11 Mayıs 2012 Cuma

Balkon

Mini etek İzmir’in yerel kıyafetiyse (yalan dünya:P) , balkon da folklorunun önemli bir parçasıdır.
Güneş yüzünü gösterir göstermez mevsim başlar, ilk yağmurlara kadar İzmirli eve girmez. O balkon her gün buz gibi yıkanır. Saksılardan sakız sardunyalar sarkar, çiçekli örtülerin serildiği masalarda kah taze fasulye ayıklanır, kah yemek yenir, kah okey oynanır. Sokaklardan geçerken patlıcan biber kızartması kokusu alırsın. Temel ihtiyaçlar haricinde akşamları eve girilmez. Şimdiye kadar İstanbul da dahil olmak üzere bütün evlerimin balkonu oldu. Balkonsuz ev göbeksiz erkek olmaz :P Ama hiçbir zaman Pinterest’te arakladığım o rüya görsellerdeki gibi bir balkonum olmadı.
Hemen her sene balkon aynı süreçten geçer.

Saksılar alınır, çiçekler dikilir, çiçekler ölür, saksılar İlker’in kaçak göçek sigara izmaritleri ile dolar, bir türlü vakit bulunup da ciflenemeyen plastik masa sandalyelerin rengi griye döner, balkon dediğin bir tarafıma benzer.
Serde düzensizlik, üşengeçlik olduğundan “güzel balkon” hevesten öteye geçemez.

Her sene böğrüme yerleşen hevesimi aşağıdaki döt edici diyalogla kursağımda bırakan bırakan muhterem kocamı da huzurlarınızda esefle kınıyorum!
 Y: İlker, balkonu güzelleştirelim bu sene, sence bizim balkonda hangi çiçek yetişir?

 İ: Plastik çiçek!









6 yorum:

nil dedi ki...

Yürü be İlker, bakma sen bu ayrıkotuna doğru söyleyen dokuz köyden kovulur amaaaa bir de inat ederse manşetlerde görürüz sizin balkonu bu sene,İzmir'in pardon karşı tarafın:P en güzel balkonu diye....

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ya ben de tam balkon manyağıyım ha, Bahadır "reyhan sana balkon olsun gerisi olmasın der", sadece balkonu olan eve razıyım ama bu içine tükürdüğüm ankara mimarisinde soğuk olmasın diye balkonları döt kadar tutmuyorlar mı sinir oluyorum. Bu yüzden güzelleştirmek de içimden gelmiyor!yoksa üşengeçlikle ne alakası var:)))

Gulcin dedi ki...

o buz gibi yikanan balkonlardan biri de bizimki :) yazlik balkonuna ozenirsin sen de yeliz bosver o daha eglenceli genis genis :)

Asortik Krep dedi ki...

Balkonun resmini görsek önerilerde bulunabilirdik :)

Günün çorbasından devamlı resim isteyen Asortikkrep

Apple tree dedi ki...

Fotoğraflardaki gibi bir balkonu ben de sevebilirdim :) süpersin İlker hala MBA olayını düşünüyorum eheh

hay sana ne dedi ki...

izmirin havasına güven olmuyormuş ama :)

perşembe akşamından yola koyulup ayvalığa gittik, gitmişken hay dedik şurdan izmir 2 adım, bende en az 12-13 senedir gelmemişim, bir göreyim. Demez olaydım... o ne yağmurdu öyle