24 Ocak 2019 Perşembe

Seferberlik planı: Soğuklar!

Bu hafta gündemimiz soğuklar olacak, şimdiden biliyoruz. Zira bu hafta sonu itibariyle 1-2 derecelere inen, yol kenarlarındaki çalıları donduran soğuk, birkaç güne karı da beraberinde getirecek. Vallahi bence isabet. Bir kar görsün, bir kar topu oynasın bu aile, çok şey mi istiyorum?
...
Dememe kalmadı, kar da yağdı yeay:)

Bahar çocuğu ve Akdeniz insanı olmanın verdiği bir "soğuk fobisi" var, inkar edecek değilim. Üşütmekten, hasta olmaktan, kronikleşmeye ramak kalmış sinüzitimin nüksetmesinden korkuyorum, fobiyse fobi!

Kendimce önlemlerimi aile bireylerine dayatacağım seferberlik planım hazır.

Madde 1. Salondaki battaniye sayısı ikiye çıkarılacak. Havalar soğudu mu o iki pipilinin gözü hemen benim battaniyeme kayıyor. Yedirmem! Derhal bahar aylarında yatakta kullandığımız battaniyeyi kullanıma açtım.

Madde 2. Evdeki C vitamini kaynakları artırılacak. Bunu yaptım bile! Evde dünya portakal var, ben bir o kadar daha aldım. Sabahları limonlu suyumu ihmal etmiyorum, diğer ikisine de her gün portakal suyu sıkıyorum. C vitamini takviyesi de tamam.

Madde 3. Bağışıklık sistemi kuvvetlendiriciler. Arca İzmir'de üşütünce hemen bizim balcıya gitti muhterem, propolis, bal, arı sütü karışımı bir kavanoz hazırlattı. Ben de propolis damla edindim, soğuğa mikroba hazırız!

Madde 4. Çorba çeşidi artırılacak. Geçen benim muhterem bir ezo gelin yapmış allah seni inandırsın tencereye kafamı sokacaktım. Her kaşıktan şifa damlıyor. Kararımızı verdik, gezen tavuk çorbası, mercimek, tarhana, balkabağı çorbaları bu haftanın menüsünde var. Soğuk havaların en birinci şifa kaynağı. Aman bacım çorbanızı eksik etmeyin sofranızdan.

Madde 5. Bitki çayları! Kış çayı karışımından ofise de götürdüm. Kırıklık mı var, hemen demliyorum. Evde de ıhlamur, papatya, ekinezya hiç ihmal etmiyorum.

Geriye buz gibi havadan sıcacık eve girmek ve yuva sıcaklığının tadını çıkarmak kalıyor.

Siz soğuklara karşı hangi önlemleri alıyorsunuz?






5 yorum:

deeptone dedi ki...

:) tadını çıkarın yaaaa. o kadar soğuk olmuyo kiiii buralar :) vücudunuz da alışmıştır artık yaaa :) izmirden sona zor tabii :) ay iyi ki kanada değil yanii orasııı :)

Gül Akça dedi ki...

Karı, kışı, soğuğu çok severim, hatta geçen hafta kayağa gitmiştik orada hasta olmama rağmen kaymaya da devam ettim (tabii iyileşmek biraz uzun sürüyor o ayrı)düşünün:)) Sizin önerilerinizi sevdim özellikle çorba kısmı çok iyiydi:) Elinize sağlık.

Babaannemintakvimciği dedi ki...

oooo seferberlik planı süper olmuş vallahi...

GeCe dedi ki...

Biz buranın soğuna da kışına da alıştık. Salı gününden beri kar var. Kara da duyduk. Çorba bizim yaz kış vazgeçilmez başlangıcımız. Birkaç yıl sonra bu kadar üşüyecek misin merak ediyorum :))

*mehtap dedi ki...

hemen hepsi var listede zaten.