu. Tamam arkadaş o zaman benim 1500 tane filan takipçim varmış boşuna ağlıyorum:) sizler zaten ev sahibisiniz, misafir gibi değilsiniz :)

kuzunun annesi dedi ki...

497 oldum Yeliz , hahahah:))))

Bizden dedi ki...

ben takiptekilerdenim (sanırım değil mi?zira bu işin ayrıntılarını hala çok çözememişlerdenim-tabi benim gibi çözemeyen varsa)
biz de ağacımızı henüz kuramadık,hafta içi bir akşama niyetlendim ben de ,olmadı en geç haftasonuna hayırlısıyla...
iyi haftalar...

Leylak Dalı dedi ki...

Bence de blog candır. Bir de şu benim oğlumun küçüklüğüne benzeyen tipitoşun tombik ellerini öperim :)

Adsız dedi ki...

498 de ben oldum. Ben ki tüm yazılarını okuyorum ama kendim blog yazmayı bıraktığımdan hiç kimseyi izlemeye almamıştım.Tüh, 1 kişiyle öpücüğü kaçırdım :))))))))
Çenebaz

Sevginin Ruhu dedi ki...

500. de ben oldum. Ben de tüm yazılarını okuyordum. Hatta bir kaç yorum yazmışlığım da vardır. Sizin aileyi seviyorum. Ben uzaklardayım. Benim yerime Arcayı öpüp, öperkenki resmini de koyarsan sevinirim. Hep mutlu olun...

Adsız dedi ki...

Merhaba, sizinle anne adayları için oluşturduğumuz Türkiye'de bir ilk olan uygulamamızı paylaşmak istedik.

Gebelik Takvimi isimli Facebook uygulaması ile hafta hafta gebelik takibini anne adayları her hafta Facebook profillerine gelen uyarı ile takip edebiliyorlar.

Anne adayı hangi haftada ise o haftanın anne ve bebekteki degisiklikleri ayrıntılı olarak resimler ve video görüntüleriyle birlikte sunuluyor.

Sizinde bu ücretsiz uygulamamızı inceleyerek anne adaylarını bilgilendirebileceginizi düşündük.

Gebelik Takvimi Facebook uygulama linki: https://www.facebook.com/gebelikveannelik/app_357644351038582

Görüş, öneri ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Gizli takipçilerine beni de ekle Yeliz.

Adsız dedi ki...

Çok sevdiğim, bayıla bayıla okuduğum bloga takipçi olmak hiç aklıma gelmedi. Okuduğum başka güzel bloglar da var onları da takip etmiyorum ben. Takip edilmek önemli ise edeyim valla, ben okuduğum yerden bi dolu iltifat ediyorum gülüyorum eğleniyorum. O değil de bak hala takip etmedim:) Benim ruhum tembel. Böyleyken böyle işte.
Çok severim sizi.
mine

yeliz dedi ki...

Puuuuhhhh rezil:)

yeliz dedi ki...

@bizden yok yav öneli değil yani en azından önemliyse ben bilmiyorum:) yılbaşına çok var zaten boşver:)
@mine maksatmuhabbet olsun. Ben de o sayının bir anlamı olduğunu sanıyordum ama yokmuş galiba çünkü mühim olan okuyanlar yani izle butonunu tıklamışsın ama okumuyorsun ne anlamı var si mi?
@leylakdalı eyvallah:)

yeliz dedi ki...

@çenebaz:)) sevgiler sahi niye yazmıyorsun?

@

yeliz dedi ki...

@sevgininruhu kıl bu aralar ama fırstaını yakalrsam söz koyarım:)

Adsız dedi ki...

bende sessiz takipçinizim zevkle okuyorum... filiz

Adsız dedi ki...

Bir sessiz takipcide burda nerdeyse 1 yildir hemen hemen her gun.