27 Ekim 2011 Perşembe

Ben utanarak sormuştum ama...

Geçen gün utanarak sormuştum. Bugün... Utanmaz bir yanıt aldım, ağzım açık kaldı.

Alkış istiyorum, gönülden alkış... deprem vergilerimiz -özetle- seçim yatırım malzemesi olarak harcanmış.

Aksi halde "deprem" vergisi haricinde yol, eğitim, sağlık hizmetleri için hali hazırda alınmakta olan vergileri sormam gerekir ki; buna alacağım cevaba dayanabilir miyim bilmiyorum.

"Yorumsuz" der koşar adım kaçarım!

Kaçmam yav dur, içmde kalmasın iki çift laf etmeden şurdan şuraya gitmem. Ben o vergileri, insanlarım bina altında kalmayacak, binalar güçlendirilecek, gerekirse yıkılıp tekrar yapılacak, sismik araştırma merkezlerine bütçe ayrılacak diye verdim ya!

Antinkuntin bakanlıklar kurulacağına DEPREM BAKANLIĞI kurulsun kardeşim! DEPREM BAKANLIĞI vergileri toplasın, depreme karşı önlemlere harcasın, hesabını versin gerekirse. Deprem kuşağında yaşıyoruz ama bakanlığımız yok! Hoş üç tarafımız denizlerle kaplı Denizcilik Bakanlığımız da yok ya ... neyse...

8 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

360.000 nüfusu olan Van'a yardım edemediler, bir gayret yardım toplamaya çalışıyoruz Devlet'in yerine geçerek. İstanbul'da deprem olsa 15 milyon insana nereden yardım gelecek, çok merak ediyorum doğrusu!

Gulcin dedi ki...

inanamiyorum bu aciklamaya.
zaten biz deprem vergisi diye bir sey koymadik o adda bir sey toplamadik. o yuzden o adla ilgili seylere harcamadik. tebrikler! bu kadar olur.

Fatma dedi ki...

Hiç şaşırmadım, keşke şaşırabilsem. Aaaaa ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi diyebilsem.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

yüzsüzlüğün bu kadarına pes...

nil dedi ki...

Ben dün gece toplanan parayı düşünmeden edemiyorum :( bir de okullar yıkalacakmış,yeni farkedilmiş %80'i depreme dayanıklı değil diye...Eminim öyle organize yıkarlar ki,okullar açıkken yapılmazsa cidden şaşıracağım.

Kocaman meeeee desinler diye duyasım var,öyle hırslıyım ki,o kadar olur.Offf

Asortik Krep dedi ki...

Bu ülke hiç bir zaman bu kadar minareye kılıf hazırlayan birileri görmedi ki! Hangi soruyu sorarsan sor kılıfın binbir türü anında giydirilir..!

Adsız dedi ki...

adam zaten utanmadan söylüyor 'sizin vergiler yol oldu' diyor. yollarda bize çift şeritli... (üç nokta)! ama bunların kim farkında kaçımız tepki gösteriyor ya da tepki gösterenler yeterli mi? ne yazıkki değil. bu arada yeliz daha da önemli bir son dakika haberi gördüm dün gece haberlerde. deprem nedeniyle(!) 29 Ekim Cumhuriyet bayramı resepsiyonu hadi o neysede (zeten cumhuriyete inanmadığını söyleyen bir cumhurbaşkanının köşkünde kutlanmasada olur) AKM'de yapılacak tören de iptal edilmiş. Bu kadar önemli bir tören nasıl iptal edilir tamam şenlik yapılmasın ama iptalde edilmemeliydi. ne olacak seneyede bir bahane bulup iptal ederler sonrada millet unutur gider böyle bir bayramı, herşeyi unuttuğu gibi.. atamı bize emaneti cumhuriyeti 88. yılında kutlamaz hale geldik. oysa tam tersi başımıza ne felaket gelsede daha çoşkuyla kutlamıydıkki birlik ve beraberlik ruhumuz pekişmeliydi. öyle doluyumki, ne desem ne yazsam yetmez.. mercan

Adsız dedi ki...

Cumhuriyet bayramı resmi kutlamalarını iptal eden hükümete tepkileri lütfen bloglardan, facebooktan ve tweetlerinizden gösterin lütfen çok değerli anneler! atam gençliğe hitabesinde de demiş '...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!' ne olur umutmayın ve çocuklarınıza unutturmayın :((( mercan..