8 Ağustos 2021 Pazar

Semirmek


İnsanın donu da sıkar mı ya? Sıkıyor vallaha. 


Rahat 4-5 kilo aldım, eminim. Üstelik son 3 kilosu son hafta turlarında alındı…


Bayram da dahil ilk 2-3 hafta aralıklı beslenmeme, ilk öğünümü 12:00’de sadece haşlanmış yumurta ile yapmaya dikkat ettim. Kocam olacak muhterem de genelde şantiyede olduğu için akşam yemeklerinin boku çıkmadı. Düşün yani taze fasulye filan yedim, ne büyük mutluluk…


Derken yollarımız kesişti, herkesle vedalaşma turlarına geçildi.

Son 10 gün, her akşam rakı mangal, rakı balık, kebap, pide, lahmacun, her akşam üzeri sahilde bira çiğdem, midye, her sabah boyoz, börek, kumru, açma, gevrek yersen, karbonhidrattan zengin besinlerle doldurursan mideyi, semirirsin elbet! 


Solda hediye aldığı elbisenin üzerime uyduğunu göstermek için ablama yolladığım fotoğraf vs sağda tatilin bitmesine son 4 gün kala aynı elbiseyle çekilen …


Elbisenin önden düğmeleri pörtlüyor allahım sen affet!



Görüntüyü boşverdim, desem vücut dengesini yitirdi, sağa sola çarpıyorum. Muhteremi hiç sorma sırf yeme içme için Denizli’ye gitii geldi, gelsin taktak kebapları Nazilli pideleri gitsin tandırlar….


Tatil 5 haftayı geçti mi, olacağı buydu.


“Yine olsa yine yapar mısın” dersen evet yaparım evet iki yıldır özlediğim tüm o yaramaz lezzetlere gömülürüm ama dürüst olayım bu kadar bokunu çıkarmam, ne sanıyorum kendimi, yediğinin nereye gittiği belli olmayan 20 yaşındaki Yeliz mi? Peh!


Eve dönüşü müteakip tez zamanda;

Karbonhidratı asgariye indirmeye

Alkolü kesmeye

Sadece sebze ve salata ile beslenmeye

Her sabah Leslie ile yürümeye karar verdim. 


İşin kötü tarafı, ben vicdan çorbaları planlarken muhterem “bir makarna da yiyemedik, artık eve dönünce yeriz” demez mi?


Hadi bakalım!



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Oh canına değsin. ben de 5 kilo aldım ne var olsun o kadar veririz yeniden. Hülya

yeliz dedi ki...

Evet ya mis gibi detoksa çekeriz kendimizi veririz

okuyanguzel dedi ki...

:)