18 Ekim 2009 Pazar

Çoook bilinmeyenli denklem!!

Arcanın uyku sorunu var!!
Artık kabul etmeliyim.
Aslında gündüz uykularımız düzenli.
Sabahları 1-1,5 saat öğlen genelde 45 dakikalık kestirme ve öğleden sonra 1 saat kadar (toplamda 2 saatten az 4 saatten fazla olmayan gündüz uykusu şeklinde özetlenebilir) uyuyor.
Akşam üzeri 5 ten sonra uyumuyor ve akşam 7 buçuk gibi yemeğini yedikten sonra, oyun banyo derken en geç 9 buçuk gibi uyumuş oluyor. 11 gibi de uyku öğünü veriyorum.
Buraya kadar herşey normal. Son birkaç haftaya kadar bu şekilde sabah 6:30 - 7 bazen 7:30 da uyanırdı, gece hiç uyanmazdı. Şimdi?? Gece 2 den sonra bazen her saat başı bazen 2 saatte bir uyanıyor. Özellikle 5 buçuktan sonra uyutmak nerdeyse imkansız.
Ben napıyorum?
- Emzik verip uyutmaya çalışıyorum. Bazen uyuyor, bazen uyumuyor
- Su veriyorum, diş jeli sürüyorum. Bunlar da her zaman çare olmuyor.
- Artık 5 buçukta iyice uykusu açılmış halde uyanınca bazen yanıma alıyorum, yatakta oynarken konuşurken bazen uyuyor, 1 saat kadar...

Tracy'i tekrar okudum, İlkerle istişarelerde bulundum, işin içinden çıkamadım.
- Acıktığı için mi uyanıyor ?? 1 ay öncesine kadar gece 10 ve 12 de emzirirdim, sonra artık uyku öğününü kaldıralım dedim, teke düşürmekle ilk adımı attım ve 1 aydır sadece 11 de uyku öğünü veriyorum. Sorunsuz alıştı. 10 gün kadar hiç sorun olmadı. Tracy nin önerdiği gibi amacım bu saati daha erkene çekmek ve bir süre sonra tamamen kaldırmaktı. Sorunsuz geçen günlerden sonra bir anda gece uyanmaları başlayınca 11 de takıldık kaldık. Şimdi kesmeye cesaret edemiyorum. Ama acıktığı için olduğunu da sanmıyorum. Öyle olsa deli gibi ağlamaz mı? Sabah kalkar kalmaz da meme vermiyorum, sabredebiliyor, huysuz değil. Açlığı eliyorum bu durumda

- Diş mi?? Tamam Ümit abla ne zamandır köpek dişlerinden şüpheleniyor, damaklar şişti diyor ama şimdiye kadar 4 diş çıkardı, hiç bu kadar uzun sürmedi. Dilekolay 3 hafta!!! şimdiye hepsini çıkarması gerekirdi!! Evet arada gece diş jeli sürünce uyuyor tekrar ama sonra yine 2 saat sonra uyanıyor. Diş hala soru işareti???

- Hırlıyor. Burnu hep dolu gibi, sürekli temizliyoruz ama bazen geceleri öksürüğe çeviriyor. Ateş halsizlik yok hala, ilaç almıyoruz bu durumda... Acaba bu mu rahatsız ediyor... Doğal yöntemler de pek işe yaramıyor??

- Emzik bir proba mı dönüşüyor? Arca sadece uykudan önce emzik alıyor, bundan başka zamanlarda kesinlikle emzik almıyor. Takip ediyorum, uykuya daldıktan sonra emziği atıyor ama uyanmıyor. Gece ise tekrar uykuya dalsın diye emzik veriyorum, emziği atınca uyanıyor. Acaba emzik proba mı dönüşüyor?? Ama öylr olsa ilk uyuttuğumda da aynı şeyler yaşanmaz mı?

- uykuyu mu alıyor desem yok değil, ne gündüz çok uyuyor ne gece erkenden yatıyor. Belki uyku yetiyor??

- büyüme atağı vakti de değil??

????
çok kısa bir sabah uykusundan uyandı az önce, kendisine dedim ki :"senin huysuzluklarını arkadaşlarının annelerine şikayet ediyorum!!" Utanır mı bilmem, ne zaman bitecek, bilmem, geçecek mi? huy mu değiştiriyoruz??? hiç bilemiyorum, ama bir süredir zor zamanlar yaşıyoruz sabırlar tükenmek üzere...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

aynı seyler bizde de var Yelizim,
sık uyanmalar, huysuzluklar,
ben de bir tek dişe sıgındım, baska hic huyu olmayan seyler yapiyor,
bizden ondesiniz o yuzden bir tavsiyede bulunamiyorum,
tek soyleyebilecegim, allah bize sabir versin

kuzunun annesi dedi ki...

Aynı sekilde basladı bizdede ve dişti sorun tabi . Bizde Ela ne emzik ne su hiçbirseyi kabul etmediği için basıyor yaygarayı , mecbur emziriyorum ve bu durum bizde kesin proba dönüşmüş durumda . Gece belki 7-8 kez kalktım mesela .
Hatta bu sabah artık o kadar canım sıkkındıki 1 yasına gelince memeyi kesme kararı dahi aldım bu yüzden . Hem Ela çok şişmanlıyor , hem ben perişan oluyorum . Böyle sürsün istemiyorum , çarede bulamıyorum:((( Keseke benimkide emzik alsa diyorum valla

Adsız dedi ki...

YELİZCİĞİM ÇOK BÜYÜK İHTİMALLE DİŞ. SEN 3 HAFTA DİYORSUN; NİL DİŞ ŞİKAYETLERİNDEN 2 AY SONRA DİŞ ÇIKARIRDI.ŞİMDİ DE AZILARI VAR. NEZLE OLDU DİŞ YÜZÜNDEN VE GECELERİ HİÇ UYUMUYOR.ÇOK HUYSUZ.BAŞKA BİR PROBLEMİ YOKTUR ARCA'NIN DİYE TAHMİN EDİYORUM.

huysuz dedi ki...

welcome to the club :))

yelizcim,
şaka bir yana, çok normal tüm bunlar ve tüm anne-bebelerin başından geçiyor böyle dönemler... sihirli sözcük ise ne 'tracy' ne de 'diş' bana kalırsa.
'sabır' :))

Adsız dedi ki...

arcayı sevmeye gelebilirmiyiiiiiiim çok şirin maşallaah

Ömer Tuna dedi ki...

Valla Tracy 'iyi bende okuyorum çok iradeli olmak lazım kurduğun düzeni bozmamak. Ara ara olur böyle kalkmalar sonra düzelebilir. Huy daha çok değişecek benim melek gibi olan oğlum 2 aydır kök söktürüyor bana. gözün korkmasın şimdiden alış diye söylüyorum. Dişde olabilir bazen çıkması 2 ayı buluyor. Bol sabırlar

selen dedi ki...

1 yıl gecikmeli okudum bu yazıyı. tam da bu aralar bizim evin ve duru'nun halleri anlatılmış. 3 aydan sonra 8:30da yatıp 6da kalkan bebek, 2 haftadır gecede 2-3-4 uyanıyor. cevap beklemiyorum, eski bir post, ben sonraki postlardan hikayenin kalanını öğrenmeye çalışacağım. sevgiler