23 Aralık 2013 Pazartesi

"Arca oğlum senin annen bir salaktı!" Vol.18

Eveeett nerede kalmıştık?

Yavrucuğum senin bu anan son bir senedir salaklıklarını yazmıyorsa, bittiğinden değil evladım, satır aralarında oku bulursun, başlık atmamış demek ki... 

Ah evladım, senin bu anan seni ter testine götürmeden önce bir güzel laboratuarı aramıştı da ne yapılmasını gerektiğini öğrenmişti ya... Hani önceden banyo yapılacaktı, bol su içirilecekti, sağlam bir kahvaltı ettirilecekti sana, hatırladın mı? Hah her bir şeyleri öğrendi. Anneannen pek güzel yıkar seni bir de gözeneklerini bir güzel açar diye önceki gece oraya sepetlenmiştin. Hatırlamıyor olamazsın hani o gecenin bir vakti mantının üzerine sucuk ekmek pişirttiğin akşam. 


Hah... Sen bir güzel akşamı dedenlerde geçirdin. Bir güzel yedin içtin iyice semirdin. Bu annen olacak kadın da sabahına damladı yanına. Elinde küçük çapta bir valizle. Sanırsın ki taşınıyor. Valiz büyüklüğünde sırt çantasının içinde 5 atlet, 3 penye, 2 eşofman altı ve 3 eşorman üstü, el havlusu ve saç kurutma makinesi. Tam teçhizatlı kameraman arkadaşımızı sen tanımazsın ama gözünün önüne bir manyak getir, hah işte onun gibi bir şey. 

Neyse efendim bu ter testi sinüzit teşhisinin akabinde babanın dellenmesini müteakip doktorunun önerdiği bir icatmış yavrum. Terinden vücudundaki eksik maddeleri bulacaklarmış. Zira biz artık senin paratoner gibi çektiğin hastalıkların kaydını tutmamaya başlamıştık o vakitler. Büyümeden hastalıklar skalasında tek eksik kalmamasına uğraşır, adeta kotanı doldurmaya, sene sonu mikrop bonusu kazanmaya çalışır bir halin vardı. Hey gidi....

Kaplumbağa anası ile oğlu olarak laboratuara girip de bir koltuğa oturman söylendiğinde annen tarafından üçüncü bardak suyunu içirilmekteydin. Şaştı annen, nasıl ya oturacak mı? Siz bunu sauna gibi bir yere sokmayacak mısınız? Yok hayır koluna iki kablolu aygıt bağlayıp lokal terleme yapacağız. Hadi ya... Eh ben önce kafası terleyen bebeme boşuna mı getirdim saç kurutma makinesini, ha? Boşuna mı bir valiz dolusu çamaşır? Hmm evet boşuna.



Gülme len! Sen çok mu farklısın! Oğlum hatırlasana hemşireye "aa beni koşturtmayacak mısınız?" diye soran kimdi sanıyorsun anasının oğlu? 

Evet güzel yavrum acı ama gerçek! salaklık da sakarlık gibi anadan oğla geçen bir yönetim biçimidir.


2 yorum:

Tuten dedi ki...

Çok geçmiş olsun yeliz, sonuçlar ne zaman çıkıyor. Valla böyle oturup gülene de az rastlanır masallah

Seda dedi ki...

uf biz de oğlana yaptırmıştık ancak öldüm öldüm dirildim, bir gece öncesinde uyuyamdım ben.