31 Mayıs 2012 Perşembe

Yel değirmenleri ile alıp veremediğim bir şey var ama ne?


Uyku denen şey depolanabilen bir şey değilmiş, bir defa daha anladım. İlki hamileykendi. O kadar çok uyuyordum ki gebeyken bir doktor ziyaretinde İlker dayanamayıp sormuştu, "ne zaman biter bu uyku halleri?" Hiç bitmedi. Herkesler "aman uyu uyu doğurunca uyuyamayacaksın zaten" diyerek beni uykunun depolanabilen bir şey olduğuna inandırmaya çalışmışlardı.

Hafta sonu tatilinin hatırı sayılır bir kısmını uyuyarak geçiren bünye an itibariyle Arca'nın ateşli gecelerinden sebep, yine uykuya muhtaç. Bir süredir haneye uğramayan enfeksiyon özletmişti kendini diyemeyeceğim, ama yüzsüz geldi yine çöreklendi evladımın boğazına. Hay üst solunum yolu enfeksiyonu gibi...

Hafta sonu organizasyonundan sonra Arca'yı almak için Çeşme'ye gittik. Özetlemek gerekirse, her türlü dötlüğü yapmış babane ve halaya. Kanımca bu onlarla son kalışıydı. Gıcık olmasın diye Deniz'e kimse yüz vermemiş. El kadar bebenin travmasından Arca sorumlu, bilmem anlatabildim mi?
Next station: Anneanne ve dede. Onlar da pek hevesli, alsınlar bakalım boylarının ölçüsünü:P

Alaçatı sezonu açmış anacım. Sokaklar tıklım tıkış. Çok güzel bir vesileyle yemekten önce Alaçatı'daydık. Amma velakin öğrendim ki bu Çeşme'ye gidip geleceksem, sosyeteye ayak uydurmam gerek. Ben tabii Özdere'nin mütevaziliğinden alışmışım, yazlık = paçozluk benim için. Çeşme'de sökmüyor, elini yüzünü düzeltip insan içine çıkacaksın yoksa seni insan yerine koymazlar!
Üst görseldeki yel değirmenleri her Çeşme yolculuğunda usanmadan çektiğim zilyon tane kareden sadece biri. Benim bu yel değirmenleri ile alıp veremediğim bir şey var ama ne?


Al işte bak banner'da da bir yel değirmeni var. Ve yandaki karenin sıkışmış bir köşesine... Her yerde bir yel değirmeni.

Önceki hayatımda Don kişot muydum neydim? Yok lan benden olsa olsa sanço panço olur!















7 yorum:

Nil dedi ki...

evlat badem, torun badem içi demişler. Bence Arca kafalarına da zıçsa, ses etmezler :D
Zira ben annemlerin nüfusuna vermeyi düşünüyorum artık.

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ya o değil de insanın memleketinin İzmir, köyünün Alaçatı olması ne güzel bir duygudur kardeşim. Haftasonu şereflikoçhisar'daydık falan diye post yapamıyoruz biz misal!Kıskandım!

kuzunun annesi dedi ki...

Hsonu bizde açılalım alaçatı pazara dogru diyoruz , özledik , henüz bu sene siftah yok

ayak izleri-sevgi dedi ki...

aynen nilhana katılıyorum.. arcanın yaramazlıkları onları eminim çok mutlu ediyordur.. hele dedeler bayılırlar torun şımartmaya..

Fatma dedi ki...

Okudum gidiyorum,yeni eve yerleştiğimde yorum bırakmaya devam ederim şu sıralar sessiz okuyucuyum ben:) torun demek biraz da şımarmak demek o kadar da olsun canım be, çok tatlı oluyor onların halini izlemek.

Bizden dedi ki...

çok geçmiş olsun,bizde Özdere'de hep aynı rahatlık durumundayız.Nasipse 1-2 haftaya düşeceğiz Özdere yollarına...

Bizden dedi ki...

ne güzel di mi Özdere'deki o rahatlık..başka yerde öyle olamıyorum ben de...Nasipse 1 haftaya açıyoruz sezonu daha doğrusu anneanneler açıyor bize de Özdere yolları görünüyor...çok güzel bir yaz olsun inşallah..