26 Ocak 2014 Pazar

Ee nerde kalmıştık?

Bitmeyen düşmeyen inatçi ateşin ebesini öpüyorduk. Daha doğrusu ben öpüyordum. İlker ise babalıktan on beş günlük bir izin talep etti, birleştirelim izinlerimizi bebeyim başbaşa takılalım dedim. Yok beni bile istemiyor!

Çok çektik be blog be çok çektik. Allah biliyor ya özellikle yazmadım. Hani ne yazacağım yine hastalık yine üzüntü. Miktir et boşver. Bizim yer cücesinin doktora gide gele özel sigortasının limitini doldurduğunu, tesadüf eseri tahlilde  provizyon alamayınca ve doktora "boşver limitimiz doldu reçeteyi şişirmeyelim" dediğimizde, doktorun "biliyorum son üç seferdir provizyon alamıyoruz" dediğinde öğrendik ve utandık. Adam nasıl olsa devamlı müşteriyiz diye bize söylememiş bile. Hani insanlar bizim çocuk çok hasta oluyor diyorlar ya ben direkt sigortayı yedi daha yıl bitmeden diyorum başka bir şey demeye gerek kalmıyor. Ortalamanın çok üzerindeki bu hasta olma potansiyelinin tıbbi bir açıklaması henüz yok. Arca'nın çocukluğu ile ilgili en çok hatırlayacaklarımız arasında hastalıklar olması üzücü tabii ama napalım bizim çocuğumuz da böyle...

Son olarak antibiyotik iğnesinde karar kılındı zira grip sonrası ciğere inmişti. Herhangi bir çocuk için oldukça olağan olan bu durum söz konusu Arca olunca psikolojimizi alt üst etti. Yine ciğerde kist oluşur mu? Tövbe!

Şimdi iyi yani öksürük burun akıntısı devam ama en azından ateş bitti. Alnını öperken dudaklarımın yanmaması ne güzel bir duyguymuş, unutmuşum. Şimdi de üşüyor sanıyorum deli miyim neyim:)

İlkerle başlayan grip serüveni beni teğet mi geçti ne? Allah biliyor ya umcasından vitaminine kış çayından aspirinine içmediğim şey kalmadı. İyi mi geldi yoksa haftalar önce sinüzit sandığımız o yatıran hastalık grip miydi, hiç bilemeyeceğiz.

Hastalıktan bahsetmeyeceğim deyip kelimelerce anlatmak da ne oluyor? Aman boşver. Özet geçeyim... Hastalık bizim haneye girdiğinde Hakan Günday'dan "daha"yı okumaktaydım, sonra üstüne "kurtlarla koşan kadınlar" geldi ve Ayfer Tunç'un "kapak kızı" ile inşallah perde kapandı inşallah:)

Bu arada İstanbul seyahatinin uzaması, benim korkutucu ateş sebebi ile işe gidemem, sonra Çin'in yeni yıl tatiline girecek olmasının telaşı, sık sık doktora tahlile gideceğiz diye erken çıkmalarım da yoğunluğa tüy dikti! 

Şimdi dışarıda korkunç bir hava varken içim kararmıyorsa hatta tüm sinirlerim gevşediyse tek sebebi Arca'nın normal çocuklar gibi lego filan oynaması yani aslında tek sebebi sağlık. Sağlık olmadı mı her şey boş! 

Sadece sıradan normal hayatımıza devam edelim konu başlığımız hastalık olmasın ay lütfen olmasın:)



9 yorum:

Gulcin dedi ki...

Oh be sukur :)

aaa dedi ki...

geçmiş olsun, gitmiş olsun, daha da gelmesin
çenebaz

Leylak Dalı dedi ki...

Topitoşuma yazııık, kıyamam. Neyse iyiymiş artık, aklım ondaydı inan olsun. Geçsin gitsin, bir daha gelmesin...

annegazetesi dedi ki...

Oh oh geçmiş olsun. Bir daha uğramasın hanenize inşallah.

ruhdagı dedi ki...

Geçmiş olsun.

Sittirella dedi ki...

Geçmiş olsun hemşehrim.
Bu yaşımda biri bitince diğeri başlayan ve sebebi bilinmeyen sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğimden sürecin bıktırıcılığını ve kelimelerle tarif edilemediğini çok iyi biliyorum.
Arca'nın bi' daha sebebi açıklanamayacak bir sağlık sorunuyla karşılaşmaması için inan kendi haneme on-yirmi adet ne idügü belirsiz sağlık sorunu çekme seçeneğini ekleyebilirim.
Keşke elimden bi' şey gelse...
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

sonunda, yeminle aklım Arca da kaç gündür.Bidaha da uğramaz inş.Adile

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Arca'ya, hepinize.. duygu.

Unknown dedi ki...

gecmis olsun, surekli okuyorum sizi ve arada bir yazarim, bugun pas gecmiyeyim dedim, ayni problemler benim oglumda da var, biz de cok cekiyoruz( cekiyorduk)kis aylarinda, son teshis kronik bronsit. sadece sunu soylemek isterim, Arca`ya her aksam bir bardak ilik suya yarim cay kasigi karbonat koyup ( ilk once bir miktar kaynar su dokun karbonat iyice erisin sonra iliklastirin)icirin, tadi hic aci olmuyor, oglum 5 yasinda ben karbonat mucizesini ogrendigimden beri iciriyorum veeeee artik eskisi gibi hasta olmuyor ,cok hafif atlatiyor, bgisiklik sistemi guclendi, isterseniz deyin, kemal milar (facebook) beyin sayfasina bakarsaniz bir cok insanin karbonatli su ile neleri atlattigini gorursunuz, bizde ise yaradi..belki sizede yardimci olur, tekrar gecmis olsun